Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15435

26. nov 2013 21:25

Mi danes kočerjo v kitajski restavraciji za hčerkin rojstni dan, doma pa še nutelina torta in penina.Slikica pa še bo.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

26. nov 2013 21:30

sv. zrezki v smet. omaki, pire, radič

večerja: peka mišk za sestrino zabavo, za ostale pecivo iz sliv z dodatkom mešanice začimb za medenjake  - dobro

majaos

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

26. nov 2013 21:35

Bistra zelenjavna juha (iz alnaturine kocke, kar je en vmesen kompromis) s knedljčki, za partnerja včerajšnji svinjski zrezek z omako, za oba pečen krompir z zadnjo letošnjo blitvo z vrta . In radičeva solata z drugo polovico avokada - ful paše skupaj :)

Astrica  

član od: 29.2.2008

sporočila: 17

26. nov 2013 22:59

Včeraj: piščanjčja obara s knedlčki

danes: segedin in kuhan krompir

Astrica

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

27. nov 2013 5:50

mišzmoke je napisal/a:

Danes: zelenjavna mineštra

palačinke, polnjene z limono in sladkorjem, kasneje opazovanje notranjosti hladilnika

lp

mzm

Tole opazovanje je pa tudi moj priljubljeni šport. Seveda, sprehod do tja in nazaj do računalnika tudi nekaj

šteje.

Mzm, tele tvoje skledčke so pa tako luštne, da vsaka jed v njih izgleda slastno.

pirnica

Sporočilo je spremenil(a) pirnica dne 27.nov 2013 05:51

mačka27  

član od: 11.12.2012

sporočila: 79

27. nov 2013 6:04

Aloha vsem

Včer sem dobila 10 kg domačega bikca, pa bi danes rada nekaj "drugačnega" ustvarila (golažev, juhic, zrezkov imam že polno skrinjo - rajši kuham, kot jem, in včasih, priznam, pretiravam s količinami . nekaj ga je že v zamrzovalniku, nekaj pa še zunaj. Kaka ideja?

mačka27

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

27. nov 2013 7:44

PONEDELJEK: 
Scumpral tole zadevo od
-ŠMORNA in KRANJSKE....
Jap, potrdim da je ratal en ŠMORN!
Nikoli več iz glave in nekaj po svoje. Ker sem bolj ekonomičen fant nisem prižigal pečice za 1/2 kranjske in tisto malo šmorna, ter se odločil za peko v ponvi. ĐIZS; nikada više 
Naslednjič tako kot piše v knjigi!
- mešan soljat iz pora,rdeče pese, fižolčeka, paradižnika....

TOREK:
- Popečen kusKusek z zelenjavo in trakci puranjih prsi
- ohrotova priloga iz baze (http://www.kulinarika.net/recepti/13520/zelenjavne-jedi)
- soljatka ala PONEDELJEK

SREDA:
Nov dan, nove priložnosti in tresenje roke pri dajanju nove priložnosti GOSTINSKI ŠOLI MB.
Včeraj dobil podarjeno posod za hrano od sosede. Je rekla, da mi z sosedo podarjata....joj, kako imam rad tole svojo gospo Sonjo
- Čufti v paradnižnikovi omaki (v spominu kot nekaj NAJBOLJŠEGA KAR SEM KADARKOLI JEDEL. Do sedaj, žal, še noben ni prekosil teh šolskih čuftekov. Prav tako tudi šmorna ne in kurje obare s cmočki)
- Domača polenta (pire se mi danes ne lušta)
- Rdeča pesa pa kakšen paradižnik

ČETRTEK:
Na strokovno ekskurzijo via Lj. na ogled ARHIVA, NARODNEGA MUZEJA ter SR.VEKA. Ne bo mi uspelo kuhat, zatorej bo v nahrbtniku BELJAKOVINSKA PLOŠČICA, KORUZNA PLOŠČICA S TEMNO ČOKOLADO in en veliki CAPPUCCINO v Lj., ko se bo našel čas.
Zvečer pa NOM NOM NOM in se ŽE TAKOOOOOO VESELIM; trojanski ČOKO krof + čokoladni proteini.
Ker pa bo jutri na šoli riž.narastek, se bom probal danes zmenit, da ako je opcija da mi ga dajo v posodo in ga pol v petek dvignem.

PETEK:
Če bo vse kot mora biti, bo poskus št.3 glede šolske prehrane izpeljan
- RIŽEV NARASTEK
- KOMPOT

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. nov 2013 8:48

Aloha Mačka, kje pa ti to pripravljaš? A si tukaj ali tam?

Midva bova ponovila včerajšnjo vajo, le zeljnata solata bo sveža. Odlična z dodatkom fižola ali kromprja. Včasih tudi kot samostojna jed čisto zadošča, pa kak kos dobrega kruha. Sem si že dala idejo za en prihodnji dan.

naor

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15435

27. nov 2013 10:57

mačka27 je napisal/a:

Aloha vsem

Včer sem dobila 10 kg domačega bikca, pa bi danes rada nekaj "drugačnega" ustvarila (golažev, juhic, zrezkov imam že polno skrinjo - rajši kuham, kot jem, in včasih, priznam, pretiravam s količinami . nekaj ga je že v zamrzovalniku, nekaj pa še zunaj. Kaka ideja?

mačka27

Lahko si pripraviš kot mongolsko ali sečuansko govedino, lahko skuhaš rižoto, pa tudi za segedin ga lahko porabiš. Lahko pa ga zmelješ in si povečaš izbor.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti