Hhellp!!! men smrdi v hladilniku!!!

Katarinci  

član od: 30.8.2007

sporočila: 20

tema odprta - 3. sep 2007 19:35 | ogledi: 4.918 | odgovori: 53

vse sem že probala. s kisom, čistilom takim in onakim, nč ne pomaga.

Hrana ima okus po nečem, kar pa ni preveč dobro. Naj povem, da nimam nič pokvarjenega, gnilega ali kaj podobnega v hladilniku. Pa vendar je obup.

Hladilnik ni tako star, da bi bil za odpad, res pa je, da mi kaplja po notranji steni hladilnika voda, ki jo sproti brišem. morda pa je to narobe.

a ma kdo kaj pojma o tem?

LP

Katarina

Katarinci

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

3. sep 2007 19:49

Ne vem, če ti bom pomagala, vendar imam enako težavo. Ali imaš mogoče hladilnik, ki je "kao" samoočiščevalni? Imam takšnega in se, sploh poleti, ko je vroče, dnevno na tleh nabere lužica. Tedensko spraznim hladlik (ga izklopim) in pomijem s toplo vodo, v katero iztisnem limono in ga pustim odprtega, da se posuši. Mogoče pa katera ve boljši način. Se tudi jaz priporočam za nasvet. ksenjako, tudi to sem že poiskusila, pa je vse smrdelo po čebuli, tudi torta za mamin roj. dan. Si lahko predstavljaš izraze na obrazih gostov? Hvala! Moycaa Sporočilo je spremenil(a) Moycaa dne 03. sep 2007 19:51:57 Sporočilo je spremenil(a) Moycaa dne 03. sep 2007 19:52:50

Katarinci  

3. sep 2007 19:52

ne, naš se nič sam ne čissti... hahaha ni tako napreden. ko bi pri meni bla ložica, bi blo kr vredu..dam napr. viledo not, da mi glih ne zalije hladilnika, pa je full namočena že po treh- štirih urah...ne vem kaj je to. morda ga preveč odpiramo? Katarinci

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

3. sep 2007 20:01

Mogoče ne "dihta" (tesni) v redu, pa se nabira kondens. Lahko pa da je malce postrani, pa kakšna tekočina v redu ne teče po tistih ceveh in potemmalo čudno hladi, kondens se nabira in kje kaj ven priteče pa zasmrdi. Ne vem no, pač vse možnosti pretehtajmo. titta

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

3. sep 2007 20:01

Kakšen vonj pa ima hladilnik? Po kislem, po aminijaku, po čem? titta

Katarinci  

3. sep 2007 20:23

smrdi oz. hrana v njem, ma okus po nečem sladkem, sam je neki še zraven kar pa ne znam opisat. moj je reku, da vodka smrdi, ki jo mam v hladilniku. sam ka bi to lahko, če je brez vonja pa še flaša je dobro zaprta...kaj jaz vem mogoč je pa res dihtnga za zamenjat. sam zapira se dobro. Katarinci

neznan uporabnik

3. sep 2007 20:53

Kaj pa če je med tajanjem mesa kakšna kapljica stekla kam, kamor ne bi smela in se potem to razkraja in grozno smrdi. Moja soseda je zaradi tega zamenjala hladilnik. Lp zoja1

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

3. sep 2007 21:34

Če je v hladilniku v steni luknjica za odtekanje vode na izparilnik in se v tisti odprtini nabere umazanija ( recimo kri od mesa), menda smrdi ko kuga. Zahrbte so tudi reže za police, kamor je treba z vatirano palčko.

Pomaga čiščenje z limono, drugače pa imajo v DM eno malo plastilno zadevo za odstranjevanje vodnja iz hladilnika.

Če hladilniško tesnilo ne tesni, se kompresor ne izklaplja in ledeni.  

F r i n a

ivvi  

član od: 1.12.2005

sporočila: 9

3. sep 2007 22:59

In tisto luknjico, ki jo je opisala Frina je teba očistiti.Najbolje z vatirano palčko, ki pa zna biti prekratka. Jaz si pomagam z eno dolgo pinceto, zadnjič sem se je pa lotila s slamico. Notri se nabere kar precej umazanije. Pa lep pozdrav. Ivvi ivvi

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

3. sep 2007 23:26

Veliko ti je odgovorila Frina;lahko,da se je zamašila in to daje neprijetni vonj obenem pa še voda ne more odtekati po cevki,lahko pa je tudi da ti guma na vratih ne tesni dovolj močno in imaš zato lužo v hladilniku.Jaz luknjico očistim s pinceto in potem potisnem še tanko iglo za pletenje.Pa v vsakem hladilniku je luknica v steni hladilnika in na njo je privita plastična cevka po kateri odteka voda v zbirno posodo. mamazeljka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti