Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. nov 2013 15:32

Babka:

Uf, uf, pituralke!

Danes sem se nekaj ogrešil za zajtrk, pa je bilo treba za kosilo plačat:

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

22. nov 2013 17:49

Babka,

Danes: vampi

skleda radiča in pogled na bele vrhove

lp

mzm

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

22. nov 2013 18:29

Hvala lepa za čestitke,  ste

Nič prazničnega. Široki rezanci s polivko in parmezanom, skleda mešane solate, razpokančki in en glaž

babka1951

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

22. nov 2013 19:07

Babka, želim ti vse najbolše 

Danes: domači rezanci z zelenjavno omako, solata

breskva

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

22. nov 2013 20:17

Babka, tudi jaz ti želim vse najboljše!!

Danes špageti z haše omako, mešana zelena solata.

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

22. nov 2013 22:02

Vse bajboljše še iz moje strani!

Danes pa makaronovo meso in zeljna solata.

testeninca

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2353

23. nov 2013 2:32

Testenica je napisala: Včeraj so bila jetrca z jabki, gre pa takole, ker je bila želja po opisu, bom pa objavila še recept, ampak kaj ko nikoli ne gledam količin.

Kaj ko bi vse sestavine v večji količini pripravila in izmerila pred kuho, na primer en kilogram moke, en kilogram sladkorja in tako naprej,  in potem še tisto, kar je ostalo, ko je jed gotova. Razlika je količina za recept? 

Katrca11

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

23. nov 2013 8:46

Katrca11 je napisal/a:

Testenica je napisala: Včeraj so bila jetrca z jabki, gre pa takole, ker je bila želja po opisu, bom pa objavila še recept, ampak kaj ko nikoli ne gledam količin.

Kaj ko bi vse sestavine v večji količini pripravila in izmerila pred kuho, na primer en kilogram moke, en kilogram sladkorja in tako naprej,  in potem še tisto, kar je ostalo, ko je jed gotova. Razlika je količina za recept? 

Katrca11

No, če lahko kaj pomaga, ker mi ta jed ni nova - na 500g jetrc gresta nekako dve veliki čebuli in dve veliki jabolki. 

Jetrca marsikje združujejo s sadjem ali suhim sadjem. S figami, pinjolami, rozinami. Na faksu smo poslušali tudi etimologijo besede fegato (it. jetra), ki izhaja iz kulinarike. 

Danes so pri nas otroci povedali kaj si želijo in nastalo je ven tole: juhica z zvezdicami, mesne kroglice (ali polpetke) v omaki, polenta in kisla repa 

No, se moram že kar podvizat. Lep dan!

TanjaG.

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

23. nov 2013 8:56

TanjaG. je napisal/a:

Danes so pri nas otroci povedali kaj si želijo in nastalo je ven tole: juhica z zvezdicami, mesne kroglice (ali polpetke) v omaki, polenta in kisla repa 

No, se moram že kar podvizat. Lep dan!

TanjaG.

BOŽAANSKOOOOOOO in tako hvaležno za vikend ter današnje vreme. Sam bom užival ob knjižnih kriminalkah, kakšnem ilmu, sprehodu po Europarku ter polnim otroške oči nad okrašenimi izložbami, nato pa nekaj prijetnea skuhal. Užival...obožujem takšne dneve in vse moje DAME in GOSPODE na tej strani...Hvala vam. 

MMM, kakšni lušti!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti