6. jul 2007 1:12
Ežoj, tale tvoja tortica zgleda prav slastno, pa reci kar češ! Če pa preliv ni tak, kot v knjigah... Kaj se sekiraš! Tudi meni ne rata vsakič lep bleščeč preliv, poje se pa glih tako.
Glede slikanja je že Matilda napisala zelo dobre nasvete. Matilda, zelo lepe slikice
Slikam s tisto nastavitvijo od blizu, naredim par posnetkov, potem pa pogledam, katera slika je najboljša. Sedaj imam nov fotoaparat in se še malo lovim. Pri slikanju od blizu sem imela motne slike, zdaj sem pa ugotovila, da moram slikati z opcijo od blizu, potem pa približati z digitalnim zoomom. Pri tej sliki sem malo eksperimentirala z digitalnim makro sistemom (fotografiranje od blizu s povečavo) http://www.moj-album.com/vstopnica/ssf543tnz
Kakšnih foto programov za obdelavo slik (zaenkrat) še ne obvladam.
Torej tako, kot je že Matilda napisala: izbereš lep kos peciva, krožnik in prt naj ne bosta kričeča, pod pravim kotom in primerna svetloba, kontrast barv (belo pecivo na belem krožniku se bolj slabo vidi)... Sicer pa, eksperimentiraj...
Mperhaj, če misliš na mojo tortico... Tisti krog je prav tako iz tičino mase. Ob robovih sem naredila črte z vilico, ki sem jo pomakala v barvo, potem sem pa s prstom malo zabrisala robove (fajn je, če delaš z rokavicami).
Vaaauuu jade!!! Fuuulll dobro!!!!
stana