No nekoč sem napisal svoj prvi in do sedaj edini blog, ki pa ni bil odziven , preprosto zato ker ga nisem osveževal, nadgrajeval iz pomanjkanja časa, ker visim raje tu gor...he he
Tema bloga je bila življenska in vam jo podajam tukaj ( svojega bloga nebom reklamiral ker se mi ne zdi prav) lahko pa moje razmišljanje v dveh delih preberete tukaj in vas prosim za komentarje
"Pregovor pravi ( no, nisem najbolj prepričan, če je to pregovor): ” Prijatelje si izbiraš sam ampak sorodnikov si pa ne moreš”. Verjetno vse skupaj drži!
Kaj pa če je oseba / so osebe, skupek vsega iz pregovora???
“”" Tole iztekajoče leto 2006 je res bilo in še je, dokaj čudno. Nevem kaj žene ljudi, da so željni nekomu škodovati , tako ali drugače! Denar je sicer sveta vladar…in razumem nekoga na robu preživetja, da naredi korak narobe v stiski, ki ga tisti trenutek obdaja- ni sicer opravičljivo, je pa razumljivo, sploh če z dejanjem ne škoduje zelo. Ne razumem pa, dobro situiranih ljudi, ki iz gole “grabežljivosti” pod pretvezo kvazi profesionalnosti ( Kaj profi sploh je??) pahnejo človeka…ma kaj ,celo družino…v zobe družbe.
Potem si postaviš vprašanje:” Koliko sploh poznaš ljudi okoli sebe?” Ker če je človek, prijatelj, sposoben narediti škodo nekomu drugemu, ki ga sploh ne pozna, kaj je šele pripravljen storiti tebi, glede na to, da ve marsikaj in vidi marsikaj, saj si ga spustil v svoj “space”. Res da je to samo predpostavka….ampak, v kakšni meri bo človek še “stabilen” ko mu ponudiš ” $$$ “. Izkazalo se je , da ni potrebno prav veliko!!
Kako iti čez vse to, je pa pravi izziv. Na katero stran se postaviti, upoštevajoč dejstva, ali čustva? Kako ravnati, ko ugotoviš, da človek,oz. cela družina katero si imel za brezpogojne prijatelje in bi za njih naredil vse , ni to kakor ga / si jih videl vsa dolga leta in te je presenetil na najslabši možni način. Žalosten sem, ker neznam odreagirat….žalosten, zato ker ne zaupam…..in predvsem zato, ker se nemorem narediti bedaka, kot da ni dejanje storjeno in iti dalje…z prijatelji na kavo!!!
"Sicer pa nisem svojega prvega bloga napisal zato, da bi nekoga spravljal v slabo luč, sploh dejansko ni pomembno kaj se je zgodilo -detajlov tukaj pač nebo , pomembno je le to , da mi ni vseeno, da se počutim bedno - pa pravzaprav ne rabim imeti slabe vesti, za popolnoma nič. Dejanja , ki so jih storili drugi bi MORALA zbujati slabo vest, pa je ne - kako sploh, saj je za dotične to čisto normalno dejanje in bi to naredil vsak - “vzel človeku dušo”. Kaj res?
Zanimivo je tudi, kako se začneš v nekem trenutku ozirati nazaj, zanimivo je tudi, kako določene stvari in dogodke vidiš v drugi luči - pa mi ni jasno, ali sem bil slep in nisem videl očitnega?? Čudna smo mi to bitja! Mogoče je kriva globalizacija, ki nas bo pokvarila v najslabšem smislu. Kakšne vrednote so še ostale?
POHLEP....mogoče????
http://static.flickr.com/32/54755339_1a7174e333_m.jpg
Pomembno je le da imaš status ( kako si ga pridobiš niti ni pomembno)čim boljši se razume. Da so vsi ostali ki te obkrožajo v službi in izven nesposobni tepci, da je človek ki ti je ekvivalenten vsaj enako težek , če je več niti ni tako fajn - seveda po bačnem računu….itd.
In da se razumemo; imeti denar, zaslužiti denar ni popolnoma nič slabega dokler ga služiš pošteno in predvsem ČASTNO, dokler z svojim trpanjem v žep ne škoduješ drugemu..to je BISTVO
Se oproščam izlivanju duše po delih in filozofiranju o idealnem svetu, saj vem, “spusti se že enkrat na tla”
Escada
Temo je spremenil(a) escada dne 26. mar 2007 14:11:22