Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

24. nov 2013 19:19

MBrando HVALA

Naor, še na mnoga zdrava, srečna skupna leta, naj vama sije

In rojstni dan je šel mimo, jih rada praznujem, ampak bolj tuje, kot svoje

Danes: goveja juha, tenstan krompir, zelenjavni koščki, mesna štruca, sv. pečenka, solata in torta...

že danes povem, da jutri sigurno ne bova spet zelja jedla

babka1951

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

24. nov 2013 19:57

Včeraj en ostanek krompirjevega juhe ter rižota z azijsko zelenjavo - kalčki, zelje in ostale reči in piščančjimi koščki, zraven skleda motovilca z rdečim radičem. Definitivno si moram zrihtat sezamovo olje, da bo zadeva še bolj podobna azijski kuhinji.

Danes dočakala - oziroma naredila koruzne tortilje. Nič nisem mešala z (brezglutensko) običajno moko, zato so bile bolj kilave. Testo je sicer lepo stalo skupaj, ampak so mi razvaljane na peki papirju takoj razpokale. Čisto mi je vzelo veselje, ker sem bila prepričana, da to ni šans, da se bo dalo zvijat. No, pa sem jih potem še malo pogrela in so bile kar voljne. Z vsemi nadevi (koščki piščančjega mesa, malo mariniranega, bučke, rdeč fižol, grah, korenček, sirova omaka) so bile potem fenomenalne. Drugič dam mešanico moke. Pred tortiljami pa kurja župca z nudelčki in zraven tortilj še mala skleda motovilca (tega bi se dalo jest vsak dan).

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

24. nov 2013 22:34

goveja juha z rezanci

pražen krompir in cvetača,

pečena račka in goveja pečenka,

mešana solata (ala J. Oliver)

Balenka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. nov 2013 0:13

Vsem hvala z željo, da se imate kar najlepše!

naor

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

25. nov 2013 9:11

Danes pojeva vse tisto, kar je včeraj ostalo, potem greva pa do penzije na dieto

babka1951

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

25. nov 2013 9:15

Babka, takle bištek bi pa jaz rabila.

Tudi mi danes pospravljamo včerajšnje ostanke.

pirnica

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

25. nov 2013 10:01

pirnica je napisal/a:

Babka, takle bištek bi pa jaz rabila.

pirnica

Jaz tudi, jaz tudi. Saj ne vem, ali naj spremenim prehranjevalne navade ali kupim nov beštek 

, Babka, joj... Se spomnim iz mladosti, ko so naši starejši sovaščani govorili: "Ka murš fse en den zažret, pol pa cel mesec skoz prste zijat." 

Babi, saj veš: "Smeh je pol zdravja"

Pri nas danes pa jota z dosti fižola in prekajenimi obranimi kostmi... Ja, tudi te sem v petek nabavla...

Johanna

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. nov 2013 14:32

Haha, takle pribor bi tud meni prav koristil. Dieta tudi. A če spremljaš tele strani, ves čas misliš samo na to, kaj boš kuhal, pekel. Nič ne bo.

naor

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

25. nov 2013 14:36

Tudi jaz bi tale bištek, ampak počakajmo da mine še december :)

Danes pri naš široki rezanci z mesno omako ter velika skleda maminega radiča

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti