5. apr 2007 9:05
menda pomaga narezana čebula - moja mama jo je veselo trosila po vrtu in je kar pomagalo. Mene moti, da imamo pred hišo malo peska, ki je sicer namenjen za zidanje (da ne rečem, kako moj p..., ko iz malte pobira iztrebke), pa se v njem rad igra tudi otrok in je prava vaba za mačke. Saj vem, mogla bi naredit peskovnik, ki se da pokriti, pa bi bilo... ampak itak je bolj zanimiv za malega tist pesek, ki ga lahko stresa po celem dvorišču. Sicer pa glede mačk. Mama je grozno občutljiva, da ji mačke kopljejo po vrtu, in sicer sveže posejno gredico, ali pa po solati. Ko zagleda kakšnega mačka, ga začne glasno preganjati. In se je enkrat zgodilo, da je nekdo sosedom zastrupil mačko. Njihova hči je poslala v Jano pismo, ki je objavljeno tam bolj na začetku in napisala, da ve, kdo ga je zastrupil - kateri sosed, hkrati pa napisala pismo tako, da se je vsak od sosedov našel v njem - šlo je za preganjanje njene muce, kako so eni sosedi grdi, da jih moti, ko hodi muc po nadstrešku in podobno. Ne morem povedati, kaako smo se takrat počutili grozno, ker si prepričan, da cilja nate. Po drugi strani pa smo mačke nekoč imeli tudi mi (so tudi nekatere izginile ali prišle domov zastrupljene) in meni je bilo nerodno, ko sem mojo muco videla pri sosedu na vrtu, pa da ne rečem kako mi je bilo, ko se je "ženila" in je celo noč tulilo po ulici. Jaz ne vem, a res nima človek več pravice, da ga kaj moti ali da lahko je nepolulano solato in se ne sme kregati, če najde razgrebeno gredico, ne da bi se znašel na drugi strani Jane? Seveda sem proti mučenju živali in nikoli ne bi zastrupila muce, ki hodi na moj vrt, prej bi naredila ograjo, ampak zakaj je nebi smela niti pregnati z vrta... matilda