21. sep 2007 12:15
Lepo od vsakega od vas, da pomagate. Tudi jaz sem iz teh koncev in iz "druge" roke lahko povem, da so vsake pomoči veseli.
Je pa tako, da je potrebno biti nekoliko bolj kritičen do tega, kar povedo mediji. Ni namreč vse črno-belo in slabo. Vsi se trudijo, gasilci so vredni zlata in tudi vojska je po mojem mnenju močno poprijela. Gre pa v bistvu za to, da morajo najprej poskrbeti za javno infrastrukturo; elektriko, vodo, kanalizacijo, prevoznost cest in podobno. Nič ne pomaga, da nekdo "odkoplje" svojo hišo, če pa mu jo zaradi neurejenih odtokov, že v tretje zalije kanalizacija (tako mi je povedal moj fant, ki je včeraj pomagal nekaterim). Veliko delajo tudi v tovarnah. Domel in Alples sta utrpela gromozansko škodo in če teh stvari ne bodo v doglednem času pospravili in uredili, to pomeni dolgoročno hud udarec za celotno dolino; večina prebivalcev je zaposlenih v teh podjetjih in zaposlitve bodo še kako potrebovali.
Kar želim poudariti je to, da mediji podajajo včasih zelo izkrivljeno sliko. Pred kamero so dobili pač najglasnejše občane, ki so (kolikor vem iz neuradnih virov) v sporu tudi z županom) in to izrabljajo za politično propagando.
Mislim, da humanost tukaj res kaže pravi obraz in upam, da bo tako obveljalo še nekaj časa.
LP
KetyP