Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

29. jul 2013 12:32

PONEDELJEK:            

Sladko zelje z govedino   

Pozdravček!

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

29. jul 2013 12:50

Ežoj, bi malo opisal, prosim, tisti "kos vratnika pečen na krompirju". Neke čudne asociacije imam ob pogledu na slikico, pa ne upam komentirati.

V soboto jedla čevapčiče v lepinji - iz Samobora, božanski okus. Mislim, da  je tako dobro zato, ker so mi drugi postregli.

Danes za kosilo: pečen svinjski vrat na ogromno pražene čebule, domač kruh in zelena solata.

Še današnjo vročino preživimo (upam, da ne bo toče), pa smo zmagalil.  

Ava

adaro  

član od: 3.7.2013

sporočila: 16

29. jul 2013 14:21

Danes za kosilo :
Popečene hrenovke s sirom in pomfri. 
Krompir narežeš vržeš v fritezico, 
Hrenovke pa prvo skuhaš da počijo, prerežeš na pol da se še držijo skupaj, daš v ponev in prekriješ s sirom. Počakaš da se sir stopi in hrenovke popečejo, serviraš in zraven še "enega zližeš" :) Pa dober tek ;))

adaro

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. jul 2013 16:35

Ava, ti kar komentiraj ( nč se bat ), vsak komentar bom razumel dobrohotno, tudi če je s kančkom žlehtnobe.

Drugač, če lahko malo sliko povečaj, ono dolgo temno so dva feferona ( preveč se zapekla ), Spodaj, rahlo desno od zrezka, in zgora ( rahlo levo ) so dva kosa paprike. Torej, krompir na krhlje, gor dva kosa paprike, zrezek-kos vratnika in dva feferona, vse skupaj v pečico-plinsko, ki je še ne obvladam, po 40 min, ugotovim, da se peče, ampak, da se ne bo zapeklo, pojačam pečico na max za 20 min in dobim tisto na sliki ( žaba je naknadno skočila na meso, v pečici je ni bilo.

Danes nekaj iz kuhinje her royal majesti queen of.........., ma pustimo to, iz betine kuhinje ( pod vplivom miške ), beti temu reče poletna simfonija:

ma, miška bi to veliko lepše uredila, beti bi imela edino pripombo, da je boljši iz novosadske mlekarne ( stvar okusa, pravim jaz ). A,............ orehi? Ma to jaz jem edino v baklavah tukaj je za umetniški vtis.

Pa, drugač, moram vas mal opozorit, da ne pridete v težave: beti je sam za prijatelje ( meni nikoli ni prepovedala, da bi je tako klical ), vi morate bit previdini in jo oslovljavat s polnim nazivom........... saj veste tist royal majesti, pa je treba navdit vse njive ki jim kraljuje................. ma ona ni tečna, so pa drugi, ki vlečejo plačo ( baje ne slabo ) za to, da skrbijo, da se poštuje ves ceremonial........... No, opozorjeni, da ne bo pol, da me kličete iz kakšnega towerja, da vas rešujem iz ječe.

ežoj

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

29. jul 2013 17:16

juha, pica - cenzura slik -  bi me čudno gledali v tuji hiši, če bi preveč škljocala

Pri peki pice pod rahlim stresom (drugačne sestavine kot običajno, količina, posoda in pečica) , ampak vseeno se je dalo pojesti.

majaos

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

29. jul 2013 17:52

ežoj je napisal/a:

babka, matr, skor bi me kap, ko zagledam tisto ribo, daj bolj previdno s takšnimi fotkam

ežoj

@ ežoj,  riba je bla res velika, sem ji mogla glavo in rep stran odrezat, da sem sploh zadost veliko posodo našla ( čista resnica, ni ribiška), sem pa zraven skoz nate mislila, kako bi ežoj to fino zrihtal , jaz pri ribah odpovem, enostavno ne znam

Midva danes:  ohrovt s krompirjem in riba. Jaz tisto mrzlo, ki je ostala od včeraj, mož pa iz konzerve in kruh

babka1951

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

29. jul 2013 22:45

Danes je bilo kosilo bolj pozno

skleda zelene solate, refošk in nevihta

lp

mzm

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

29. jul 2013 22:45

pečen krompir, čevapčiči in paradižnikova solata

Balenka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

30. jul 2013 6:12

ežoj je napisal/a:

Danes nekaj iz kuhinje her royal majesti queen of.........., ma pustimo to, iz betine kuhinje ( pod vplivom miške ), beti temu reče poletna simfonija:

ežoj

Vsekakor  ter  na deski. WAUUU. Noro zanimiva ideja za obrok. Mislim, klobuk dol pred vami gospod EŽOJ, saj naredite iz osnovnih preprostih sestavin, pravi KALEDIOSKOP in EKSPLOZIJO okusov. Saj, to je bistvo kulinarike, ampak prosim gospod Ežoj, od kod vam tako noro dobre in preprostje ideje za takšne slastne obrok?

VĆERAJ v gosteh na Tinju. Gor z hrano za muca,sadjem za starše ter radičem za zwischendurch
Gor z enim nahrbtnikom. Dol pa z nahrbtnikom kateri je pokal po šivih, ter dvema polnima vrečkama domačih in malo manj domačih dobrot 

- Poletna riževa solata iz vsega in svašta
- File aljaškega polaka popečenega na olivcu,rožmarinu ter timijanu
- Deci dobrega Makedonskega vinčeka (presenečen nad okusom, glede na to da je iz LI**A. Večkrat že presenečen nad dejstvom da vse kar je drago ni vedno dobro in kar je poceni ni vedno slabo)
- popečene bučke in malancani. 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti