Neurje po sloveniji

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

26. sep 2007 15:31

oh, kako nekateri ljudje izrabljajo nemoč drugih...

jaz se držim tega, kar je napisla Petra 1: iz mojega avta tudi le v znane roke!

Glede množičnosto objav pa takole: mene kar preseneča množičnost odziva. Vendar sem kar malo pesimistična... po reči namreč lahko pride kdorkoli od koderkoli...

lp veverica cak

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

26. sep 2007 15:42

Mperhaj, hvala - sem uredila; sedaj mi računovodkinja "verjame" saj sem ji pokazala Domelov TRR odprt za humanitarne namene. tako da bo vse OK. Sicer pa se strinjam s Petro 1. Razmišljati, kdo vse se lahko okoristi... Dvomim, da bi kdaj naštudirali vse scenarije. Zato vsak po svoji pameti in vesti. Osebno me ne moti, če podarim svoje stvari nekomu, ki ni bil žrtev poplav (v kolikor jih imajo ti resnično dovolj), so pa socialno ogroženi. Kolikokrat delim oblačila otrok naprej znancem, ki vse prej kot ne morejo kupiti, pa vsaj vem, da niso v smeteh in da komu koristijo. Toliko raje, če vem, da je nekdo vesel in hvaležen, če kaj dobi. Tako da me sploh ne skrbi, da zbrane zadeve ne bodo našle doma... tabina

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

26. sep 2007 15:48

Cila, s tem mailom je vse ok! Osebno poznam gdč. Žitnik, iz Železnikov je in se je tako angažirala pri dostavi pomoči v Železnike, da z vsem spoštovanjem o tem mladem dekletu, ki mu ni vseeno za druge. Tudi jaz sem pripravila stvari, za katere je dejala, da jih še potrebujejo. barbara9

nsns  

član od: 11.9.2007

sporočila: 74

26. sep 2007 16:06

V našem podjetju smo se tudi odločili da denar namesto za novoletne voščilnice nakažemo v Železnike kot solidarnostno pomoč. Glede ostale pomoči pa samo naprošajo da se jo do nadaljnega ne pošilja ker so skladišča polna. nsns

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

26. sep 2007 16:47

barbara9 je napisal/a:
Cila, s tem mailom je vse ok! Osebno poznam gdč. Žitnik, iz Železnikov je in se je tako angažirala pri dostavi pomoči v Železnike, da z vsem spoštovanjem o tem mladem dekletu, ki mu ni vseeno za druge. Tudi jaz sem pripravila stvari, za katere je dejala, da jih še potrebujejo. barbara9

Barbara9, hvala za informacijo.

Cila

presta77  

član od: 21.9.2007

sporočila: 86

26. sep 2007 18:04

Jaz pa poznam primer ko na RK niti odprejo ne vrečk z oblačili, ki jih ljudje vržejo v zato namenjene zabojnike, ampak jih komunalni delavci odpeljejo na smetišče. Je kolega delal preko javnih del na komunali in je povedal. So par stvari komunalci pregledal in noter v teh vrečah najdl čist lepe cote pa otroške škornje (ki smo jih seveda potem mi dobili in z veseljem ponosili) pa nogavice, čist nove, je bla še cena gor! DA JIH NI SRAM, DA NE PREGLEDAJO IN DAJO TISTEMU KI RABI!!! Moji otroci majo večinoma rabljene stvari, tko da če kje dobim novejše, zamenjam in dam tastare naprej. Tudi preko oglasov sem že najdla, da so mi ljudje kaj odstopil. Se pa na žalost res najdejo taki, ki se predstavijo za revnejše ali kako drugače dobijo te reči in jih nato prodajajo. "V znane roke", jaz tam ne poznam nikogar, da bi lohk mu tko dala. Sej bomo na vezi, pa bom z vašo pomočjo(tiste,ki vozte v Železnike) dala v prave roke. lp presta77

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

26. sep 2007 18:18

Vsi bi dali komu, ki ga poznate v roke, pa naj bo to obleka, obutev, gospodinjski aparati. Rada bi vas opozorila na to, da marsikdo nima poznanstev, ki so razvejana po širšem okolju, ne zna prosit, ni komunikativen, pa morda rabi še bolj kot tisti ki ga poznate. Pomislite tudi na tiste (morda stare, brez sorodnikov), od kje bodo pa oni dobili pomoč. Bodite bolj odprtega srca, pa če date dajte iz srca tudi komu, ki ga ne poznate, pa je tudi sigurno potreben pomoči. Hvala tudi njihovem imenu. To, da pa se komu kdaj kaj na prste prilima, pa bo žal treba v teh primerih vzeti v zakup. Teh pa naj bo pošteno sram. lp menci Sporočilo je spremenil(a) menci dne 26. sep 2007 18:29:53

veverica cak  

član od: 9.10.2004

sporočila: 299

26. sep 2007 21:41

menci je napisal/a:
Vsi bi dali komu, ki ga poznate v roke, pa naj bo to obleka, obutev, gospodinjski aparati.

Menci, saj ni bilo mišljeno tako dobesedno "nekomu, ki ga poznamo v roke", kot si ti povzela. Meni se zdi bistvenega pomena, da ljudje dobijo direktno v roke, tisti, ki potrebujejo. Gre le za to, da mora te ljudi nekdo "poznati" (beri: biti njihov sovaščan), da lahko ve kaj potrebujejo in jim potem potrebno razdeli.

lp veverica cak

Patio  

član od: 16.12.2005

sporočila: 6

26. sep 2007 22:25

Se strinjam, menci, marsikdo se ne znajde v taki situaciji, zato je vsekakor treba darovati tako, da vsi vedo kje je in kaj je. poleg tega je treba vso pomoč pametno organizirati tako da bo ta velika količina oblačil nekako po številkah, da se bodo sploh znašli. le kdo bo tekal od vrat do vrat in spraševal: kdo pa vu potrebuje ene kavbojke št. 28, pa eno bluzo 42... vseeno bi rekla, da tudi pri teh organizacijah ni vse slabo. Kolikor sem seznanjena obleke zložijo po številkah, res pa da zavrnejo neuporabne stvari. Mislim, da je namen v tem, da ne bi to postala navada ljudi, da bi darovali stare stvari in bi postala to ena velika smetišča. Res je, da se je v dneh po katastrofi veliko kradlo po mestu, vendar pa naj bi sedaj policisti pazili na to kdo se kje potika. (groza, kradli so televizorje, stroje, vse, z avtomobilov pobrali kar se je dalo) Kljub temu pa se povsod se najde kdo, ki bo kaj vzel, vendar to ne sme biti razlog, da ne bi darovali. Očitno tudi ti potrebujejo pomoč, pa se znajde kakor vejo in znajo. Bojazen, da bi kdo obogatel na račun para starih gat in štumfov, je po mojem mnejnju odveč. Bog mu požegnaj, če jih tako nujno potrebuje. Konec koncev je namen pomagati. Patio

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

26. sep 2007 22:31

patio...sosed pa ja pozna soseda...od oka, kakšno številko rabijo...."augenmas" poznate vi moški bolj kot me ženske.....enkrat, bom povedala ta štos..... kar se tiče kraj in okoriščanja...celo po televiziji( je bil primer-trenja) kaj šele izven kamer. policajev je v Železnikih toliko...pa ne zaradi usmerjanja prometa , poplav ampak zaradi KRAJE! mirno noč...ravno sem se peljala iz Golnika...lije kot iz škafa...upam...da ne bo hujšega Petra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti