Homoseksualnost in posvojitev otrok

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. maj 2007 22:14

Draga mi kulinarična prijateljica Vendelina mlajša,

bodoči, da jih je nekaj že izstopilo iz debate obračam se na tebe z nekaj pomisleki in vprašanji, in sicer zato, ker si me direkt povlekla za prst ( saj veš, un prst za tipkat ),. čeprav sem se že prej odločil, da se več v tej temi ne bom oglašal ( vendar tega nisem zapisal, zato sem si premislil ). Nč bat, vprašanja so bolj retorične narave ( z poznanim odgovorom ) tako, da se ti ni treba nič matrat z odgovarjanjem.

Sem izobražen v naravoslovju , kamor prištevam tudi kulinariko. Npr. stana r. zapiše ( zdi se mi da je bila ona , ali je pa bila jade ) da dobi lep svetleči ( sjajni ) čokoladni preliv z čokolado in oljem. Jok, brate, ne bo šlo, jaz poskusil in dobim lep mat preliv. Zdi se mi, da si ti nekje zapisala, da se dobi svetleč preliv s smetano. Nisem še poskusil, vendar bom, čeprav ne verjamem, ker smetana vsebuje vodo, ki............ Tako te zadeve potekajo v naravoslovju, vse se da preverit, izmerit......Ko pridemo do družboslovja, naenkrat vsi imajo prav in se ne premaknejo niti za milimeter, navkljub argumentom! Debata je enostavno prepričevanje prepričanih.

Napisala si ( oprosti )  en kup nesmislov. Povezuješ homoseksualnost in strah pred seksualnostjo, v povezavi z monoteističnimi religijami ( mimgrede tam ne sodi mujezin - klicatelj na molitev z minareta, muslimanski duhovnik je hodža ). Kakšen strah neki, seksualnost je naravna in pričakovana in se normalno zgodi vsem ( verjetno  ) mladim ljudem. Religije gor ali pa dol, narava dela svoje. Seksualne devijacije so pa nekaj drugega. Tam ti vsa antropologija nič ne pomaga ( vključno z meni neznano M. Mead ). Seksualne deviacije se javljajo pogosto in so na nek način res normalne. Recimo, znano je da je pri vseh pastirskih ljudstvih razširjena sodomija. Ljudje so razumni in takšne seksualne devijacije tudi tolerirajo, vendar to nikoli ni praksa, ki bi jo zagovarjali in na vse kriplje branili.

Lahka se ti in vi vsi v vesoljni kulinariki ( pa tudi širše ) postavite na glavo vendar me ne boste prepričali, da je , recimo, normalno da moški svoj *urec ( SSKJstr.468, brez zvezdice ) porine v kup dreka ( pa magari ta drek je v debelem črevesu ) kot vrhunec seksualnega užitka. Enako, velja za recimo ženske, kot vrhunec seksualnega užitka, da si v *ičko ( SSKJ str840, brez zvezdice ) rine kos gume ( ali šesar koli že ). To ni normalno  in naravno pa si mislite kar si hočete.

Če so vse te seksualne prakse normalne in naravne, rad bi te vprašal:

- a bi dala svojega psa na sprehod človeku, ki je dokazan sodomist ( po domače nategne vse kar ima štiri noge )

- a bi se ugodno počutila, če bi ( bog ne daj ) imela dragega mrtvega sorodnika v mrliški vežici,  čigar ključe ima izpričani nekrofil.

- a bi se strinjala, da tvoje otroke v vrtcu vzgaja pedofil.

- a bi se strinjala, da racimo v šoli, moralo ( ali kaj podobnega ) poučuje nekrofil ali sodomist.

Saj, vem, ti nisi nestrpna, in vsi tvoji odgovori so da, pri meni je žal, drugače. sem pač starejši in starokopiten ( s tem se ne hvalim, sramujem pa tudi ne ), nimam se pa za nestrpnega. Drugačne seksualne prakse: O.K. naj jih imajo, naj mi nič ne razlagajo, jaz pa ne bom tražil, da jih recimo sežgejo na grmadi.

Drugač, da se povrnemo na kulinariko. Meni se zdi, da je to vse ena kapitalistična pogruntavščina, da se sprožajo polemike okrog minornih stvari, glavni problem, da je v SLO 1/5 prebivalcev lačnih in prejema pomoč za prehrano, bomo pa pozabili in se kregali okrog oslove sence.

Draga mi kulinarična prijateljica,

oprosati da ti težim, vendar mi je to ležalo na srcu in sem ti mogel povedati. 

bodi lepo pozdravljena. 

ežoj

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

28. maj 2007 22:58

Ezoj, srce, v svojem spisu se hote ali nehote posluzujes retoricne zvijace, znane pod imenom "prevara s slamnato lutko" - nasprotniku v debati podtaknes nekaj, cesar v resnici ni izrekel/napisal, potem pa to zacnes ognjevito pobijat. To nima veze niti s starostjo niti s starokopitnostjo, se manj z naravoslovjem, kjer velja od Aristotla naprej, da morajo imeti stvari jasna imena, ker sicer ne vemo, o cem se pogovarjamo. Tukaj namrec govorimo o homoseksualcih, ne pa o pedofiliji, nekrofiliji, zoofiliji in podobnih zadevscinah, kjer ne velja niti "consenting" niti "adults"; vsaj Vendelina ni tega niti z besedo omenjala. In na uho ti prisepnem, da... jaooo, to pa res ni vec za kulinariko...:)) Vsekakor si kdaj oglej film Chasing Amy...:)) lp, proxima

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

29. maj 2007 8:21

ann je napisal/a:
Mene Vendelina spominja na Vesno V. Godina. Kapo dol pred takim obvladanjem in to vseh področij. Kako je blo fajn brat včasih njene kolumne v Oni. Zdaj pa neka Mojca Mavec piše "kar nekaj". ann

Se strinjam, tudi meni so bile njene kolumne "špica"! 

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. maj 2007 8:46

Ežoj, darling, pa daj že naredi tisto čokoladno glazuro s smetano, da ne boš več v dvomih...:)))))) Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

29. maj 2007 9:49

Ežoj, za moj okus si stvari tako zapisal, da s svojim negirnajem Vendelininega pisanja pravzaprav pritrjuješ vsemu, kar je napisala; tako zelo si namreč pomešal hruške, jabolka in še kak južni sadež zraven, da si ji dal prav, saj opozarjaš na iste zadeve kot ona...

In kaj je tako nenaravnega, če ženska kdaj "živo meso", morda celo v prisotnosti lastnika "mesa", zamenja s čim umetnim?  Saj gre za igro in zavestno odločitev, da si kaj popestri, se ti ne zdi? Saj to je pa enako kot če si ga fantje na roko vržejo - pa boš rekel, da tega nisi nikdar naredil??? Ej,ej, ej...

mamamia

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

29. maj 2007 12:09

ežoj, jaz bi ti dala en čisto naravosloven (preverljiv) odgovor in argumet: ne, ne bi bila zato, da mi psičko sprehaja, sodomist, kaj šele, da mi otroka poučuje pedofil, morale pa itak mislim, da se ne bi smelo poučevat, ampak bi jo otroci morali dobit z zgledom, ampak to je že druga tema... Ampak obstaja ena temeljna zelo lahko preverljiva razlika med temi ljudmi in normalnimi homoseksualci, ki nimajo drugih deviacij, samo imajo pač radi svoj spol za spolnost. Namreč: pedofili in sodomisti zadovoljujejo sebe PROTI VOLJI soudeleženega, saj žival in otrok pač ne moreta biti za, tudi če ju s čim podkupiš, to ne pomeni, da pri tem uživata, kar je absolutno narobe in nesprejemljivo! Homoseksualci pa si najdejo partnerja, kot ti kako fejst babo, in oba uživata, nihče ne trpi... S tem ni po moje pa nič narobe. Glede tistih lukenj pa: a veš kako velik % heteroseksualnih moških prakticira vrhunec prav na isti način - v drugo luknjo? Po moje bi bil presenečen... ne vem, kako to gre, ker še nisem probala, ampak baje je tudi nekaterim (seveda hetero - )ženskam to všeč... Tako da stvar ni omejena na homoseksualce. Glede gume (sicer tudi še nisem probala;), ampak se popolnoma strinjam z mamamio, da ni tak način samozadovoljevanja nič bolj nenaraven od navadnega z roko, si pač pomagajo z raznimi igračkami - "if it makes you happy it can"t be that bad;)" - dokler s tem ne prizadaneš nikogar drugega, je to čisto ok, vse se pa neha, ko nekdo drugi zato trpi, kar je v vseh ostalih primerih, ki si jih naštel - to res ni isto! Aja, pa še primer iz narave: pri bonobih (vrsta šimpanzov, ki nam je zelo zelo podobna) je homoseksualnost stalna praksa. Prav tako pri vseh ostalih vrstah, kadar se poruši naravno ravnotežje in prevladuje en spol. Spolno poželenje je pač naravna sila in seveda velja kot za ostale potrebe: večja kot je oz. daljša ko je abstinenca, manjši je lahko dražljaj, ki sproži tako vedenje (to velja bolj za moški spol v dotičnem primeru, čeprav tudi za ženske v določenih primerih). anamarija, če bi bilo lezbištvo res žalitev moškega spola, kaj potem moramo bit ženske užaljene vsakič, ko si ga naši dragi "vržejo na roko" kot je mamamia lepo povedala?;) Ne vem, meni se to zdi hecno;) Veri

BIANCA  

član od: 18.1.2007

sporočila: 46

29. maj 2007 12:16

Stokrat hvala lepa! Zelo, zelo ste mi pomagali. Kar presenečena sem bila, ko sem videla,kako se polnijo strani z raznimi komentarji. Brez vas bi še vedno bluzila v temi... V šoli bom gotovo "zapalila". Žal mi je pa za dejstvo, da se je debata skoraj že razvila v prepir. Ni bil moj namen spraviti ljudi v dva tabora, niti skregati med seboj. Vsak ima svobodo razmišljati po svoje in prav je tako. Vi vsi tukaj ste pa tako pozitivni ljudje, vedno pripravljeni pomagati, deliti svoja mnenja in izkušnje, škoda bi bilo, da bi se odnosi ali kvaliteta kulinarike pokvarila zaradi prepirov. Živimo in pustimo živeti! Še enkrat HVALA LEPA. BIANCA

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

29. maj 2007 12:33

BIANCA je napisal/a:
Žal mi je pa za dejstvo, da se je debata skoraj že razvila v prepir. BIANCA
Kakšen prepir neki? Razvila se je dobra debata različnih mnenj in gledanj na ponujeno vprašanje. Sama si pa že napisala, da ima vsak pravico svobodno razmišljati. Pa dobro se odreži v šoli. nasha

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

29. maj 2007 12:34

Napisala sem, da se ne bom več oglasila, vendar Veri ti moram odgovoriti, ker očitno nisi razumela ali pa sem se jaz spet nerodno izrazila. Užaljena bi bila če bi šel z moškim, če pa si ga meče na roke, saj si tako napisala ne? Me ne moti, ponovila bom, vsak naj dela kar mu paše, sem pa proti, da taki imajo otroka. lp p.s. Boljše kot tako ne znam pisati, lahko pa napišem v mojem jeziku, če želite, Lep dan vsem! Anamarija

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

29. maj 2007 12:37

Bianca, ni problema, oglasi se še kdaj! Brez skrbi, ne bomo se skregali, mamo različna mnenja, tako pri oblivih kot pri homoseksualnosti... prav je, da napišemo argumente, ker si boš tudi ti ravno z njimi verjetno največ lahko pomagala. Uspešen zagovor ti želim, sem prepričana, da bo, saj si se ornk pripravila:) Vsem otrokom pa želim, da bi imeli dva ljubeča starša, to si vsak otrok zasluži, pa kakršnakoli že vez med njimi - navsezadnje sta tudi Mankoča vzgajala v gl. njegova babica in dedek, pa je čisto v redu gor zrasel, se vam ne zdi;) Težko je rečt, kaj je prav, ampak po moje: če je ljubezen, taka nesebična, ki ne prizadeva ljudi okoli sebe, potem ne more bit narobe;) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti