Shar pei

miss tinker  

član od: 3.5.2006

sporočila: 12

21. mar 2007 13:14

hvala vsem za odgovore, vendar psa ni treba dati v karanteno za pol leta, ce se ga uvozi iz EU. sem se pozanimala pri tukajsnji uradni agenciji ki se s tem ukvarja. kuza mora imeti mikrocip, biti mora cepljen proti vsem kar obstaja, imeti mora vsa potrdila o lasnistvu, kar pomeni da se na ta nacin lahko uvozi samo kuza, ki je bil kupljen pri registriranih rejcih. ne me tako napadat zaradi te karantene, sej nebi kupila enga majhnega srcka ki ga potem pol leta nebi videla. x miss tinker

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. mar 2007 15:03

Miss tinker, naših opozoril ne razumi prosim, kot napadanje, ampak kot pravočasno opozorilo na morebitne težave. Vsaj moje je bilo mišljeno tako.

Želim ti dobrega kužka in dolgo in lepo sožitje.

Cila

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4339

21. mar 2007 15:15

miss tinker je napisal/a:
hvala vsem za odgovore, vendar psa ni treba dati v karanteno za pol leta, ce se ga uvozi iz EU. sem se pozanimala pri tukajsnji uradni agenciji ki se s tem ukvarja. kuza mora imeti mikrocip, biti mora cepljen proti vsem kar obstaja, imeti mora vsa potrdila o lasnistvu, kar pomeni da se na ta nacin lahko uvozi samo kuza, ki je bil kupljen pri registriranih rejcih. ne me tako napadat zaradi te karantene, sej nebi kupila enga majhnega srcka ki ga potem pol leta nebi videla. x miss tinker

Miss tinker mogoče bi bilo pa prav, da bi že na začetku povedala, kakšen odgovor želiš slišati: ljudje so se potrudili po svojih močeh in vedenju, ti pa

rrr

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. mar 2007 15:37

Jaz ti vseeno svetujem, da si probaš dobit vse možne papirje, ki bi jih rabila že predno dejansko kupiš kužka in potem greš z njimi na carino in vprašaš, če je to dovolj. Ker se zna zgodit, da ne bo, čeprav ti bo nekdo drug rekel, da je to vse... Kolegica je mela namreč strašne probleme spravit gor svojega zajčka, ko je začela tam delat... Pa so ji potem povedali, da ima srečo, ker nima psa... Veri

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

21. mar 2007 15:48

Naj pristavim še moj piskrček. Želela bi kupiti kraškega ovčarja (no moj mož je nor na to pasmo). Zanima me, kje priti do informacij o leglih in kolikšna je cena mladička. Seveda mi lahko zaupate tudi, če ima ta pasma kakšne zdravstvene težave, da ne bom kot nora plačevala veterinarje. Hvala LP McNena

miss tinker  

član od: 3.5.2006

sporočila: 12

21. mar 2007 16:08

ribaracarak sej sem samo vprasala o ceni mladicev v sloveniji. o uvozu sm se pa pozanimala pri uradnih organih. sem pa vesela nasvetov od ljudi ki so imeli izkusnje s to pasmo. mnenj o tej pasmi pa raje nebi brala, pa s tem ne nameravam nobenega uzaliti, saj vem da so vsi nasveti dobronamerni, ampak izkusnje so nekaj drugega kot mnenja. se opravicujem ce sem koga uzalila, ampak moja odlocitev za to pasmo se ni rodila cez noc, sem kar nekaj casa posvetila tej odlocitvi. se mi zdi da imajo ljubitelji te pasme drugacno mnenje kot ljudi, ki jih poznajo s slik. miss tinker

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. mar 2007 16:34

http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=14

http://www.drustvo-kraskih-ovcarjev.si/si/index.

http://www.pesjanar.si/index.php/2006/181

http://pasjisvet.11.forumer.com/a/kraki-ovar_post63.html

http://www.wrs1.com/vzreditelji/kraski_ovcar.html

McNena, tole bi bilo nekaj za poskušino o kraških ovčarjih. Mi smo ga imeli, rasel je gor skupaj z dveletnim sinom in je bil pravi cukr do otroka. Potrebuje pa dosledno vzgojo. Upam, da imaš že izkušnje z drugimi pasmami, kajti iz lastne izkušnje (pa ne slabe, ne me narobe razumet) lahko potrdim, da to ni, kot radi rečejo, "pes za začetnike".

LP

cervus

pina colada  

član od: 8.9.2005

sporočila: 52

21. mar 2007 16:44

Miss tinker, vesela sem zate, da se ti bo uresničila želja in boš dobila kuža kot nagrado za diplomo. Jaz sem bila v enaki situaciji lansko leto, pes sicer ni bil darilo, kupila sem si ga namreč sama, vendar sem se zapičila v eno pasmo in ker se je v Sloveniji ni dalo dobiti, sem bila pripravljena psa kupiti tudi v tujini. Tega mi konec koncev sicer ni bilo potrebno storiti, ker je bilo eno leglo v Sloveniji in zato sem neskončno hvaležna. Imam sicer znance, ki so potovali na Poljsko, Kanado, Norveško, Brazilijo....po pse pa mislim, da ni sedaj nobenemu žal, je pa res, da ima VB strožje ukrepe kar se karantene tiče in ti bi, kot so to storle že moje predhodnice, svetovala,da se dobro pozanimaš, kaj vse je potrebno za uvoz psa. Pa glej, da konec koncev pes ne bo potoval sam, če se boš že odločila za to varianto. Te čisto razumem, kar se cene tiče, tudi moja sorodnica iz Londona si je pri nas popravljala zobe, ker so njihove cene astronomske, vendar me vseeno zanima koliko takšen kuža stane pri vas. McNena, spodaj imaš kontakt psarne, kjer vzrejajo kraške ovčarje, o sami pasmi pa lahko vč prebereš tukaj: http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=14 Psarna Srednjedravska Franc Kiseljak franc.kiseljak@gmail.com www.srednjedravska.cjb.net Lp, pina colada pina colada

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. mar 2007 16:45

McNena - tu je link z največ informacijami  http://www.drustvo-kraskih-ovcarjev.si/si/index.

Iz prve roke pa nekaj od pesjanarice, ki ima že drugega kraševca.

- cena je ena najnižjih, ker želijo vzpodbuditi razširjanje pasme. Mi smo dali pred štirimi leti 80.000 SIT.

- zdravstvene težave: prvi je imel kamne v mehurju, za kar sem bila kriva sama, ker sem ga mladička, nevednica, hranila z mlekom in mlečnimi proizvodi. Kasneje na starost nekaj težav z okostjem, a nič več, kot jih imajo drugi psi enake konstitucije. Zaradi izredne ješčnosti je tudi malce prehitro zrasel, kar za okostje ni dobro. Drugega nič.

Sedaj pozornost posvečajo dvojnim vekam, ker navznoter obrnjene dlake rade dražijo oči. Solzenje  opažam pri našem Runotu, vendar le od časa do časa.

Oba sta občutljiva na prehrano, to pomeni, nobene govedine, bogvaruj ostanki mesa  iz mačje konzerve - takoj sledi mehko blato (ki ga na sprehodih ni možno pobirati!!!). Ne rabi preveč kalorične hrane, dobro je, če je z ribo, da ima lepo dlako.

Vsake toliko časa, zlasti, če se veliko sprehajamo tudi v mokrem vremenu,  je treba pogledati ušesa in očistiti zunanje sluhovode, da se ne vnamejo, kar je potencialna nevarnost pri vseh psih, ki imajo povešena ušesa. Našemu so se vnela v drugem letu, sedaj ko pazim, je v redu.

Skratka, ko se pogovarjam z drugimi pesjanarji, vidim, da pridem z veterinarskimi stroški kar dobro skozi.

Če te še kaj zanima, mi pošlji vprašanja na ZS. 

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti