Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

21. nov 2013 14:44

Včeraj so bila jetrca z jabki, gre pa takole, ker je bila želja po opisu, bom pa objavila še recept ampak kaj ko nikoli ne gledam količin

Na kokosovi maščobi prepražiš čebulo, jo vzameš ven, dodaš naribana  jabolka, prepražiš in vzameš ven, nato pa prepražiš kokošja jetrca, dodaš nazaj čebulo in jabolka, soliš in popraš premešaš in potreseš z petršijem.

Boljših jetrc še nisem jedla pa mi nekako sploh ne potegne hrana z sadjem, če se nebi moj spravil tega delat jaz nebi nikoli. Pa ne da mi taka hrana ni dobra smo nek odpor imam ko vidim sadje zraven, ko pa probam pa nemorem prehvaliti.

Zraven paše svež kruh in velika skleda solate.

testeninca

irenakr  

član od: 3.11.2010

sporočila: 367

21. nov 2013 14:54

Danes:

testenine, omaka iz mletega mesa in zelenjave ter skleda solate (radič, motovilec, endivija in nekaj regrata) ter .

lp

irenakr

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. nov 2013 15:36

Testeninca, hvala za recept, pa, glede hrane s sadjem, tudi meni ne potegne. Poskusi pa piščanca izdatno poštupanega s cimetom, ne moreš verjet kolk je to fajn, jaz se že nekaj let pripravljam, da bi ga poskusil.

Danes pri meni enako kot včeraj:

( no, skoraj )

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. nov 2013 15:52

Jetrca  bom pripravila na način, ki si ga opisala Testeninca, le z oljem in ne piščančja. Mora biti tudi tako dobro. Hvala.

naor

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15432

21. nov 2013 15:57

Tudi jaz sem pred mnogimi leti čudno pogledala, ko je tašča poleg pečenega piščanca postregla pečena jabolka nadevana s sladkim nadevom ali čežano. Sčasoma sem se okusa navadila in sedaj so jabolka tudi v golažu, rdečemu zelju in verjamem, da so dobra kombinacija jetrcam. 

Danes je pri nas treh puncah zmagala želja po kitajski hrani In ker imam več časa se bom lotila izdelave sarm za jutri.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

21. nov 2013 16:18

Vse je samo stvar konvencije; glede sladkega okusa (in verjetno tudi vsebnosti sladkorja) ne vidim razlike med jabolkom in korenčkom ali med ananasom in čebulo. In zato veselo dajem breskve in suhe slive v tagine, črno čokolado v bolognese ali chili con carne, ali premažem svinjsko pečenko z mešanico medu in limoninega soka. lp, proxima

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

21. nov 2013 17:24

Tudi jaz dam košček ali dva črne čokolade v bolognese ali chili, pa ne dolgo nazaj sem jedla piščanca, ki je bil začinjen tudi s cimetom in moram reči, da ni bilo švoh.

Danes je bila pri nas piščančje-gobova rižota in zadnji domači paradižnik v solati.

rrr

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

21. nov 2013 17:32

Pri nas smo pozimi velikokrat namesto solate poleg mesa in krompirja (ponavadi pire) jedli jabolčno čežano. Ja, nekaterim pa to ne gre po grlu, med njimi je tudi moj mož. Po mojem je to stvar predsodka. Naslednjič pom naredila jetrca z jabolki, pa ne bom nič povedala, kaj je noter, pa bomo videli

Pri nas je bil danes piščančji paprikaš in njoki, jutri pa mešano... eden ostanek paprikaša, drugi fižolovo juho, jaz pa čufte iz zmrzovalnika.

JJ

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

21. nov 2013 18:55

Danes: polenta

skleda radiča

lp

mzm

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

21. nov 2013 19:35

Krompirjevi žganci z ocvirki, kislo zelje, pečenica.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti