24. maj 2007 17:28
Tudi jaz sem za enake pravice, poleg čisto enostavnega razloga, da se mi zdi to edino fer, pa še predvsem zaradi otrok - zdi se mi namreč, da je važno, da otrok čuti ljubezen, po možnosti od dveh različnih ljudi, v kakšnem sorodstvenem razmerju pa je z njima, niti ni več tako pomembno, saj je bolj važno, da dobi dva pola razmišljanja, lažje se odloča, če ve, da ni ena in edina pot vedno prava.
Zato se mi zdi veliko boljše, da otroka vzgaja homoseksualni par kot samo en starš, pa je to pri nas legalizirano, itak, saj je dostikrat tudi to boljša možnost kot pa da je otrok v družini, kjer se starša ne marata...
Kako bi se počutil otrok, se verjetno sprašuješ? Pa, kar se mene tiče, morajo met homoseksualci veliko bolj razčiščene pojme v glavi, da lahko živijo svoje življenje po svoje, saj jih družba precej omejuje... In tako bo ta otrok na boljšem, saj bo imel bojl zrele starše... In navsezadnje kot v primeru mmiikkii, starše, ki so si otroka res želeli in bili pripravljeni tudi marsikaj naredit zato... To se mi zdi recimo zelo dobra osnova za otroke.
Veliko bolj kot tista, precej ustaljena praksa, "pa kdaj me bo že zaprosu, pa čeprav se skoz kregava, pa sej vem, da pije, sam jaz bi se tok rada poročila..." To se zdi pa vsem čisto sprejemljivo... Meni se to zdi dvojna morala...
Če imaš pač drugačne starše (moja sta sicer hetero, vendar sta drugačna v marsikaterem drugem smislu), ti navadno znajo to svojo drugačnost utemeljit in kar je še bolj pomembno, sprejemajo tvojo drugačnost, kar je pa ena najbolj pomembnih lastnosti pri starših - da sprejmejo svojega otroka, takega, kot je... To je verjetno homoseksualnim staršem lažje, saj so sami morali čez pekel, da so dosegli to pri svojih sorodnikih/prijateljih/širši družbi...
mmiikkii, želim ti, da bi naslednjega otročka že lahko spočeli v sloveniji:)
Veri