Kmetija

Mygrace

sporočila: 6506

10. dec 2011 10:48

tole o vlastinih solzah bi še kupila mogoče...če ne bi imela (pokojne) tetice, ki je v končni fazi tudi s solzami dosegla nemogoče (večkrat doživela jaz kot spremljevalka..me je vlekla sabo zaradi sentimenta..namesto psa..saj vemo, kaj ljudi očara)..ta moja tetica se je znala zjokat, če se je kozarc razbil..al pa če si rekel 3 - 4!

Pa tudi če si skoz freh, kot je Vlasta bila...in potem na koncu pokažeš mal človeške šibkosti in jo priznaš in se še kao mal zasekiraš zato...

Saj poznamo tisto priliko o izgubljenem sinu, a ne?

Se ljudje fajn počutimo (počutijo, počutite...blablabla....), če lahko  o nečem odločamo in delimo odpustke...jaz sem to na lastni koži izkusila recimo....vedno se je pričakovalo od nekoga da bo na mimgrede nekaj naredil stoprocentno super (ker je tega zmožen) in se ga je kaznovalo za malenkosti, ki so to njegovo popolnost rahlo skazile...kao..(če je nekdo boljši od mene, vrtam toliko časa, da najdem nekaj slabega v njem...se prec boljš počutim)

po drugi strani so bili nagrajeni bebci in nesramneži, ki so pokazali mejčkeno pozitivega na koncu..in se ta minimalc od pozitivizma fajn obrestuje..(itak je stvar identifikacije ali pa seksualne privlačnosti v igri na koncu koncev, no..)

Tko, nekaj utrinkov na to temo...(ehh, sej bi bla lohka tih..pa ne bom)

Kar se pa laboratorija tiče, Ežoj, to je to v resnici!

Kar je meni fajn tlele, je to, da sem preko komentarjev spoznala (vsaj delno) karakterje komentatorjev..

eni so naivni, drugi fovšljivi, tretji zagrenjeni, četrti analitični...nema da nema...in če mene kdo vpraša, ta laboratorijskoreferendumski način itak ne pelje nikamor...prav tako kot kapitalizem ne...ena prosvetljena diktatura itak in nič drugega...

(ne more snažilka odločat o naložbah podjetja...z vsem respektom do snažilk!)

oj lunca, lunca, lunca rumena....

mal sem pomešala vse skup ampak itak tut na kmetiji je bilo pomešano vse skup...vsi vemo da se da iz moke in vode narest od palačink do vaseršpoclnov....

Mygrace

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. dec 2011 12:02

Issi je napisal/a:

...Od kod ti ideja, da sem Matejeva sorodnica ne vem. Ti zagotavljam, da nisem in nikogar od tekmovalcev ne poznam, me pa zmoti zasmehovanje ljudi zaradi telesnih hib in pomankljivosti. To je vse. Zakaj? Mogoče imam kakšno hibo tudi jaz, mogoče moj otrok, kdo drug od mojih. Ni važno, dejstvo pa je, da je to nizkotno, podlo in nekulturno. To je vse. Si kje zasledila, da branim osebnostne lastnosti Mateja ali kogarkoli drugega?

Ker, če se gremo spuščat na tak nivo, potem lahko ravnotako Vesno zasmehujemo z vzdevkom Jalovka, ljudi brez kakšnega uda Enorokec ali Enonogec in podobno. Pa tega ne počnemo, ne?

Pa bodi dovolj, meni je v realnem življenju prav luštno, niti malo dolgočasno in imam dovolj dela. Reality showe spremljam iz zabave, ne delam psihoanaliz udeležencev, sem pa in bom vedno proti natolcevanjem brez osnov, predvsem pa proti diskriminaciji zaradi hendikepov.

Issi

Pod odebeljen tekst se pa lahko 100% podpišem. Bravo Issi

Mene je pa včeraj v oddaji najbolj zmotila Vlastina razlaga svoje vizije o kmetiji. Ona bi iz kmetije naredila "center" za tiste, ki so preboleli hudo bolezen, izgubili nekoga od bližnjih, živeli v naslnem razmerju (družini), bivše odvisnike od drog, alkoholike, ozdravljene in neozdravljene itd. Ne morem reči drugega, kot da ženska pač nima pojma o tej temi in naj bo raje tiho.

1. Ti ljudje so v različnih stiskah, zato ne vem, če bi jim skupno bivanje zares koristilo

2. A zraven vseh teh ljudi, ki so že toliko pretrpeli, bi dala pa še nezdravljene (ker pojma ozdravljen in neozdravljen pri alkoholizmu ne obstajata) alkoholike zraven. To bi blo luštno

Potem bi pa ona še vsakemu tako lepo povedala, kot je Vesni, da nima čustev ker nima otrok... Ja super no, upam da bo tudi mene povabila tja, sigurno mi bo zelo koristilo

JJ

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. dec 2011 12:26

Glede dvomov o tem, ali se je požig res zgodil, je odgovor podala sama Issi.

V katerem primeru bi  Issi razmišljala, da sem s tem, ko sem zgodbo o požigu opisala, izdala informacijo, ki sem jo pridobila po službeni dolžnosti, ali od kolegov, in tako ravnala neetično.

Očitano neetično obnašanje po Issi, ki silovito zagovarja Blinkerja, izključuje možnost, da bi Issi mislila, da sem je zgodba neresnična.

Požig in Blinkerjevo nasilno obnašanje na kmetiji ima povezavo: oba primera združuje ustrahovanje, občutek premoči, brezobzirno obnašanje ter alkohol. Ko je in ko ga ni. Nasilništvo ni telesna hiba, nasilništvo je osebnostna lastnost, zaradi katerih je potrebno ljudi kaznovati in ne zdraviti.

Včeraj je nekdo rekel, da je bil Matej iz tedna v teden bolj živčen, in če ste brali moje komentarje, sem se obesila na njegov odnos do alkohola. Njegovo trzanje, vzrdažljivosti, nesposobnost pomnjenja, agresivnost in stopnjevanje živčnosti ustreza odtegnitvenemu sindromu od alkohola. To ni telesna hiba, to ni invalidnost, to je socialna bolezen, ki jo je treba zdraviti, predvsem pa se človek sam spravi v tako stanje.

Na netlogu je fotografija Blinkerja, ki je meni nabolj vščeč. Ko ga vliva.

Ves čas  izpostavljam njegov egoizem in nasilno obnašanje, ki je vsega prezira vredno. Jaz in jaz in jaz. Matej je edini udeleženec, ki je že izgubil v dvoboju, pa se je vrnil, torej ni preživel vseh 10 tednov, in si z denarjem družine kupil finale. Pravila to dopuščajo ( zato, da ustvarijo konfikte), je pa iz teh razlogov mogoče reči, da je njegov finale najmanj pravičen.

Včeraj je bilo veliko govora o tem, da se posamezniki niso zaupali in izpovedovali. Do danes sem bila prepričana, da so prišlu udeleženci na kmetijo hranit krave in prašiče, ne pa delat psihološke profile posameznikov in od njih zahtevati  intimne izpovedi, ki jih nima pravice zahtevati nihče.Tekmovanje je potekalo pri opravljanju kmečih del in prispevka posameznikov k rezultatov in ni bilo v ničemer povezano z usodami posameznikov. Edino, kar bi vplivalo na pravico do vstopa v finale, je odnos do sotekmovalcev, prijaznost.

O Mateju v vseh oddajah nisem izvedela skoraj nič. Razen tistega kar sem videla in pravilno ocenila.

Si ga predstavljate, da je poročen z vašo hčerjo, ki nima pri hiši nič pravic in je denarno in še kako drugače odvisna od njega. V takoh bazah se rekrutira nasilje v družini.

Mi je pa všeč ideja Vlaste, odpreti sanatorij in tja povabiti ženske, ki ne morejo imeti otrok, osebe, ki so zapletle v čustvena razmerja s tragičninim koncem. Nato bi v pribežališču mame Vlaste, ona večkrat na dan tulila, da nimajo nobenih čustev, ker niso matere, morda bi angažirala še brezposelno ESado, ki bi prevzela Zlomljena srca in kričala nad njimi, da so pokvarjene, in nevredne za ta svet.  Zadovoljstvo Vlaste in Esade bi bilo popolno.

O inkvizijcijskem postopku zoper Vesno in Dareta pa  naslednjič. Do takrat pa v razmislek zgodba  o usodi Agate Švarkoblerice in Hudabivške Mete.

Ko je shvatio shvatio je.

Howk!

F r i n a

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

10. dec 2011 12:30

Saj morda res ni preveč resno za jemat teh šovov, ma včeraj mi je šlo prav na jok, ko so Vesno poslali domov. Kako zlobni so lahko ljudje, sej ni za verjet :(

saša

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

10. dec 2011 12:36

Vesna se je vsem "zamerila" ker se je zaljubila v Simona (čeprav se ostalih udeležencev to prav nič ne tiče), poleg tega pa se "ni odprla" (Esada), pa še raje ima živali, kot ljudi. Tudi jaz bi se na njenem mestu bolje počutila v živalski družbi. Kdorkoli se je Esadi odprl, se je skregala z njim, le Vlasta je bila izjema, ker je videla, d ji ni kos. Zato me niti ne čudi, da Dare ni povedal svojega mnenja. Mogoče je molčal še namesto koga drugega

JJ

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

10. dec 2011 12:38

Spagon, hvala enko. Človeška zloba je brez meja.

mejačka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. dec 2011 13:00

Tudi jaz tako mislim.

naor

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

10. dec 2011 13:26

Jaz se podpišem pod ežojev komentar.

Dodam le še tole. Nihče izmed udeležencev na Kmetiji ni bil popoln in nihče tako slab, da ne bi bilo mogoče najti vsaj nekaj dobrega v njem.

Enako je z nami, ki smo cirkus spremljali kolikor nam je čas dopuščal. Tudi mi smo v komentarjih nemalokrat prekašali Esado. Pa to ne pomeni, da smo takšni vedno in povsod in do vseh. Zato smo nekaterim všeč, drugim pa spet ne. Tako pač je.

zeta

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

10. dec 2011 13:57

Manca lepo prosim, no name calling. Nacedil, zazgal....pa kaj.... jaz se zdaj ne najdem nic o tem. Zakaj pa pol ni zaprt...to mene zanima....zato sem napisala pa kaj, ker ocitno ta pozig ni mogel biti tako obilen, da se zdaj frajer sprehaja svobodno....

Seveda lastnikom najbrz ni bilo to pa kaj....ampak, jaz pravim,da ima vsaka zgodba dve plati. Mi tukaj vemo samo za frinino....da se ga je nacedil in sel zazgat....drugega ocitno obe s Issi se nisva nasle. Zgleda da sva res goreci fenici, da nama se internet ne dopusca blatenje 'najinega' Mateja. Daj lepo te prosim no...

Ce smo pa ze nesramni, ce mene primerjas z otrokom.....ce me primerjas z mojo puncko, sem ponosna!

Nekateri bi morali tukaj res vec po receptih brskat kot karkoli drugega.....

Tarja83

Sporočilo je spremenil(a) Tarja83 dne 10.dec 2011 14:02

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. dec 2011 14:11

V tej Sloveniji kazenski postopki trajajo nekaj let, požig pa se je zgodil lani, ali kako leto poprej in ni verjetno, da bi bil postopek že končan.

Kdo pa pravi, da bo šel sedet. Običajna je pogojna kazen. Do takrat se lahko sprehaja naokrog in kadidra za predsednika države.

Saj res, pa kaj. Je treba posvetit eni kenlerci, da si bo zapomnila, kdaj mu je odrekla pijačo in ji kaj takega ne bo prišlo več na pamet. Ustrahovanje, pa kaj. Škoda, ki so jo utrpeli lastniki, pa kaj, če smo objestni, nevarnost za ostale goste, ki so požar gasili. Pa kaj, Slovencem je gasilstvo v genih.

Issi je povedala, da sem izdala skrivnost. A ta pravi, da sem si izmislila, a ta pravi, da je vse to res.

Mi je v užitek, da Blinker ve za to debato. Dosežek. Pa kaj ?

Me kdo podi od tod. Kdo mi lahko očita, da naj grem za šporhet, namesto na tale forum ? Povej mi, s kom se družiš, pa ti povem, kdo si.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti