2. dec 2013 11:31
Jaz pa sem včeraj ponovno pripravila moje svinjske (lahko tudi goveje ali piščančje) zrezke v omaki iz suhih paradižnikov. Odkar sem prvič naredila to omako, zrezkov v omaki ne delam na noben drug način več kot tako (nov vsaj tako dolgo, dokler mi ne poide zaloga suhih in kar v skrinji shranjenih paradižnikov).
Suhi paradižniki dajo omaki neverjetno krasen okus in čudovito barvo ter teksturo. Se kar čudim, da na forumu nisem našla podobnega recepta.
Delam pa jih tako, da zrezke malo popečem, odstranim iz ponve in na maščobi popražim srednje debelo na kockice zrezano čebulo, v kozico vrnem meso, dodam pest suhih paradižnikov, zalijem z vodo ali juho, da je meso pokrito, dosolim, popram + lovor + zrno česna. Ko je meso mehko, ga poberem iz omake ven, omako pa s paličnim zmešam, vrnem meso, dodam domač timijan v prahu, zgostim (včasih ni potrebno, ker pride omaka od paradižnika kar gosta) z eno žličko moke v pol kozarca vode, še malo pokuham in to je to. Lovor pred miksanjem seveda odstranim.
Vnukom je začuda ta omaka izjemno všeč, ker pa vidne zelenjave ti mulci ne jedo, sem včeraj iz goveje juhe vzela en korenček in kos zelene in še to zraven zmiksala, na okusu omake se ni zelo poznalo, so jo pa polizali s krožnika.
BABI 2+2