Depresija
18. feb 2007 9:25
Joj!Bila sem 1x na reikiju.Name je vplival tako,da me za živo glavo tja več ne spravijo.
ena mš
18. feb 2007 10:24
Tudi jaz to poznam. Prva reakcija je velikokrat huda potem pa se zadeve pošlihtajo. Tudi na masaži hudičevo boli, ko ti "razbijajo" vozle in tudi akupunktura je prav zoprno boleča pa vendar hodimo na vse to vedno znova in znova. Ko je treba razbit energetsko blokado ali pa čustveno, zna biti zadeva zelo tako-ali-drugače boleča. Ko gre za bolezen je pač treba potrpeti. vanjatajnsek
18. feb 2007 11:02
Problem pri meni je ,da nimam ščita okoli telesa.Na reikiju naj bi bila eno uro,samo je na meni delala 2 uri,ker me ni upala prej spustit(plačala sem 1 uro).Še potem sem sedela pri njej,ker se je bala ,ker sem bila z avtom.Rekla je ,da če bom imela težave mi nobena psiheatrično zdravljenje ne more pomagat(nikoli nisem bila za psiho zdravljena-niti persena še nisem).Naslednji dan nepopisno stanje blaženega daha,če nebi probala nebi nikomur verjela.Potem je reikino čiščenje začelo popuščati.Jaz že odvisna od reikija-sem 2 noči prehodila ker sem se sesuvala(reiki ni deloval,ker je bil vikend).Potem sem počasi prihajala k sebi.Stanje se je bistveno izboljšalo,kot pred reikijem.Samo taki extremi v eno in v drugo smer?Ne to ni zame!Ni mi pa žal,ker sem probala kako je stanje,če te totalno očistijo problemov.Če bi hodila še naprej bi postala težka odvisnica.Take so moje iskušnje,na katere pa lahko vsak drugače reaigra. ena mšneznan uporabnik
18. feb 2007 15:18
Nekaj malega izkušenj z depresijo imam tudi sama. Nič ne bom pametovala, bi pa vsakemu, tudi tistim, ki nimajo težav z depresijo, svetovala, da preberejo nekj knjig od Trstenjaka. Jaz imam njegovo knjigo "Človek v ravnotežju" kar vedno pri roki. Na tak prijeten, razumljiv način ti pokaže pot k lažjemu življenju in razmišljanju. Kajti bistvo depresije je porušeno ravnotežje in lažje je, če ga vzdrćujemo, kot potem, ko že pademo. Saj ni moja misel, pa vendarle: Ni težko pasti, težje se je pobrati. Trstenjak ima več knjig, mislim da je tudi knjiga" Biti človek" zelo dobra.
Toplo jo priporočam vsem,
zoja1
18. feb 2007 16:33
Sem prebrala Trstenjaka, Felca, Rozmanovo... Pa se sama nisem znala pobrati. Loni Makaroni
19. feb 2007 13:53
Prejšnji teden je imel Jutarnji list eno zelo zanimivo prilogo na temo depresije. Sem pozorno prebrala, se mi zdi, da je primerna za tiste, ki se jih ta reč šele loteva. Je pa vprilogi veliko koristnih in uporabnih nasvetov, kako pomagati nekomu, ki se ga loteva depresija, predvsem kaj se takšnemu človeku sme reči in kaj ne, nekaj zdravnikovje pa vsak s svojega zornega kota napisal nekaj ugotovitev. Jaz sem si to prilogo spravila, nikdar ne veš, kdaj prav pride. Mamamia mamamia
19. feb 2007 16:17
Depreseja ni nič drugega kot ekstremna oblika samopomilovanja, v katerem se osebek dobesedno sam, z avtoagresivno sugestijo, stera v patološko stanje. Povodi za to so različni od osebe do osebe, vsem pa je skupna izredno negativna samopodoba, samozaničevanje, samoobtoževanje, ipd.
Zaradi tega je zadeva neozdravljiva, ne glede na izbrani način terapije, dokler se oseba sama pri sebi ne odloči, da je bilo dovolj in, da si bo poslej prizanesla.
Potem gre vse relativno enostavno. Najbolj pomagajo sprehodi v naravo in brcanje samega sebe v rit, ob vdoru melanholije in negativnih misli. Skratka klin se s klinom izbija - avtogeni trening! Kot si se steral v bolezen, tako se daj še iz nje.
Jaz osebno bi depresivcem kvečjemu kakšno primazal. Primarno gre za pozo - kako sem jaz bogi...
(Ravno tako bi skloftal psihijatre, ki filajo z antidepresivi, ker drugega ne znajo, oz. se jim ne da, pa Sanje Rozman in podobne šamane-šarlatane, ki se grejo neke new-age instant duhovnosti, pa so sami najhujši pacienti!)
lp
auachiuaua
19. feb 2007 16:21
auachiuaua: Ne boš verjel, ko sem videl tvoje up. ime sem vedel, da verjetno provociraš klasične razlage (v tem primeru depresije), čeprav še nisem prebral odgovora... Po tem ko sem ga pa prebral... Ceniš delo dr. Ruglja, kajne? Saj tvoj namen je bil, podobno kot s tistimi mački verjetno enak: Da sprožiš plaz kritik na tvoje pismo. V tem uživaš? Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Pizza s pršutom
Sendviči iz ajdovih rogljičkov