14. sep 2013 18:24
Danes: ješprenova rižota, mešana solata, pomarančna torta brez moke
breskva
14. sep 2013 18:24
Danes: ješprenova rižota, mešana solata, pomarančna torta brez moke
breskva
14. sep 2013 18:32
Danes smo se mi trije odločili, da gremo na pohod. Vmes smo malo pogledali za gobe, vendar jih je bilo zelo malo.Pri koči smo si privoščili joto, kruh. Sedaj doma je po aktivnem dnevu občutek prijeten.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
14. sep 2013 18:54
Ežoj, ja res na sobotni dan sva jedla nedeljsko kosilo. Tako smo vačasih rekli, ko smo jedli govejo juho, tenstan krompir, govedino iz juhe in solato.
Indijska hrana pa je bila res super: v njihovo palačinko (ne vem, kako se reče tej tanki palačinki, pečeni pred tabo) zavita zelenjava s sirom, za prijateljico pa enako, samo piščanec z zelenjavo. Sicer se ne bere kot nekaj pretresljivega, samo bilo je ena A. Njihove začimbe res delajo čudeže.
naor
14. sep 2013 19:42
Moj dan danes pa je v znamenju sliv. Sem skuhala slivovo marmelado in naredila precej slivovih cmokov, ki bodo romali v skrinjo za uporabo pozimi. Če utrujenost malo popusti bom naredila zvečer še jogurtovo pecivo s slivami in bananami.
Za kosilo je bil pa danes ričet in palačinke, ki so ostale od včeraj.
msegov
14. sep 2013 20:10
naor je napisal/a: |
Ežoj, ja res na sobotni dan sva jedla nedeljsko kosilo. Tako smo vačasih rekli, ko smo jedli govejo juho, tenstan krompir, govedino iz juhe in solato.
|
Simpatično, tudi mi še vedno tako rečemo, čeprav je tako kosilo včasih v soboto ali na kak drug dan.
Pri nas pa včeraj enolončnica: leča, kvinoja, korenje, por, paprika, kranjska klobasa
Danes: porova juha, tenstan krompir, solata zelje, radič, endivija
Jutri: piščančji zrezki v omaki, riz-bizi, solata kot danes
tabu
14. sep 2013 20:40
msegov je napisal/a: |
Moj dan danes pa je v znamenju sliv. Sem skuhala slivovo marmelado in naredila precej slivovih cmokov, ki bodo romali v skrinjo za uporabo pozimi. Če utrujenost malo popusti bom naredila zvečer še jogurtovo pecivo s slivami in bananami. Za kosilo je bil pa danes ričet in palačinke, ki so ostale od včeraj.
|
Jaz pa vedno zamrznem samo očiščene slive. Ko se odločim delati cmoke samo naredim testo in dam v njih zamrznjene slive( isto delam z zamrznjemi jagodami, marelicami in borovnicami) in jih skuham.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
14. sep 2013 22:00
Hvala trixi za idejo. Jih bom nekaj zapakirala tudi tako. Ti že pripravljeni na kuhanje bodo pa za dni,ko bomo še posebej leni za kuhanje.
msegov
15. sep 2013 7:26
Muaaaaaa...DOBRO JUTRO MOJI DRAGI
Petek:
- Domača paradižnikovo-bazilična (!?!?!? a sem slovnično pravilno napisal?) omaka
- durum špageti (Slo.izdelava in kvaliteta )
- popečena in na trakove narezana puranja prsa
- skleda mešane soljatke
Sobota:
- Še drugi del domače omakice. Njam,njaaam
- Bali, rjavi riž (eden NAJ NAJ)
- popečeno in fiiiino začinjeno faširano meso. Vmešano v omakico
- skleda solatike s fižolom
Danes:
- Boranja z božanskoooo fino govedino
- pire krompir
- polenta
- skleda mešane soljat
15. sep 2013 13:02
Danes: goveja juha, pire krompir, stročji fižol s korenčkom v omaki, goveje meso iz juhe.
Popoldne pa spet slivove rezine iz baze.
Dober tek vsem in lepo nedeljsko popoldne želim!
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pašta s pivom in slanino
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci