Kaj jutri za kosilo?
26. nov 2013 21:25
Mi danes kočerjo v kitajski restavraciji za hčerkin rojstni dan, doma pa še nutelina torta in penina.Slikica pa še bo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
26. nov 2013 21:30
sv. zrezki v smet. omaki, pire, radič
večerja: peka mišk za sestrino zabavo, za ostale pecivo iz sliv z dodatkom mešanice začimb za medenjake - dobro
majaos
26. nov 2013 21:35
Bistra zelenjavna juha (iz alnaturine kocke, kar je en vmesen kompromis) s knedljčki, za partnerja včerajšnji svinjski zrezek z omako, za oba pečen krompir z zadnjo letošnjo blitvo z vrta . In radičeva solata z drugo polovico avokada - ful paše skupaj :)
26. nov 2013 22:59
Včeraj: piščanjčja obara s knedlčki
danes: segedin in kuhan krompir
Astrica
27. nov 2013 5:50
mišzmoke je napisal/a: |
Danes: zelenjavna mineštra palačinke, polnjene z limono in sladkorjem, kasneje opazovanje notranjosti hladilnika lp
|
Tole opazovanje je pa tudi moj priljubljeni šport. Seveda, sprehod do tja in nazaj do računalnika tudi nekaj
šteje.
Mzm, tele tvoje skledčke so pa tako luštne, da vsaka jed v njih izgleda slastno.
pirnica
27. nov 2013 6:04
Aloha vsem
Včer sem dobila 10 kg domačega bikca, pa bi danes rada nekaj "drugačnega" ustvarila (golažev, juhic, zrezkov imam že polno skrinjo - rajši kuham, kot jem, in včasih, priznam, pretiravam s količinami . nekaj ga je že v zamrzovalniku, nekaj pa še zunaj. Kaka ideja?
mačka27
27. nov 2013 7:44
PONEDELJEK:
Scumpral tole zadevo od
-ŠMORNA in KRANJSKE....
Jap, potrdim da je ratal en ŠMORN!
Nikoli več iz glave in nekaj po svoje. Ker sem bolj ekonomičen fant nisem prižigal pečice za 1/2 kranjske in tisto malo šmorna, ter se odločil za peko v ponvi. ĐIZS; nikada više
Naslednjič tako kot piše v knjigi!
- mešan soljat iz pora,rdeče pese, fižolčeka, paradižnika....
TOREK:
- Popečen kusKusek z zelenjavo in trakci puranjih prsi
- ohrotova priloga iz baze (http://www.kulinarika.net/recepti/13520/zelenjavne-jedi)
- soljatka ala PONEDELJEK
SREDA:
Nov dan, nove priložnosti in tresenje roke pri dajanju nove priložnosti GOSTINSKI ŠOLI MB.
Včeraj dobil podarjeno posod za hrano od sosede. Je rekla, da mi z sosedo podarjata....joj, kako imam rad tole svojo gospo Sonjo
- Čufti v paradnižnikovi omaki (v spominu kot nekaj NAJBOLJŠEGA KAR SEM KADARKOLI JEDEL. Do sedaj, žal, še noben ni prekosil teh šolskih čuftekov. Prav tako tudi šmorna ne in kurje obare s cmočki)
- Domača polenta (pire se mi danes ne lušta)
- Rdeča pesa pa kakšen paradižnik
ČETRTEK:
Na strokovno ekskurzijo via Lj. na ogled ARHIVA, NARODNEGA MUZEJA ter SR.VEKA. Ne bo mi uspelo kuhat, zatorej bo v nahrbtniku BELJAKOVINSKA PLOŠČICA, KORUZNA PLOŠČICA S TEMNO ČOKOLADO in en veliki CAPPUCCINO v Lj., ko se bo našel čas.
Zvečer pa NOM NOM NOM in se ŽE TAKOOOOOO VESELIM; trojanski ČOKO krof + čokoladni proteini.
Ker pa bo jutri na šoli riž.narastek, se bom probal danes zmenit, da ako je opcija da mi ga dajo v posodo in ga pol v petek dvignem.
PETEK:
Če bo vse kot mora biti, bo poskus št.3 glede šolske prehrane izpeljan
- RIŽEV NARASTEK
- KOMPOT
27. nov 2013 8:48
Aloha Mačka, kje pa ti to pripravljaš? A si tukaj ali tam?
Midva bova ponovila včerajšnjo vajo, le zeljnata solata bo sveža. Odlična z dodatkom fižola ali kromprja. Včasih tudi kot samostojna jed čisto zadošča, pa kak kos dobrega kruha. Sem si že dala idejo za en prihodnji dan.
naor
27. nov 2013 10:57
mačka27 je napisal/a: |
Aloha vsem Včer sem dobila 10 kg domačega bikca, pa bi danes rada nekaj "drugačnega" ustvarila (golažev, juhic, zrezkov imam že polno skrinjo - rajši kuham, kot jem, in včasih, priznam, pretiravam s količinami . nekaj ga je že v zamrzovalniku, nekaj pa še zunaj. Kaka ideja?
|
Lahko si pripraviš kot mongolsko ali sečuansko govedino, lahko skuhaš rižoto, pa tudi za segedin ga lahko porabiš. Lahko pa ga zmelješ in si povečaš izbor.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Fokača s paradižnikom in timijanom
Jernejev zelenjavni curry