25. jan 2008 12:12
Tudi jaz imam mucka. Sicer je ves čas v stanovanju, a vseeno ne morem imeti rož na dostopnih mestih, ker veselo razkopava, če le dobi priložnost. Ugotovila pa sem, da se mokre zemlje ne pritakne (ne vem, če so vsi mački tako fini, ali se samo mojemu to gravža :)) Mogoče bi pomagalo, če bi okoli gredice močno zalila zemljo? Drugače pa se pridružujem mnenju, da je mačke nemogoče kontrolirati in jim zapovedati, kam lahko in kam ne smejo. To so svobodna, svojeglava bitja, ki imajo močan karakter in niso tako učljivi kot psi. Kot ljudje imajo svoje prednosti in slabosti. Včasih so delali škodo zajci in divjad, danes pa imamo očitno (po človeški zaslugi, ker smo si jih sami privlekli v svoja domovanja) opravka z domačimi živalmi (v tvojem primeru potepuhi). Verjamem, da te jezijo, a upam, da niste toliko kruti, da bi jih šli zastrupljati ali kako drugače mučiti. Nekdo je zapisal, da mačke ne opravljajo potrebe tam, kjer se hranijo. Lahko bi torej tudi blizu gredice postavila nekaj posodic z briketi. S tem boš naredila nekaj dobrega za svoj vrtiček in tudi za mačje potepuhe, ki se klatijo naokoli in iščejo hrano. A ne bi bil to dober občutek? Vso srečo in čimmanj jeze! RadaJem