7. dec 2011 13:07
Govoriti o krivici, ki se udeležencem kmetije dogaja zaradi neresničnih govoric in informacij, je nesmiselno. Ti ljudje so prodajali svojo pravico do zasebnosti in se za plačilo dali ljudem v zobe in se mi prav nič ne smilijo, če vse, kar je zapisano, govorjeno, ni res.
Nekako vidim sorazmreje med manipulacijo POP TV, ki pokaže, kar hočejo in jim koristi pri gledanosti, in med tistim, kar se govori. Resnice ni mogoče najti pri nas niti na sodišću, pa bi jo iskali v nekem resničnostnem šovu.
Ni Matej en Slovencelj, mali piromanček. Od jeze, ker nekdo spoštuje zakon, zažagti lokal, kjer ti ne smejo in nočejo postreči s pijačo, tako ogrožiti varnost več oseb, to ni samo ena drža Slovenceljna, ali malega piromančka, ampak je to resno kaznivo dejanje požiga in povzročanja splošne nevarnosti in pijanost ni nobeno opravičilo.
Tako Matejevo ravnanje kaže na njegovo nasilno naturo in odnos do alkohola. Zato se mi njegov odnos med vodenjem do Simona, njegovo vpitje, in tisti cug, ki ga je stisnil, ko je šel do hiše, kjer ga je nekdo čakal, da se je malo sprostil, preveč očiten znak njegove težave. Imenovati Mateja za tipičnega Slovenceljna, je žaljivo do Makarovičeve in do resnih Slovenceljnov.
Manipulacijo POP TV pa je pokazal odziv Simona, ki se je vrnil na kmetijo ( ne pozabite, da zadnjih treh tednov ni videl), ki je prepričan, da je najboljša oseba na Kmetiji Vlasta in da je Vesna igralka. Meni se je zdelo, da je toliko subtilen, da je sposoben pravilno oceniti Vesno. Njegva izjava, da je Vesna igrala, ker je bil on močan igralec ( bejžno, nikoli ni bil favorit, ker ga niso marali), govori o tem, da marsičesa ni razumel.
Če smo pošteni, odločanje kmečkih gostov temelji na čvekah. Upam, da mi bo prizanešeno s poslušanjem njihovega izživljanja. Ne pozabite, komisija so poraženci Kmetije, ki ne bodo dobili ničesar in so jim dali pravico, da brez vpogleda v tedne po njihovem odhodu, ocenijo posameznike. Pri takem gledanju, in roko na srce, pri taki izbiri karaktorjev, se bodo ocenjevalci odločili drugače kot mislimo mi.
Kaj je narobe z oddajo, v kateri publika vidi, da je Vlasta oseba, ki si ne zasluži kmetije, sotekmovalci pa jo pošljejo direktno v finale. Kaj je narobe z gledanjem, če je večina prepričana, da je Vesna tista, ki si zasluži kmetijo, sotekmovalci pa trdijo, da je edina, ki si je sploh ne zasluži.
Če k temu dodamo še popolnoma zgrešena videnja odsotnih tekmovalcev, ki jih sumijo dogovora o delitvi ( kaj pa je to takega), če Vesni Simon, ki jih je bil 5 tednov zelo blizu, očita igro, če ne razume, da je mogoče mnenje spremeniti in če Esada po premisleku ne razume, da ne more povedati vsega, kar ji pade na pamet, in da to ni iskrenost, ampak telebanstvo, potem je POP TV zadel svoj namen: prikazati delovanje Kmetije na način, ki je ustreza resničnosti in nam prodaja samo iluzijo.
F r i n a