21. mar 2007 17:05
Pri nas imamo šar-pea. Res so težave z prehrano, kljub temu, da je star 4 leta. Ta pasma je res nekaj posebnega tudi v pozitivnem smislu. Če te kaj zanima samo vprašaj. ham-njam
21. mar 2007 17:05
Pri nas imamo šar-pea. Res so težave z prehrano, kljub temu, da je star 4 leta. Ta pasma je res nekaj posebnega tudi v pozitivnem smislu. Če te kaj zanima samo vprašaj. ham-njam
21. mar 2007 18:26
Vsaka pasma ima neke svoje značilnosti.Mi smo imeli bullmastiffa in je bilo pri hrani treba zelo paziti, saj imajo ti psi izredno občutljivo črevesje, pa uravnavat hrano prvi dve leti, da se preveč ne zredi, da ne bi bilo težav s kostmi oziroma se ne bi upognila hrbtenica (psi,ko so odrasli, tehtajo okoli 60 kg). Bullmastiffi so tudi psim, ki ne smejo tekati, pol ure igre na dna je dovolj, sice rso zanje boljprimerni mirni sprehodi s hojo v hrib, da se krepi prsni koš.
Našega pesutla žal ni več, a drugo leto spomladi gremo po novega mladička. Smo se tako navezali na pasmo, da o drugi ne razmišlljamo.
Po psa smo šli v tujino, je bilo ceneje kot prinas, leglo je pa enkratno (dokaz so ocene s tekmovanj oziroma razstav). Pri nas so bila takrat, ko smo mi kupovali prvega, legla za to pasmo zelo redka, zdaj jih je sicer nekaj več, a mi gremo po novega psa tja, kjer so nas prvič tako zelo razveselili.
Sicer pa je vsaka pasma nekaj posebnega, najbolj pomembno je, da se za psa odločimo glede na naše potrebe in upoštevajoč to, kar mu lahko nudimo. Pes je naš najboljši prijatelj, ne glede na pasmo. Mamamia
mamamia
22. mar 2007 8:38
Ojla, se opravičujem, res sem spregledala, da bi psa uvozili v Anglijo iz SLO. Kar se pa prehrane shar-peiev tiče pa tole. Pri nas hranimi edino in samo s kvalitetnimi briketi, za priboljšek pa malo suhega kruha za glodat (so presrečni) no včasih kakšna mini malenkost tudi pade z mize. V glavnem: ne potrebujejo nujno veliko sprehodov, ne lajajo brez veze, velikost odlična za v hišo, kopanja pa itak čim manj (če pa že, pa zelo zelo dobro zbrisat oz. posušit). No takole, mi te pasme ne menjamo več, res so cukri po značaju, imajo povsem poseben karakter. Je pa res, če si navajen na klasične vzgojne metode (nemški ovčar, zlati prinašalec) s šar peji ne prideš daleč. No pa sem se nakam veliko razpisala, sori, lepo se imejte TanjaR Sporočilo je spremenil(a) TanjaR dne 22. mar 2007 08:39:09
22. mar 2007 8:54
TanjaR, sem se nasmejala ob tvoji opazki, da ga hranite s kvalitetnimi briketi. Mi imamo sicer labradorca, vrhunsko elglo, reševalni pes..., pa smo se tudi šli hranjenje s kakovostnimi briketi. Se je vseh naveličal. Tako da včasih dobi tudi kake polne Ejev, če pač ta zdravih noče. Loni Makaroni
22. mar 2007 9:18
Loni, pes se jih ni naveličal pač pa je ubral svojo taktiko. V določenem obdobju on "pogrunta", da se njegov gospodar hrani z okusnejšo hrano oz. se zave, da obstaja tudi okusnejše od njegovih briketov. Takrat začne štrajkati in huda napaka je, da mu zamenjaš brikete s pomožnosti cenejšimi in misliš, da si naredil sebi in psu uslugo. Napaka! Če ne je svojih briketov, jih umakni za pol dneva, nato mu jih spet ponudi...in tako naprej..po dveh, treh dneh bo ugotovil, da druge izbire ni in jih bo spet v veseljem hrustal. Glede tega, da mu bolj dišijo vsi tisti E-ji v raznih Pedigreejih, Chapijih in podobnem pasjem junk food-u pa je logično, saj običajno to poceni hrano prekomerno dosoljujejo, dodajajo izboljševalce okusa, razne arome....skratka, če to privoščiš svojemo psu potem je res žalostno. Je res, Evkanuba in podobne hrane višjega ranga so res dražje pa ne zaradi imena, ampak zato, ker so tudi primerno sestavljene. Toliko o tem pa upam, da ne zamerite, ker sem se toliko razpisala. Lp pina colada
22. mar 2007 9:44
Znanka vzgaja razstavne kraševce - je rekla, da ima dva legla razprodana in da je cena kar krepko zrastla - svetuje, da počakate do jeseni, ko bo tudi cena verjetno malo padla. Čisto mimogrede - videvam enih par Shar-pejev, ampak vsi, ko so odrastlli sploh niso bili več zgubani. Ko so bili mali so bili strašno atraktivni, ko pa so zrastli - no, meni niso več všeč, pa še tisti zavit rep, kot pri pujskih. Pa, da ne bo pomote - jaz cenim karakter psa, sicer nebi imela nemškega bokserja. Ampak vem, da se 90% ljudi odloči za Shar-peja zaradi izgleda. lp, vanjatajnsek
22. mar 2007 10:35
NAšemu bullmastiffu je bila eucanuba premočna hrana. Dobil je izpuščaje, ves krastav je bil. Še ene hrane neke druge firme ni prenesel (pedigre), tako da smo ostali pri tisti, ki mu ni povzročala težav. Nismo pa mu nikoli dajali samih briketov, vedno smo dodajali zelenjavo in zalili z mlačno vodo.
Po moje je tudi pri pasji hrani tako kot povsod drugod - ni nujno, da še tako kakovostna hrana ustreza vsakemu psu (kot ninujno, da najdražja krema za obraz ustreza vsaki koži), sploh pri pasmah z občutljivejšo prebavo je potrebne nekaj pozornosti, da najdemo pravo.
Mamamia
mamamia
22. mar 2007 10:50
To, da psu hrana določene znamnke ne odgovarja pa ni vedno res. Kajti imajo različne okuse in večkrat so psi npr. alergični na okus piščanca kot pa na ovco. Če pa je to ni to je pa še vedno na voljo tip sensitive, kjer so skrbno izbrane sestavine glede na problem, ki ga ima določen pes (npr. alergije, debelost...). Pa dan ne bo kdo mislil, da zagovarjam Eukanubo ali celo reklamiram, saj jo tudi mi občasno zamenjujejo z različnimi hranami približno istega ranga (Hills, Satisfaction, Arden grange). Pa se spet opravičujem, ker smo malce ušli iz tirnic teme Shar pei. Lp pina colada Sporočilo je spremenil(a) pina colada dne 22. mar 2007 10:50:56
22. mar 2007 11:03
No, hills je pa bila hrana, ki je našemu ustrezala, se nisem spomnila znamke. Če ni Dior je pa Chanel...Mamamia mamamia
22. mar 2007 11:14
Haha pina coladaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Palačinkina torta z malinami
Azijska solata s kozicami