Shar pei

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. mar 2007 13:01

pina colada, za našega to ne bo držalo. Je šel na štrajk in to labradorec, ki je včasih kot kanta za smeti. Pa smo menjali Bosch za Hill, Eukanubo, Techni Cal, Nutro. Eukanube tudi povoha ne. Ko se je odločil, da ne bo jedel, enostavno ni jedel. Mislim, da pri našem psu precej bolj gledamo, kaj je, kot pri nas. Nobenih barvil in nobenih Ejev. Si zna pa sam postreči s kako packarijo. Nikoli ne dobi kruha ali krompirja, zelo rad pa poliže lončke od jogurta, da o polenti, skuhani na juhi sploh ne govorim. Loni Makaroni

pina colada  

član od: 8.9.2005

sporočila: 52

22. mar 2007 13:05

Loni, jogurt je nekaj za kar bi naš sivko naredil vse. Naravnost obožuje ga. Potem ga pa mami crklja tako, da če noče pojest briketov mu polije čez jogurt. Razvajenec mali. pina colada

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. mar 2007 14:28

Naš pa mleka in mlečnih izdelkov ni smel jesti, samo kos sira tu in tam. Je pa "umiral" za sladkarijami...Mamammmmia mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. mar 2007 14:31

Kaj pa čokolino? To naš dobi za nagrado, ko prestane kaj hudega - npr. zboozdravnika... Ko smo ga dobili pri vzreditelju, so rekli, da bi za čokolino naredil vse in prav so imeli. Loni Makaroni

pina colada  

član od: 8.9.2005

sporočila: 52

22. mar 2007 14:57

Čokolino, še manj pa sladkarije-to ni za psa. Je že res, da ima rad, vendar škoduje njegovim zobkom in je nasploh za pse naša čokolada neprimerna.Čokolada, ki je namenjena ljudem, vsebuje namreč teobromin. To je sestavina, ki je podobna kofeinu in je za pse strupena. Mlecne cokolade vsebujejo priblizno 90 mg/kg theobromina, jedilne pa priblizno 900 mg/kg. Ce pes zauzije prevec take cokolade, se pojavijo znaki zastrupitve. Poveca se izlocanje adrenalina, ki povzroci nekontrolirano hitro razbijanje srca in aritmijo, pes bruha, ima drisko, poveca se kolicina izlocenega urina, pes je hiperaktiven, temu pa sledi depresija, koma in smrt. Potrebna je takojsnja veterinarska pomoc, ce posumimo na tako zastrupitev. Ce svojim psom zelite dobro, jim nikar ne dajajte cokolade, ki je bila izdelana za ljudi. Lahko pa mu dajete pasjo cokolado, iz katere je v postopku izdelave theobromin odstranjen. pina colada

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

22. mar 2007 15:21

pina colada

Nena in  Polly

Nena-morje

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. mar 2007 15:40

Mi smo našemu prvemu kraševcu tudi dajali čokolino in to na mleku. Ko so na kliniki ugotovili kamne v mehurju so me takoj vprašali, s čim smo ga hranili. In se niso nič več zelo čudili. Sicer mleko vsem psom ne škodi, naš je bil med tistimi, ki ga ne prebavljajo. Pa še nekaj sem ga kiksala. Ko je ostala kakšna maščoba od dušenja zrezkov s čebulo, sem z njo "zabelila" njegovo hrano. In se čudila, da je bil nato par  ur nekam matast. Pa ti preberem lepega dne, da je čebula za pse strupena. Zdaj ima kuža kar svojo hrano, našo pa mi sami pojemo

Cila

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. mar 2007 15:52

Čokolade mu nismo dajali iz razlogov, ki jih je omenjala pina colada, pod sladkarije sem mislila pasje piškote in občasno kak kos peciva, ki smo ga mi jedli (biskvitno na primer, pa kak kos sadne torte je z veseljem pojedel). Ampak to res občasno. Maščob, čebule, graška ipd. ni bilo v njegovi prehrani, krompirja tudi ne (ne vem zakaj naj  psine bi smeli jest krompirja), je pa pridno papal meso iz goveje juhe in si brusil zobe na mesnatih kosteh (samo teletina in govedina, svinjskega mesa ali kosti ni smel niti povohati, je bilo že vse narobe...).

Pa sadje je imel rad, jabolka še prav posebej...

Ampak najraje od vseg je pa imel brekete z dodatkom nadrobljenega kruha....Mamamia

mamamia

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

22. mar 2007 16:28

Psi lahko jedo krompir (posebej ga priporočajo pri težavah s črevesjem-operacije in podobno) vendar ga ne prebavijo in zato se načeloma psov s krompirjem ne hrani. Jaz tudi imam že ta drugo kraševko in res ne bi menjala pasme. Vsekakor pa sem tudi mnenja, da ni ravno pes za začetnike, ker zelo hitro začne pes vzagajati lastnika. Moja ta druga bo stara 8 let, pa ji še ni bilo potrebno očistiti ušes, medtem ko je bila ta prva na čiščenju vsakih 14 dni. Je pa zanimivo, da je obema prinašanje predmetov nekaj zelo čudnega, v smislu: če si vrgel pa pojdi še iskat in tudi nista ljubiteljici vode. Če ni izbire (kopanje), je užaljena in te sploh ne pogleda, če pa gre sama v vodo preveri globino in se zmoči samo do trebuha... Iz mojih izkušenj pa je to pes, ki je nepodkupljiv in mu družina lastnika pomeni vse... Poskusi pri gospodu Lahu iz Pudoba (Stari trg pri Ložu).. Lep pasji pozdrav juhica

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

22. mar 2007 17:15

Naš šar pei je prav bogi.Je potomec večletnega šampiona in zelo podoben svojemu očetu. Lahko uživa le hrano Drmatosis, nobenih sladkarij, kosti, zelenjave. Zamenjali bomo hrano z zelenjavnimi briketi in mu kuhali morskega psa. Upamo, da se popravi. Ima še kdo kak nasvet v zvezi z hrano? So pa prave slike tile psi : mirni, pametni, neubogljivi, iz njegove mimike in repka zveš vse. Obsedeno je navezan na glavnega gospodarja in res prava kanta za smeti. http://www.moj-album.com/uredi/wich/7136075/ ham-njam Sporočilo je spremenil(a) ena mš dne 22. mar 2007 18:11:27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti