Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

23. nov 2013 17:22

popečeni jetrni zrezki z gorčico, na hitro popražni kolobarčki čebule, kuhana cvetača, v kosih krompir in radič

Balenka

Sporočilo je spremenil(a) Balenka dne 23.nov 2013 17:23

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

23. nov 2013 17:34

Vsem še enkrat, hvala lepa

Ta teden je bil v znamenju zelja po vseh sarmah, danes še jota, domač kruh in vanili-bananina pita

popoldan nastajalo tole za jutri, imenuje se: jaooo, jaz pa torta

babka1951

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

23. nov 2013 19:18

Babka, lepa torta. 

Danes: svinjski zrezki, pražen krompir, sataraš, solata

breskva

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

23. nov 2013 19:52

Ocvrti kalamari z česnovo omakco, mešana zelena solata

Sporočilo je spremenil(a) shari2007 dne 23.nov 2013 19:52

Pipi Maj  

član od: 27.7.2013

sporočila: 104

23. nov 2013 21:19

Narezanka z gobami in rukolo z ocvrtim krompirjem ter juha.

Pipi Maj

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

24. nov 2013 7:33

babka, babka, babka, BABKAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! CMOKA,CMOKA,CMOKAAAAAAAA
Še na veliko veliko VEEEEELIKO let . ČIN,ČIN!
Da boste še naprej tako lepo plemenitili nam tako ljubo KULINARIKO, da boste dajali pozitivo in zanimivo pisanje ter da boste še DOLGO,DOLGO tukaj...z nami...z ramo ob rami. Ni lepšega kot takšne ljudi poznat in se dnevno pustit navdihnit in se vedno kaj novega naučiti. PRELEPO....da sem vas vse spoznal. CMOKA,CMOKA.
Pa da bo danes veselo, prijetno, smejoče do solza, okusno ter kulinarično zaokroženo. NOM NOM; 

SREDA:
Gostinska šola papica. Vstopam med "dame 3.življenskega obdobja" . Ni vedno časa, občasno paše da samo dvignem hrano, jo malo dopolnim in uživam, ter nato dalje v akcijo. Veselim se nostalgične šolske hrane katero noben ne pripravi tako dobro; šmoren in čufti!!!!!!!

- Pujsek golaž (ni mi bil dober, saj je bil VELIKO preveč zgoščen z moko. Omaka je prav ostala na žlici in niti ni kapljala na krožnik)---> zadevo priredil, dodal vodo,začimbe ter iz 1 OGROMNE PORCIJE naredil 3. Drugi dve romali v zamrzovalnik. Za takšen denar, dobim takšne porcije da lahko KOMOT 2 jesta...NORO. Cenovno pa res navdušen
- Njoki (sprva bi moral biti KRUHOV CMOK, a jih je zmanjkalo ). Ker nimam rad indust.njokov, sem si skuhal BALI INT.riŽiBiZi. NJAAAAAM
- domača soljat 

ČETRTEK:
- Mešana soljat (to sem imel iz šole) s popečenimi jajčevci in kumaro ter dodatkom mozarelle
- Gratinirane testenine z mešanico TETKE SKUTE-COTTAGE CHEESA, maka, seza.semen ter posušenega pehtrana--> 

PETEK:
- Grška musaka
- Popečena začimbna polenta 
- Domača soljat (uničujem še zadnje paradižnike. Okusa že kar nekaj časa več ni, AMPAAAAAAK, so domači)

SOBOTA:
- Pire krompir 
- HAUS GEMACHTE "špinača" (spasirana cvetača,brokoli,jajčevec,gobice,zelena paprika,korenček...)
- 1 LE MAMAN (v petek bila na obisku in mi je prinesla dobroto) KRALJEVA GRATINIRANA PALAČINKA.
Saj veste...jaz in skuta 

DANES:
-Pire krompir
- Ohrovtova priloga + jajček na oko
- rdeča pesa + domače kislo zelje

JUTRI:
Verjetno bom uporabil ENO IZMED NAJ NAJ SIMPATIČNIH idej kar sem jih v zadnjem času videl.
Zasledil v knjigi od meni takooo ljubih NOVAKOVIH (obvezno si moram kupit tole njuno KUHANJE PO SLOVENSKO, saj sem postal takšen TRADICIONALIST in TAKOOO spoštujem domačega lista hrano, da je že skoraj groza. In prav je tako, saj se vse preveč ljudi obrača in pripravlja hrano tujih logov in krajev....Jaz oa želim, da bom svojim otrokom delal točno to kar je tudi meni maman ali pa papan. Ok, občasno bo tudi kaj iz Z. ali V. )
- Kranjska klobasa v palačinkinem testu
- Kislo zelje soljat

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

24. nov 2013 8:25

Danes naj bi bilo praznično kosilo za veliko let skupnega življenja, pa bomo malo prestavili. Tako bo krvavica , kromir v kosih in zeljnata solata. Zame je tudi to praznično kosilo.

naor

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

24. nov 2013 8:27

naor je napisal/a:

Danes naj bi bilo praznično kosilo za veliko let skupnega življenja, pa bomo malo prestavili. Tako bo krvavica , kromir v kosih in zeljnata solata. Zame je tudi to praznično kosilo.

naor

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15432

24. nov 2013 10:24

Naor

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

24. nov 2013 13:29

naor je napisal/a:

naor

Naor, še na veliko skupnih let...

Ja, krvavice, te ti pa zavidam. 

Jaz pa danes za kosilo samo en jogurt, sem ob kuhanju točila bridke solze, pa mi ne tekne. Bom za večerjo pojedla. Kuhala pa sem juho z grisovimi knedli, pekla svinjsko pleče brez kosti, krompir v kosih, radič z endivijo - še vedno iz samooskrbe.

Johanna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti