Stop the world...

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

27. mar 2007 20:29

Lidka, upam, da bo vseeno kdo v bližini, če ga boš potrebovala.............vem, o čem govorim. Uradne inštitucije pogosto hodijo dolgo, predolgo............... takrat so sosedi prvi (in pogosto edini), ki lahko pravočasno pomagajo. Sploh pa na vasi.

Ne bom ti svetovala, da vsaj malo razmisli o tem. Se boš kar sama odločila (ali pa tudni ne) - izbira je tvoja.

rimljanka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. mar 2007 20:40

Jaz pa ne bi vrnila niti tolarja. Brez slabe vesti.

Tisti, ki ima pravni interes, da dobi vrnjen denar, bi najbrž vložil tožbo. Kako bi sodišču pojasnil, zakaj je razdrl pogodbo, je naslednje vprašanje. Ta kupec dolguje prodajalcu tudi ŠKODO, ne samo obrabnino za uporabo. Mislim, da kupec ne bi dobil kaj več denarja, je pa odvisno od vrednosti prometa.

Pomembno vlogo igra tudi moralna plat zgodbe: kdo se dogovora po ustni pogodbi ni držal in kdo je razdrl pogodbo.

Stranka, ki se je držala dogovora ( Escada je izročil opremo), je vedno v prednosti. Kupec pa je opremo svojevaljno vrnil, čeprav ni bil tak dogovor.

Ali bi sodišče lahko prisililo kupca, da plača tudi drugi obrok in vzame računalnik, pa ni nihče pomislil, kajne ? Kdo lahko prisli Escado, da vzame računalnik namesto denarja ?

Pa še nekaj: oprema se ni OBRABILA , jo je pa kupec UPORABLJAL. Obraba in raba pa sta dva različna pojma.

V tem odgovoru temelji večina sporov, najprej se ljudje ne držijo dogovora, predpisov pa itak ne poznajo, ali pa mislijo, da zanje ne veljajo. Odvetniki pa si manejo roke. 

Frina

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

27. mar 2007 21:04

No, da se nebodo kresala mnenja v nepravo smer, naj povem da gre za prenosni racunalnik Apple MAC ...http://www.macrumors.com/images/PowerBookG4.jpg( poznavalci bodo že vedeli kakšen prenosnik je to, zakaj se uporablja in predvsem kakšna je njegova cena, predvsem novega) katerega sem tudi z kupnino kupil ( oz del kupnine ostalo sem založil jaz). Ko sem računalnik dal od sebe ...nočem pretiravat, bil je brezhiben, če sem ga nosil okol sem ga v torbici Samsonite z trdimi pokrovi, zanj je v naši bajti obstajala microkrpa katera je laufala po njemu vsaj enkrat če ne večkrat dnevno...na ohišju ki je biserno bele barve z lesketajočo jabolko ni bilo ene praske...vem, obsedenost , ampak za te stvari kot za vso tehniko (z lučkami in diodami ki jih moški tako obožujemo) skrbim zelo zelo lepo. Danes ko ga je prinesel me je skoraj kap zadela....pa jaz ga v 20 letih nebi zdelal tako kot ga je tip v 4 mesecih, srce me je bolelo....četudi nisem več čustveno navezan nanj. Glede na to da ga je v vsej ihti prinesel ga niti sesul ni (z tem mislim, da bi zbrisal dol svoje podatke operacijski sistem itd...) in ko sem ga odpr...polno praha, las, drobtin med tipkami...tipka enter ...zlomljena iz ležišča...in še bi lahko našteval..Seveda v sistem nisem prišel ker je bil zaščiten z geslom...saj me sploh ne zanima....ampak dela da ga bom usposobil bo kar nekaj...aja, čez zaslon en velik ris....saj mi ni jasno ali je tipu služil kot miza ali kot predpražnik.... Ma mi na konec pameti ne pade da bi mu vrnil denar...naj me toži če želi, imam zanj pripravljeno marsikaj...sem se organizral zelo dobro. Sicer pa je bedak...zakaj ga je prinesel nazaj...če bi ga obdržal in mi vseno nebi dal denarja mu pravno formalno nebi mogel nič ( ni pogodbe ni napisano nič), tako kot on meni sedaj nemore dokazati da mi je kdajkoli sploh dal denar. Madonca, zelo zločinsko sem v zadnjih urah začel razmišljat! Sicer pa že cel dan razmišljam samo o eni stvari....Zakaj hudiča ni iskreno povedal, čuj sosed, trenutno sem v stiski, vem da zamujam...lahko počakaš še kakšen dan? Verjetno bi v vsej moji naivnosti o dobrih ljudeh...pridobil še kakšen teden, ampak imam občutek, da bi se to kar se je bilo danes....prej ali slej zgodilo! Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 27. mar 2007 21:07:09

unicorn  

član od: 8.10.2005

sporočila: 212

27. mar 2007 21:08

Ob uporabi se je lahko oprema ravno tako obrabila (kar pomeni ponavadi navadno škodo + izgubljeni dobiček, ki jo lahko zahteva pogodbi zvesta stranka). Sicer pa sem napisala zelo jasno in še enkrat ponavljam - tako bi ravnala jaz. unicorn

escada  

27. mar 2007 22:31

Unicorn, tvoje mnenje spoštujem se pa z njim ne strinjam ( bi se v drugačnih okoliščinah)...si se poskusila postavit v mojo kožo...kaj bi naredila ti? In kot sem rekel...prenosnika v 20 letih nebi obrabil kot ga je on v 4 mesecih...pa saj itak nima veze. Zgodba se odvija trenutno tako zelo drugače in presenetljivo. o tem bom več povedal jutri.. Saj vem, da vas firbec matra...no mene bi tudi!! Escada

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

27. mar 2007 22:33

Escada, ne vem zakaj to počneš ! temba

escada  

27. mar 2007 22:34

unicorn je napisal/a:
Ob uporabi se je lahko oprema ravno tako obrabila (kar pomeni ponavadi navadno škodo + izgubljeni dobiček, ki jo lahko zahteva pogodbi zvesta stranka). Sicer pa sem napisala zelo jasno in še enkrat ponavljam - tako bi ravnala jaz. unicorn
Si v mojih prejšnjih postih prebrala koliko je najem na teden te mašine...preverjeno v oglaševalsko oblikovnem studiu!! Imel ga je 16 tednov! Escada

escada  

27. mar 2007 22:37

temba je napisal/a:
Escada, ne vem zakaj to počneš ![zmesan][joj] temba
Temba, zakaj bi bil tiho....zakaj hudiča naj bi bili tisti ki zaradi svoje naivnosti nasankamo bili tiho. Nč kriv, nič dolžan pa kljub temu nasrkal! če bo ta moj post in vsa vaša mnenja in nasveti pomagal vsaj enemu , da se zamisli preden naredi neumnost, bom več kot zadovoljen! Escada Sporočilo je spremenil(a) escada dne 27. mar 2007 22:39:21

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

27. mar 2007 22:42

Ah, dej že povej, kaj se je zgodilo danes ... jessy6

escada  

27. mar 2007 23:06

jessy6 je napisal/a:
Ah, dej že povej, kaj se je zgodilo danes ... jessy6
Sem vedel, da se bo našel vsaj eden katerega bo matralo.. Bom napisal jutri, da ne prehitevam dogodkov... vsekakor bom zgodbo tako ali drugače zaključil, če sem jo že začel pisati. Epilog mora biti , mar ne. Upam pa da z mojim pisanjem nisem koga osebno užalil, tako kot sem že omenil...zgodilio se mi je ...vsekakor se več NE bo ( Vendelina hvala, ker si mi odprla na nek način oči). Napisal nisem nič slabega, nisem omenjal ljudi, kraja ...itd. In če že ,bi se v mojem pisanju lahko prepoznal samo "pokvarjenec" ki sem ga omenil...amak o tem ni upanja, saj dvomim da si zna speči celo jajce na oko, kamoli da bi ga pa zanimale tako "ne moške" teme kot je kulinarika ( vsi ČLANI se vam opravičujem) zato pa zna vsekakor tipične moške stvari (to sem že prej omenil) in predvsem sem ugotovil, da te zna dobro nategnit ( ne dobesedno) ali drugače, okol prenest. Hvala ker ste mi danes s svojimi mnenji in nasveti ( tudi tistimi z katerimi se nemorem strinjat, so pa vsekakor odpirali pogled na drugo stran in to cenim) stali ob strani in mi predvsem prisluhnili, kakorkoli se to banalno slišalo!! Lahko noč vsem! Escada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti