Ali je kdo lačen?

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

5. jul 2007 7:51

ežoj saj se vidi malo razlike v sijaju preliva. sicer pa jaz zelo rada pogledam lepe slikice in umetnine kot so od stane r., jade, mamamie in drugih. rada pa pogledam tudi čisto navadno slikico. važno je, da vidiš kako stvar izgleda in to je to. nektarina

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jul 2007 8:56

ežoj je napisal/a:

A ja: čokolada je gorenjka mlečna ( po nasvetu Veri naj bi bila gorenjka jedilna, vendar je v našem malem mistu nisem našel. ežoj

Ežoj, a si pogledal tudi v ta zgornjem najboljšem sosedu? Tam jo imajo, vsaj po mojih izkušnjah sodeč, vedno.

LP

cervus

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. jul 2007 9:04

Tole slikanje od blizu tudi meni ne rata. Stana organiziraj tečaj prosim. jade

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. jul 2007 10:28

Strinjam se, da je pecivo slikano od blizu veliko bolj slastno. Prvič sem pecivo poslikala, kom hotela recept objaviti na kul slo, še vedno pa m ni prišlo v navado in ga ponavadi prej zmanjka, preden najdem fotoaparat... Če si lahko dovolim dati par nasvetov o slikanju: - najdite najlepši kos peciva -naj bo odrezan z ostrim nožem in če se da čimbolj pravilne oblike - najdite najlepši profil - postavite ga na čimbolj nevtralen krožnik - močni rožasti vzorci na posodi ali prtu so moteči pri lepi fotografiji - odvračajo pozornost od bistva -najdite mesto, kjer boste fotografirali - če se da, naj bo svetloba prava, bliskavica lahko naredi sliko od blizu presvetljeno, včasih lahko tudi premočno sonce pokvari fotografijo, sa izgleda npr. čokolada bolj svetla, kot je v resnici -postavite fotoaparat čimblj blizu peciva, tako da aparat še lahko izostri sliko in pritiskajte; poskusite poslikati pecivo z več strani in večkrat - jaz ponavadi naredim tudi več kot 20 slik - naložite slike v računalnik - preden pojeste tisti kos ;)))) in poglejte, če so slike lepe (da ni presvetlitev, prevelikih svetlečih površin, dobra izostrtev...). Če niso, hitro poslikajte še enkrat, preden kdo najde vaš model... - izberite nalepšo sliko in jo ponosno prilepite v svoj album Upam, da si bo kdo znal pomagati iz teh navodil, tudi jaz se še učim... http://www.moj-album.com/uredi/mado/7465963/ matilda

jade  

5. jul 2007 10:43

Matilda jaz delam tako, pa mi slike tako slikane vedno pridejo motne. jade

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. jul 2007 11:04

Slike so lahko motne zaradi premalo svetlobe ali pa je slikano preblizu in fotoaparat ne more fokusirati. Lahko poskusiš malo oddaljiti in povečati z optičnim zoomom. Če pa ti fotoaparat ne dovoli tega, pa še vedno lahko sliko obrežeš v kakšnem od programov. Jade, upam, da ti bo uspelo... matilda

jade  

5. jul 2007 11:12

Uf Matilda, to je pa že višja matematiha. jade

mperhaj  

član od: 10.9.2004

sporočila: 207

5. jul 2007 11:44

Jade kako si pobarvala tisti krogec na torti, ki je oblečena v tičino maso. Tortica je zelo lepa! Lp mateja mperhaj

jade  

5. jul 2007 22:42

Matilda ali je tole kaj bolje slikano? http://www.moj-album.com/vstopnica/mzapggffx

Sem malo probala tvoje nasvete upoštevati. Pa Stanin namig o rezanju je tudi prišel prav.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti