29. jul 2013 12:32
PONEDELJEK:
Sladko zelje z govedino
Pozdravček!
29. jul 2013 12:32
PONEDELJEK:
Sladko zelje z govedino
Pozdravček!
29. jul 2013 12:50
Ežoj, bi malo opisal, prosim, tisti "kos vratnika pečen na krompirju". Neke čudne asociacije imam ob pogledu na slikico, pa ne upam komentirati.
V soboto jedla čevapčiče v lepinji - iz Samobora, božanski okus. Mislim, da je tako dobro zato, ker so mi drugi postregli.
Danes za kosilo: pečen svinjski vrat na ogromno pražene čebule, domač kruh in zelena solata.
Še današnjo vročino preživimo (upam, da ne bo toče), pa smo zmagalil.
Ava
29. jul 2013 14:21
Danes za kosilo :
Popečene hrenovke s sirom in pomfri.
Krompir narežeš vržeš v fritezico,
Hrenovke pa prvo skuhaš da počijo, prerežeš na pol da se še držijo skupaj, daš v ponev in prekriješ s sirom. Počakaš da se sir stopi in hrenovke popečejo, serviraš in zraven še "enega zližeš" :) Pa dober tek ;))
29. jul 2013 16:35
Ava, ti kar komentiraj ( nč se bat ), vsak komentar bom razumel dobrohotno, tudi če je s kančkom žlehtnobe.
Drugač, če lahko malo sliko povečaj, ono dolgo temno so dva feferona ( preveč se zapekla ), Spodaj, rahlo desno od zrezka, in zgora ( rahlo levo ) so dva kosa paprike. Torej, krompir na krhlje, gor dva kosa paprike, zrezek-kos vratnika in dva feferona, vse skupaj v pečico-plinsko, ki je še ne obvladam, po 40 min, ugotovim, da se peče, ampak, da se ne bo zapeklo, pojačam pečico na max za 20 min in dobim tisto na sliki ( žaba je naknadno skočila na meso, v pečici je ni bilo.
Danes nekaj iz kuhinje her royal majesti queen of.........., ma pustimo to, iz betine kuhinje ( pod vplivom miške ), beti temu reče poletna simfonija:
ma, miška bi to veliko lepše uredila, beti bi imela edino pripombo, da je boljši iz novosadske mlekarne ( stvar okusa, pravim jaz ). A,............ orehi? Ma to jaz jem edino v baklavah tukaj je za umetniški vtis.
Pa, drugač, moram vas mal opozorit, da ne pridete v težave: beti je sam za prijatelje ( meni nikoli ni prepovedala, da bi je tako klical ), vi morate bit previdini in jo oslovljavat s polnim nazivom........... saj veste tist royal majesti, pa je treba navdit vse njive ki jim kraljuje................. ma ona ni tečna, so pa drugi, ki vlečejo plačo ( baje ne slabo ) za to, da skrbijo, da se poštuje ves ceremonial........... No, opozorjeni, da ne bo pol, da me kličete iz kakšnega towerja, da vas rešujem iz ječe.
ežoj
29. jul 2013 17:16
juha, pica - cenzura slik - bi me čudno gledali v tuji hiši, če bi preveč škljocala
Pri peki pice pod rahlim stresom (drugačne sestavine kot običajno, količina, posoda in pečica) , ampak vseeno se je dalo pojesti.
majaos
29. jul 2013 17:52
ežoj je napisal/a: |
babka, matr, skor bi me kap, ko zagledam tisto ribo, daj bolj previdno s takšnimi fotkam |
@ ežoj, riba je bla res velika, sem ji mogla glavo in rep stran odrezat, da sem sploh zadost veliko posodo našla ( čista resnica, ni ribiška), sem pa zraven skoz nate mislila, kako bi ežoj to fino zrihtal , jaz pri ribah odpovem, enostavno ne znam
Midva danes: ohrovt s krompirjem in riba. Jaz tisto mrzlo, ki je ostala od včeraj, mož pa iz konzerve in kruh
babka1951
29. jul 2013 22:16
Juha, tunini polpeti s kumarično omako, riž z bučko, rukola.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
29. jul 2013 22:45
Danes je bilo kosilo bolj pozno
skleda zelene solate, refošk in nevihta
lp
mzm
29. jul 2013 22:45
pečen krompir, čevapčiči in paradižnikova solata
Balenka
30. jul 2013 6:12
ežoj je napisal/a: |
Danes nekaj iz kuhinje her royal majesti queen of.........., ma pustimo to, iz betine kuhinje ( pod vplivom miške ), beti temu reče poletna simfonija:
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Juha iz čičerike in rožmarina
Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom