Pralni stroj

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. jun 2007 14:32

A veste, kaj pa mene zanima? Pri vsem tem mielejevem nakladanju mi je sumljivo, ker ni nikoli navedel točnega modela pralnega stroja.

Tako pa lepo pobožam našega Elektroluxa, doma pa Gorenjevega. Likam pa prav rada. Saj ko bo pa iz pralnega oziroma sušilnega stroja skakalo zlikano perilo, bomo morda imeli pa tudi pri nas Miele. Do takrat sem pa na dotično znamko alergična. 

Loni Makaroni

CARLY  

član od: 13.9.2005

sporočila: 136

27. jun 2007 13:17

Jest sem kupila pred kratkim Gorenjev pralni stoj in sem do sedaj zelo zadovoljna z njim. Je pa res da sem kupila tistega malo dražjega in nisem varčevala z denarjem. CARLY

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

27. jun 2007 13:47

Živ, pri nas smo kupili Candy pred 6 leti. Štiri leta je bil super. Pral sijajno, nobenih problemov, centrifuga povsem tiha, vse OK. (No, ja, likal ni:) Pred dvema letoma pa se je začelo, centrifuga malo dela, malo ne, postala je ZELO glasna, serviser je zamenjal črpalko, pa neko gumao, pa kaj jaz vem kaj še. Od takrat naprej je serviser skoraj že družinski član:( Pa centrifuga še zdaj deluje ali pa ne, kakor se zmisli. Včasih se sredi pranja ustavi, pa ztako naprej... Za popravilo smo zmetali že ogromno denarja, čeprav je po zatrjevanju serviserja Candy izjemno dober stroj in nam bo služil še veliko let. Ja, pa jade. V glavnem tako sem jezna na ta Candy, da nov pralni stroj zagotovo ne bo njihov! Se mi pa zdi popolnoma neumno po nekaj letih menjati stroj. Šest let se mi ne zdi veliko za pralni stroj. Naša stara mama ima že več kot dvajset let star stroj, pa deluje kot mora. LP, Pija. Pingvin

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

27. jun 2007 15:50

Pri nas je Candy pral 25 let z vsemi planicami vred in edino kar je bilo popravila, da smo zamenjali dve gumi. Zdaj imamo Gorenje in je tudi pri nas serviser že povsem domač  ..... smo že na " ti". kobra 1

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

27. jun 2007 17:54

zdravo sej se ne kregam z vami delč od tega!!! sam vam pač povem,kaj in kkao je na stvari pač vsak se odloči,za svojo znamko in jo kupi! sem pač imel slabe izkušnje z (GORENJEM),In če mi ga zastonj podarijo k ga nočem!! Je zadnjič sosed kupo od gorenja pralni stroj,in je dal za njega starih 170.000 sit! in mu je po dveh mesecih crknila elektronika mu ga je vse zažgalo! in je imel pol cel kup problemov z servisom,in se je komi zboril za novga iz tovarne! Vprašal ste me za modele mojih strojev! PRALNI STROJ-TIP 3241 GALA SUSILNI STROJ-TIP 4427 T Tako da lahko preverite,funkcionalnost stroja in tehnične lastnosti!!! A še vas kaj druga zanima,da vam razložim??;) Vse lepo vam želim lp štajerc Miele ;)) miele

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

27. jun 2007 19:25

Tudi jaz že nekaj let kupujem nov pralni stroj, pa se kar ne morem ločiti od starega. Je znamke Ocean in sploh ne vem, če ta znamka še obstaja, imam ga 13 let in opere čisto in hitro. Edini problem je, da slabo ožema, tako da moram kar 2x centrifugirati, da je vsaj za silo ožeto. V vseh teh letih serviserja še nismo videli, ker se stroj kar noče pokvariti :)))) Vseeno me zanimajo vaše izkušnje. Moj opere žehto pisanega perila v slabi uri, menda so novi stroji precej počasnejši - drži? V trgovinah me tudi debelo gledajo, ko jim razlagam, da bi rada sama nastavljala centrifugo in temperaturo, današnji stroji pa imajo vse to že vprogramirano :(

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

27. jun 2007 19:52

Mi pa že imamo nov Gorenjev stroj (6 kg, varčni razred, za tip pa ne vem, ker je še v škatli) pa se star stroj Gorenje kar noče pokvariti in nam še veselo služi. Zainat. Da ne bomo mislili, da je za staro šaro. Hec na stran. Novega smo kupili zaradi ene luže, ki je nastala pod starim pa se je izkazalo, da je bila le počena guma. Star je pa častitljivih 13 let z manjšimi popravili.

Edino kar me pri tem stroju moti je, da je perilo kar mokro, predno ga obesim, najbrž zaradi premalo vrtljajev (ker je že v letih), se mi pa zdi, da perilo ni tako zmečkano.  Ponudba pr. strojev je pa pestra. Ne vem kaj nas je prepričalo, da imamo dva iz Gorenja, najbrž garancija, ki je petletna. No upam, da bomo že prej prali v novem, le navodila je treba še naštudirat.

mamka

mina20  

član od: 19.4.2007

sporočila: 389

27. jun 2007 20:06

Tudi jaz gledam za nov pralni stroj (moj prvi :)) ). Gledala sem tistega Candijevega, ki ga dobiš za 20 tuševih zvezdic 40 % ceneje, pa me zanima, če ga ketera ima in kako se vam zdi. Pri mami doma pa imamo Zanussijev pralno - sušilni stroj in je super. Temno perilo opere v max 45 min, no belo je mal dlje, vendar največ 2h in pol. Odvisno pač kater program nastaviš. LP mina20

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

27. jun 2007 20:28

Moja mami ima tega:

http://www.supercena.com/I-GORENJE_WA_62111

Že dobro leto, prej smo imeli skoraj 20 let Candy.

Mi smo imeli tudi Gorenjevega, pa je šel rakom žvižgat, smo se o dotičnem modelu že na forumu pogovarjali, to je bila Gorenjeva serija, ki je bila švoh narejena. Povsod se črna ovca najde. Zdaj imamo pa tega:

http://www.5pik.si/default-6200,8337.html?PHPSES

Ta ima za barvno perilo pri 30°C program 111 minut, krajši, ki ga največkrat uporabljamo, ker je večinoma prešvicano vse skupaj, pa traja 64 minut, pri belem na 60°C pa kratek program traja 74 minut, običajen pa nekaj čez 120 minut. Govorim na pamet in za to dvoje vem, ker največkrat uporabljam. Okuhavali pa še nismo. 

Je pa zanimivo, vse kuhinjske aparate imamo znamke Bosch, ampak pralnega stroja pa ni hotel nihče kupiti. Je fajn, če poznaš koga na servisih, pa ti po resnici pove, kateri aparati se radi kvarijo. Ko je prišel Gorenjev serviser, je že od daleč videl naš stroj in se prijel za glavo. 2x je šel programator, na koncu pa še ležaji, kar je potem domači mojster popravil, kupil je še nov boben in ga podaril svoji tašči. Tako da tudi ta Gorenjev dela dalje, samo centrifuga je glede na moč ležajev premočna. Do 1200 obratov jo zmore ta Gorenjeva škatla, ne pa 1600, kot jo je mogoče nastaviti. Je pa res razlika v času sušenja perila. 

Loni Makaroni

sterkuš  

član od: 19.5.2007

sporočila: 103

28. jun 2007 19:34

Jaz imam Gorenjev pralni stroj.Pere pač tako-tako.Mislim,da noben stroj ne pere več tako kot tisti starejši.A kaj hočemo.Bolje kot na roke. romi1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti