19. feb 2007 18:31
Glede na tisto, kar sem brala v prilogi, ki sem jo prej omenjala, je avačivava (naj mi oprosti, ampak preden jaz napišem vse tiste uje in chiuje......) malce grobo in direktno zarezal v sredo tarče. Sicer se ne strinjam povsem z njim, pač nisem tip, ki bi tako grobo lahko kaj rekla, ampak zelo daleč od resnice pa ni. Govorim iz izkušenj v lastni hiši, ker imamo človeka, ki ga muči depresija in je tudi že obiskoval psihiatra. In se je prvič začel zavedati svoje težave tisti trenutek, ko sem mu rekla, da ima težavo in da potrebuje strokovno pomoč, ne pa usmiljenja vseh nas, ki ga obkrožamo. Seveda ni nujno, da je z vsemi potrebno ukrepati, kot pravi avačivava, ker so tudi bolniki z depresijo različni ljudje in se z boleznijo srečajo iz različnih razlogov, ampak z nekaterimi je treba delati energično in ne zgolj v rokavicah, da jim na koncu lahko pomagamo.
Nimam v mislih energičnosti Rugljevega tipa, ker mi njegov način nikakor ni povšeči, čeprav je verjetno nekaj tudi takšnih, ki jim samo tak način pomaga. To je to - različni smo si in zato tudi potrebujemo različne oblike pomoči, vrag je ponavadi v tem, ko se strokovnjaki včasih lovijo, kaj je za koga najbolj primerno, bolniku pa se v tem času stanje slabša.
Mamamia
mamamia