9. feb 2007 17:15
Po moje je takole na daljavo težko svetovati, ali fizioterapija da ali ne. Odvisno je namreč, kaj je vzrok tvojim težvam, zakaj pravzaprav te križ boli. Imaš kakšno trajno poškodbo ali je vzrok le kak nenaden gib? To bo zdravnik najbolje vedel in ti bo tudi predpisal primerno terapijo, ne pa mi, ki imamo vsak svojo izkušnjo in vsak svoj razlog za težave. Če mene boli križ zaradi športne poškodbe in izrabljenega hrustanca, potrebujem drugačno terapijo kot nekdo, ki ga križ boli samo zaradi nenadnega napačnega giba ali česa drugega. Tako da ne poslušaj tistih s podobnimi težavami, ampak se posvetuj z zdravnikom. Brez skrbi, če ne boš potrebovala terapije, ti je tudi predpisal ne bo, ker so to drage reči in jih ne predpisujejo več kar na tekočem traku, kot včasih...
Je pa res, da je treba pazit v vsakdnajem življenju. Jaz vem, česa ne smem početi, da si prihranim bolečine in tako tudi ravnam, pa kar pomaga. Dvigovanje težkih bremen s primerno držo hrbta, pometam ne več, ker sem ugotovila, da me potem križ tako boli, da ni za vzdržat, pa še kakšna malenkost bi se našla...
Tako da se ravnaj glede na vzrok tvojih težav, ali pa poskusi z masažo in kiropraktikom. Mamamia
mamamia