28. maj 2007 22:14
Draga mi kulinarična prijateljica Vendelina mlajša,
bodoči, da jih je nekaj že izstopilo iz debate obračam se na tebe z nekaj pomisleki in vprašanji, in sicer zato, ker si me direkt povlekla za prst ( saj veš, un prst za tipkat ),. čeprav sem se že prej odločil, da se več v tej temi ne bom oglašal ( vendar tega nisem zapisal, zato sem si premislil ). Nč bat, vprašanja so bolj retorične narave ( z poznanim odgovorom ) tako, da se ti ni treba nič matrat z odgovarjanjem.
Sem izobražen v naravoslovju , kamor prištevam tudi kulinariko. Npr. stana r. zapiše ( zdi se mi da je bila ona , ali je pa bila jade ) da dobi lep svetleči ( sjajni ) čokoladni preliv z čokolado in oljem. Jok, brate, ne bo šlo, jaz poskusil in dobim lep mat preliv. Zdi se mi, da si ti nekje zapisala, da se dobi svetleč preliv s smetano. Nisem še poskusil, vendar bom, čeprav ne verjamem, ker smetana vsebuje vodo, ki............ Tako te zadeve potekajo v naravoslovju, vse se da preverit, izmerit......Ko pridemo do družboslovja, naenkrat vsi imajo prav in se ne premaknejo niti za milimeter, navkljub argumentom! Debata je enostavno prepričevanje prepričanih.
Napisala si ( oprosti ) en kup nesmislov. Povezuješ homoseksualnost in strah pred seksualnostjo, v povezavi z monoteističnimi religijami ( mimgrede tam ne sodi mujezin - klicatelj na molitev z minareta, muslimanski duhovnik je hodža ). Kakšen strah neki, seksualnost je naravna in pričakovana in se normalno zgodi vsem ( verjetno ) mladim ljudem. Religije gor ali pa dol, narava dela svoje. Seksualne devijacije so pa nekaj drugega. Tam ti vsa antropologija nič ne pomaga ( vključno z meni neznano M. Mead ). Seksualne deviacije se javljajo pogosto in so na nek način res normalne. Recimo, znano je da je pri vseh pastirskih ljudstvih razširjena sodomija. Ljudje so razumni in takšne seksualne devijacije tudi tolerirajo, vendar to nikoli ni praksa, ki bi jo zagovarjali in na vse kriplje branili.
Lahka se ti in vi vsi v vesoljni kulinariki ( pa tudi širše ) postavite na glavo vendar me ne boste prepričali, da je , recimo, normalno da moški svoj *urec ( SSKJstr.468, brez zvezdice ) porine v kup dreka ( pa magari ta drek je v debelem črevesu ) kot vrhunec seksualnega užitka. Enako, velja za recimo ženske, kot vrhunec seksualnega užitka, da si v *ičko ( SSKJ str840, brez zvezdice ) rine kos gume ( ali šesar koli že ). To ni normalno in naravno pa si mislite kar si hočete.
Če so vse te seksualne prakse normalne in naravne, rad bi te vprašal:
- a bi dala svojega psa na sprehod človeku, ki je dokazan sodomist ( po domače nategne vse kar ima štiri noge )
- a bi se ugodno počutila, če bi ( bog ne daj ) imela dragega mrtvega sorodnika v mrliški vežici, čigar ključe ima izpričani nekrofil.
- a bi se strinjala, da tvoje otroke v vrtcu vzgaja pedofil.
- a bi se strinjala, da racimo v šoli, moralo ( ali kaj podobnega ) poučuje nekrofil ali sodomist.
Saj, vem, ti nisi nestrpna, in vsi tvoji odgovori so da, pri meni je žal, drugače. sem pač starejši in starokopiten ( s tem se ne hvalim, sramujem pa tudi ne ), nimam se pa za nestrpnega. Drugačne seksualne prakse: O.K. naj jih imajo, naj mi nič ne razlagajo, jaz pa ne bom tražil, da jih recimo sežgejo na grmadi.
Drugač, da se povrnemo na kulinariko. Meni se zdi, da je to vse ena kapitalistična pogruntavščina, da se sprožajo polemike okrog minornih stvari, glavni problem, da je v SLO 1/5 prebivalcev lačnih in prejema pomoč za prehrano, bomo pa pozabili in se kregali okrog oslove sence.
Draga mi kulinarična prijateljica,
oprosati da ti težim, vendar mi je to ležalo na srcu in sem ti mogel povedati.
bodi lepo pozdravljena.
-
ežoj