21. apr 2011 14:01
No, pa ponovno odpiram tole mačjo temo. Težave, težave... Prosila bi za nasvet, če slučajno kdo ve kako ravnati v tej situaciji. K naši hiši se je zatekla mačka/maček (ne morem preverit). Mačka je izredno agresivna, zelo prestrašena, napadalna in se ne premakne niti za milimeter stran od hiše. Pri nas "domuje" že kakšnih 14 dni. In zakaj ostaja? Ker dobi hrano! No, in tako se začne... Doma že imam tri mačkone, lepo cepljene in kastrirane. Dva sta samo zunanja, eden pa je pol/pol. Ker sta dva mačkona izključno zunanja, moram imeti hrano in vodo zanju zunaj. In tako pride pritepenka do svojih obrokov in se ne premakne stran. Začela sem paziti, da hrane ne puščam v posodici, a kljub temu se nekako prebije do nje. Ostali mački pa je tudi ne preženejo, so bolj miroljubni in jo v miru prenašajo. No, pa bi se vprašali kaj je problem. No, problem je, da si absolutno ne morem privoščiti še ene mačke (ne finančno, ne časovno). Za mačko je potrebno skrbet, peljati k veterinarju, kastrirat,... A izkazalo se je, da je mačka izredno agresivna, če se ji samo približaš, skoči vate in piha. Verjetno je imela pred tem slabe izkušnje, mogoče jo je kdo pretepal. Sama sem v veselem pričakovanju in moram priznati, da sem bila prvo še zagovornica, češ pustimo jo pri miru, pa bo že. A danes zjutraj je čakala pred vrati in ko sem jih odprla, sem dobila mačje kremplje v kolena. Niti pomisliti ne želim, kaj bi se naredilo, če bi vrata odprla moja dveletna hčerka! Mož je seveda znorel, sosed je takoj predlagal rešitev s puško (še dobro, da z možem nisva takšna). Sedaj me pa zanima, ali lahko koga pokličem, da pride po takšno agresivno mačko. Ker predvidevam, da jo bo skoraj nemogoče ujeti oz. oseba, ki se bo lotila tega podviga bo morala biti izredno dobro "zavarovana". Ali se lahko obrnem na kakšno zavetišče, pokličem policijo? Zavedam se, da mačka ni ničesar kriva, zato tudi ne želim, da jo pride kdo ustrelit ali zastrupit. Groza! Tudi mačka si zasluži malo miru. Kakšen predlog? Help! Umi