25. nov 2013 18:58
mišzmoke je napisal/a: |
in teran, malo na čevapčiče, več v naju lp
|
Skratka - vse v vaju
rrr
25. nov 2013 18:58
mišzmoke je napisal/a: |
in teran, malo na čevapčiče, več v naju lp
|
Skratka - vse v vaju
rrr
25. nov 2013 19:45
Babka mene bi pa zanimal recept za te vaše zelenjavne koščke. Vidim, da so narejeni z brokolijem, cvetačo in korenje. Vse troje naravnost obožujem in bi bila zelo vesela recepta, saj zgleda odlično.
Danes pri nas goveja juha z vlivanci, ki je ostala od včeraj, meso od včeraj, sveže skuhan je bil le krompirjev zos.
msegov
25. nov 2013 21:01
Danes: kremna juha iz fižola, ameriške palačinke
breskva
25. nov 2013 22:19
Ponedeljek:
Telečja rižota, zelena solata:
Pozdravček!
25. nov 2013 23:39
Ostanek kurje juhe z nudljčki; svinjski zrezki v omaki, pomfri, radičeva solata s polovico avokada.
26. nov 2013 5:53
Dragi uživači kulinaričnih dobrot.
Tudi jaz imam VEČEN PROBLEM, saj moja boljša polovica skoraj nikoli ne je kaj toplega doma..... (ali pa se spomni šele zadnji trenutek). Ni potrebno veliko sestavin in je dokaj hitro narejeno:
-krompir (olupljen in na izredno majhne kvadratke narezan)
-kar je pri roki (slanina, klobasa, zaseka, ocvirki, salama ali hrenovka - v primeru klobas, hrenovk ipd-ni potrebno predhodno kuhanje - ampak narezano na drobne koščke) - prepražemo na olju, da porjavi in se izloči maščoba (tako ima moj najraje).
Dodaš krompir in vseskupaj tenstaš, da vse porjavi. (Bodite pozorne/ni na količino krompirja, saj če dlje časa "tenstaš", npr kake 15 mint- pol ure, gre krompir "zelo skupaj", tako da se splača narezati kakega dodatno - za vsak slučaj. jaz res toliko pražim, da je vse s "kroštico/skorico", saj imava oba rada takega). Naslednjič obljubim, da pošljem fotko.
babka....Kje si dobila beštek? tako kot Johanna in pirnica, bi ga jaz NUJNO tudi potrebovala. Pa po možnosti, da ma žlica še luknjo notr .
lp
mačka27
26. nov 2013 6:01
Mačka - jaz včasih, ko nimam ravno veliko časa, ali pa poleti, ko je na razpolago samo mlad krompir na tak način naredim nekakšen pražen krompir. Samo na začetku zrežem kakšne pol do eno čebulo, toliko pocvrem, da ta rahlo porumeni, nato pa dodam na drobne kockice narezan krompir, solim in dobro pokrijem ter zmanjšam ogenj na nekako polovično jakost ter tako dušim krompir dokler krompir ni mehak. Pri mladem krompirju ni potrebno dodajati tekočine (malo vroče vode ali juhe po potrebi) pri starem krompirju pa je včasih treba malo (res malo) spodliti z juho ali vročo vodo, da se začne dušiti. Je pa res kar praviš - krompir kak nekako skupaj pade, tako da ga je potrebno za tak način priprave vzeti nekoliko več kot ponavadi za pravi pražen krompir, ki ga kuhamo v olupkih.
Poskusi to varjanto priprave tudi s porom, ki ga na začetku malo podušiš - naprej pa tako veš - bo tudi zelenjavna priloga vkomponirana v to jed.
lep dan vsem
tedyka
26. nov 2013 6:13
Super ideja, tedyka. Bom poiskusila. Kaj pa boš danes kuhala? Imaš kako idejo? Jaz danes dobim mati na obisk, pa bo za prilogo verjetno melancanin "sendvič", pa še kako meso...
Melancanin "sendvič" (narežeš melancane na kolobarje, popečeš na ražnju ali v ponvi).
dodaš paradižnik (narezan na kolobarje) in papriko, dodaš stisnjen
česen in prekriješ s sirom.
Vseskupaj "flikneš v mikrovalovko" za ene 15 minut (jaz na žalost nimam pečice , če pa jo imaš, predhodno praženje melancan ni potrebno).
mačka27
26. nov 2013 9:05
Ežoj
Jaz tudi rabim tak pribor...
Včeraj je bila čičerikina juha s porom, danes pa bo pastirska pita. Grem še zadnje korenčke na vrt izkopat.
JJ
26. nov 2013 9:45
Že dolgo nisem naredila bolognese in špagetov, pa zeljnato solato zraven. Domače zelje je bogato obrodilo. Do pomladi bova več ali manj na , kislem, sladkem, v juhi ali kar tako.
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem
Hummus namaz