12. maj 2008 11:53
Tema je stara, pa sem jo vseeno poiskala in ponovno predelala. Takrat, ko je bila aktualna, se mi
še sanjalo ni, da lahko to sranje tudi mene doleti in sem tudi mislila, da gre za samopomilovanje
ipd. Zdaj pa vidim, da gre res za neko kemijo (verjetno pomanjkanje serotonina) v možganih. "Baterije" se človeku praznijo in ta proces traja več mesecev ali celo let. In končno vsa
dobra volja, vse pozitivno mišljenje in trud ne pomagajo več, ker koncentracija pada, misli vse pogosteje letijo vsepovsod in končno človek zapade v fazo, ko več ne more optimalno funkcionirat
ali celo popolnoma odpove. Takrat poišče pomoč. Kot se je izrazila Vendelina jr., je v fazi - 10.
In takrat potrebuje antidepresive, da se spravi na + 0. Človek bi sicer najraje nekam zbežal od vsega in vseh za par mesecev ali kako leto, in bi se v tem času "pobral", ker pa je to večini v praksi neizvedljivo, uporabimo antidepresive. Da nas vrnejo v stanje, da sploh lahko začnemo objektivno razmišljat in čistit stvari v svoji glavi oz. duši. Vse ostalo pa je potem na nas samih.
Vem, da so takim temam namenjene druge strani, vendar vas je na Kulinariki toliko razumevajočih,
izkušenih in socialno emancipiranih, da bo vsaka izkušnja, ki jo ima kdo izmed vas, dobrodošla.
Lep sončen pozdrav vsem! Pistacija.
PISTACIJA