13. okt 2007 20:47
Petra 1, na ZS sem ti poslala nekaj vprašanj,če boš lahko prosim se mi javi. Lep vikend presta77
13. okt 2007 20:47
Petra 1, na ZS sem ti poslala nekaj vprašanj,če boš lahko prosim se mi javi. Lep vikend presta77
18. okt 2007 11:58
presta77.....hvala za pošto......se javim Vsi, ki ste mi pisali....csa pisma sem poslala naprej ninciki v zali log....pa še ni odgovora.... nincika prosim javi se mi na ZS ...poslala sem ti pet pisem od članic.....kaj od tega ti lahko pripeljemo že to nedeljo??? Kuharici37.....razumem te....se slišiva. žal ste dni nisem ravno v dobri koži, opravičujem se vam, da sem mrknila.....saj bo bolje... lep dan Petra 1
18. okt 2007 12:11
Ojla punce, mi smo našo pošiljko sicer odpravili, dobili sicer zahvalo, kot sem obljubila (sebi) pa seveda to naj ne bi bilo vse. Sem skušala izvedeti, ali je kje kakšna družina z majhnimi otroci, da pošljem tja še kakšne otroške stvari, pa sem dobila odgovor, da je v železnikih trenutno vsega preveč, da naj kar pozabim na slabo vest in da bom več koristi, če ne pošiljam tja nič, da imajo vse... sem bila kar žalostna no. Žal viška denarja pri dveh šoloobveznih otrocih nimam, prav tako ne stanovansjke opreme, tako da, če veste vetukaj še za koga, me kontaktirajte na zs. Petra, hitro okrevanje! tabina
18. okt 2007 12:20
Mesec po neurju občine na denar še čakajo Začenja se trajna sanacija Slovenija, 18. oktober 2007 09:06 Ljubljana - RTV SLO Mineva mesec dni od poplav, ki so najbolj prizadele Železnike. Župan Mihael Prevc je dejal, da se interventna dela počasi končujejo. Hkrati se začenjajo priprave na trajno sanacijo, ki pa bo dolgotrajnejša, okoli nje pa se odpirajo številna vprašanja, je za MMC stanje komentiral Prevc. Za zdaj so z odzivom vlade po besedah župana v Železnikih zelo zadovoljni. Prevc, sicer član koalicijskega SLS-a, je zadovoljen tudi z ministrstvom za okolje in prostor, ki je pripravilo predhodni sanacijski program, računajo pa tudi na sredstva, ki so jim bila obljubljena. Prostovoljci so prek Karitasa in Rdečega križa zbrali približno dva milijona evrov, ki jih zdaj razdeljujejo med oškodovance, je dodal Prevc. Na Celjskem čakajo obljubljeni denar Hude posledice ujme so bile tudi na širšem celjskem območju, kjer so poplavili vsi pritoki Savinje. Škodo še vedno ocenjujejo, prizadete občine pa še čakajo na obljubljeni denar in državne ukrepe za trajnejšo sanacijo posledic. Aleš Vrečko z mestne občine Celje je povedal, da denarja občina še ni dobila, a postopki za pridobitev sredstev tečejo. Obljubljenih jim je bilo 15.300 evrov za sanacijo zemeljskih plazov, ki jih je bilo kar 16, in 44.000 evrov za sanacijo infrastrukture. V preteklih poplavah v 90. letih so oškodovanci dobili tudi manjšo denarno pomoč iz proračunskih sredstev države, če bo tudi tokrat tako, pa na občini ne vedo, je še dodal Vrečko. Na krajevni skupnosti Ostrožno so nam povedali, da ljudje pogosto sprašujejo, kdaj bo prišla obljubljena denarna pomoč, vso sanacijo in čiščenje pa trenutno opravljajo v lastni režiji. A predsednik krajevne skupnosti Peter Pišek je posebej vesel tega, da se je končno začelo čiščenje naplavin v strugi Koprivnice, na kar opozarjajo že leta. Vsi so si enotni, da bi država morala hitreje odreagirati na celotno poplavno problematiko, saj po vsakih poplavah ostane le pri pogovorih. Vrečko je poudaril, da ljudje težko razumejo, kako jih lahko takšne hude poplave prizadenejo trikrat v 17 letih, konkretnih rešitev pa še vedno ni. Tole je današnji članek........ja tabina tudi jaz sem žalostna......ker nič več ne rabijo?? verjamem pa , da tisti ki rabi ne deluje na internetu....težko je pridet do kakega naslova, ker te takoj pdslovijo(uradni organi), da je vsega preveč?? Petra 1
18. okt 2007 20:59
Petra1 - z vsem spoštovanjem, predvidevam da imajo ljudje dovolj oblačil in odej, saj jim čisto vsega ni odneslo, veliko pa ste in so tudi drugi zbrali zanje. Tovarne so jim iz svojih zalog podarile (vsaj nekaterim, da ne bom krivična) nove odeje, nove gospodinjske aparate. Zdaj pa ljudje rabijo denar, da bodo obnovili svoja stanovanja, da bodo položili nove talne obloge, obnovili centralno ogrevanje, obnovili električne napeljave pa še pa še..... Če pa jim lahko priskrbite parket, tople pode, peči za centralno ogrevanje pol pa boste verjetno v Železnikih in drugje bolj dobrodošle. Pa brez zamere menci
18. okt 2007 22:55
menci, saj ni govora o tem, da pri ljudeh samih ne bi bili dobrodošli... lp veverica cak
22. okt 2007 13:10
LEP DAN VSEM! v nedeljo sva še z eno članico KS odpeljali stvari do kuharice37. Hvala vsem, ki ste se oglašali in po svojih močeh pomagali v tistih najhujših dneh. Nekaj stvari je še za odpeljat, če pa ima kdo še kaj , naj kontaktira kuharico na ZS, potem bom pa že odpeljala do nje. Ima zelo veliko skrb, da to razdeli vsem družinam, ki rabijo.....in ker je trenutno edina, ki to počne, poleg tega ima pa še svoje delo....ji moramo dat malo počitka. Uradno "zbiranje" se je končalo...neuradno, ...se pa dogovorimo...... Kuharica37 v mojem imenu se ti zahvaljujem, za to, ker si nam omogočila pomagat -si tako fejst, da te bom vedno rada obiskala..... Pa čimprej organiziraj...........(prostor)....ostale stvari...bomo pa me prinesle papa Petra 1
27. okt 2007 18:58
Ojla! Jaz še vedno čakam na odgovor, Petra1. Al se še rabijo stvari (cote pa to) al ne ? Sem namreč dobila meil , da majo vsega dost in naj začnemo drugje podarjat. Nimam placa več za nalagat stvari. A morem sama prebrskat pa določt al so cote dobre al ne, namreč mi katera tud kej da in ne vem al je u redu al ne? Ker tudi sama sprejmem pomoč Karitasa al pa od prijateljev in znancev in takrat sem vsega vesela, ter sama presodim al so bojo cote za v šolo, za doma, za k maši... Če je kej bolj sprano, kak flekec, manjša luknjica( ki jo zašijem) majo za okol vogla,ta lepe pa za šolo... Jaz sem v glavnem vesela, če kej dobim. Zdej pa mam nekaj cot za močnejše (ki so nama premale) in od otrok (8let in 20mesecev), ki so jih prerasle bi jih dala. Večinoma rabljene, nekaj pa je novih. Prosim javte se , kaj in kako LP vsem presta77
27. okt 2007 19:16
presta77,
poglej na ZS
lp veverica cak
29. okt 2007 7:20
dober dan, hvala vsem, ki še skrbite.Vse kar sem do sedaj zvozila, je na ramenih kuharice37, ker do drugih ljudi nismo prišli. Že v postu zgoraj sem omenila, da je potrebno z njo kontaktirat če še kaj rabijo. Ko da Kuharica zeleno luč, mi ni problem odpeljat. Petra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton
Dušeno rdeče zelje