5. jul 2007 10:28
Strinjam se, da je pecivo slikano od blizu veliko bolj slastno. Prvič sem pecivo poslikala, kom hotela recept objaviti na kul slo, še vedno pa m ni prišlo v navado in ga ponavadi prej zmanjka, preden najdem fotoaparat... Če si lahko dovolim dati par nasvetov o slikanju:
- najdite najlepši kos peciva -naj bo odrezan z ostrim nožem in če se da čimbolj pravilne oblike
- najdite najlepši profil
- postavite ga na čimbolj nevtralen krožnik - močni rožasti vzorci na posodi ali prtu so moteči pri lepi fotografiji - odvračajo pozornost od bistva
-najdite mesto, kjer boste fotografirali - če se da, naj bo svetloba prava, bliskavica lahko naredi sliko od blizu presvetljeno, včasih lahko tudi premočno sonce pokvari fotografijo, sa izgleda npr. čokolada bolj svetla, kot je v resnici
-postavite fotoaparat čimblj blizu peciva, tako da aparat še lahko izostri sliko in pritiskajte; poskusite poslikati pecivo z več strani in večkrat - jaz ponavadi naredim tudi več kot 20 slik
- naložite slike v računalnik - preden pojeste tisti kos ;)))) in poglejte, če so slike lepe (da ni presvetlitev, prevelikih svetlečih površin, dobra izostrtev...). Če niso, hitro poslikajte še enkrat, preden kdo najde vaš model...
- izberite nalepšo sliko in jo ponosno prilepite v svoj album
Upam, da si bo kdo znal pomagati iz teh navodil, tudi jaz se še učim...
http://www.moj-album.com/uredi/mado/7465963/
matilda