5. apr 2007 21:54
proxima, tista dva sta bila mačkona, ki sta se dogovarjala za teritorij. Maja Z, če se selite na vas morate vzeti marsikaj v zakup in mački so po moje še najmanj. Z mački se ali sprijaznite ali pa napeljete okoli hiše električnega pastirja tistega za ovce. 100% mačke ne bodo skakale čez. Pri nas v vasi smo edini, ki imamo mačke, včasih je populacija dosegla tudi št. 6. Vsi so bili tudi delno hišni mački ( se pravi pod nadzorom glede bolh in ostalih zajedalcev) in prav vsi so si sami iskali wc. Najraje pač na sveže posejani gredi. Kako sem stvar rešila- obrnila sem se proč in naslednjič posejala nov korenček ali pa solato in se sprijaznila s tem, da pač moji sejančki nikoli ne bodo v ravni vrsti. Dodatek k temu: Se kdaj vprašate s čim zalivajo zelenjavo v Italiji, da morajo potem (mislim da je bila lani rukula) izdelek umakniti s polic zaradi Salmonele? Sosedi niso nikoli komplicirali in še vedno ne, ker so moje mačke izredno dobri lovci. Večje težave so s psi. Ko se moja ženi, je navadno cel kup psov na obisku. In ker so prave zverine (nemški ovčarji, doberman in nekaj mešancev nad pol metra, smo napeljali el. pastirja. Psi so še vedno, ampak ne divjajo ravno okoli hiše. Zanimiva pa je bila reakcija treh lastnikov( potem sem obupala s klicanjem), ki so mi rekli, da psa ne morejo obdržati doma, da naj sama rešim problem, ker pač imam psico ali naj pa pokličem lovce....Lepo kaj ne. Jaz se psov ne bojim, ker v času gonitve so tako ali tako vsi zmešani, bolj me skrbi za ljudi in otroke, ki hodijo mimo, in bi jih kateri od teh lahko napadel... LP juhica