13. feb 2009 10:09
Ognjič, a si opazila, kako je koža zdaj lepša? Vendelina jr.
13. feb 2009 10:09
Ognjič, a si opazila, kako je koža zdaj lepša? Vendelina jr.
13. feb 2009 10:41
1.1.2007 sem se odločila, da preneham kaditi. In še danes lahko ponosno povem, da ne kadim. Nisem verjela, da bom zmogla, saj se na koncu že pogadila skoraj 2 škatlici na dan. Prve tri mesece mi je bilo kar hudo, zdaj pa sploh ne pomislim na cigareto. Zelo sem ponosna na sebe. In prenehala sem brez kakršnihkoli pripomočkov. K temu, da sem se odločila, da bom prenehala, pa me je predramila bolezen v družini. Tast je umrl za pljučnim rakom. Upam, da več ne bom kadila. Počutim se 100% bolje, kot prej. In bom vztrajala, do konca, da ne podležem več nikoli tej grdi razvadi. lp bisagolf
13. feb 2009 10:55
Te tema je ravno prav za mojo dušo, kajti že nekaj časa razmišljam, da bom prenehala kaditi. Začela že s petnajstimi, pri 40 -tih nehala kaditi (bila sem strastna kadilka). Pred tremi leti, po zelo stresni situacijim ponovno začela kaditi, čedalje več, tako pa ne gre naprej. Tako sva se s svakinjo odločili da prenehave. V Mariboru v Fontani deluje zdravnica, ki z akuponkturo baje dosega lepe razultate, bom probala. Najbolj všeč mi ja pa to, da dobiš tudi iglico proti apetitu. Tudi ni drago, za pregled in akuponkturo plačaš 35 EUR. Če koga zanima, mi lahko piše na ZS. Vsem lep sončen pozdrav Talija
13. feb 2009 14:05
Js pa menim., da so vsa zdravljenja itd.. odvečin povsem nepotrebna. Potrebna je le močna volja (za to je dokaz mnogo ljudi,ki jih poznam), saj če ni volje tudi akupnkture in ne vem kakšne vse tehnike ne bodo pomagale... sa_ sha
13. feb 2009 14:40
Jaz tudi vem za zelo dober recept, kako prenehati25. marca bo ravno 5 let, kar sem prenehala, veste kaj je bil razlog. Oktobra smo potem imeli obisk . Ja in sem nehala, sem rekla otroka pa ne bom zastrupljala že v mojem trebuščku. In od takrat nisem prižgala cigarete, sem tudi zelo ponosna nase, kajti vedno sem trdila da preveč rada kadim in da nikdar ne bom nehala. ČRNICA
13. feb 2009 15:48
Vendelina jr. je napisal/a: |
Ognjič, a si opazila, kako je koža zdaj lepša?Vendelina jr. |
V tem trenutku tega ravno ne bi mogla reči, se mi je en grd mozolj naredil na čelu n zdaj gruntam, al naj grem kaj kupit, da se to uniči, al bi kar domače mazilo uporabila......
Pomlad vonjam, pa regrat...
Ognjič
14. feb 2009 22:41
tudi jaz sem pred 4-mi leti nehala zaradi nosecnosti ,pa sem spet zacela na novo po koncu porodniske in sem kadila zopet do druge nosecnosti tamala je sedaj stara 6 mesecev in ker jo se dojim ne kadim vam pa povem da se mi potreba po kajenju ze spet vraca tako da ne vem kako dolgo bom se zdrzala
15. feb 2009 10:29
S 1.1.2009 sem tudi jaz nehala kadit.Gre mi zelo dobro-zaenkrat! A vem,da bom zdržala ker bomo poleti začeli delat na tem,da povečamo družino.Tudi pri prejšnji nosečnosti sem dosti prej nehala kadit in zdržala dve leti,nato pa družba in taka služba... Sedaj imam nekadilsko družbo in zakon je tudi v službo prinesel spremembo,tko da je mala vrjetnost da spet začnem ATNES
15. feb 2009 11:35
Vsem (o)zdravljenim kadilkam, tudi sama sebi, čestitam in predlagam, da s kajenjem ne zgubljamo več časa.
Verjele ali ne, niti letnice več ne vem, kdaj sem odnehala, če me kdo vpraša, vedno pokličem prijateljico, ki se je kajenja odvadila leto pred mano, da lahko (ne vem zakaj in za koga - a za davkarijo?) datiram to prelomnico.
Kajenje je za nami, škoda vsakega trenutka za ukvarjanje z njim.
Pa še o smradu in dušenju zaradi tobačnega dima. Dolgo let nazaj, ko se je še na avtobusih in na pošti kadilo, sem delala v službi v skupaj z dvema sodelavkama, ena je bila kadilka, druga ne. Seveda kadilki v skupnem prostoru nisva kadili, se je pa najina nekadilska kolegica kar davila če sva prižgali na hodniku pred risalnico ali celo na stopnišču precej stran.
Občutljiva je bila samo na ženski cigaretni dim, kajenja kolegov, ki so prišli s prižganimi cigaretami v našo sobo ni niti opazila.
Mlada in neizkušena sem še leta pripisovala ta fenomen kakšnemu aerosolnemu hormonu, saj sem bila v naslednjih letih ničkolikokrat priča fenomenu, da so se iste osebe v normalnih pogojih skoraj zadušile že ob sledovih tobačnega dima, na kakšnih popolnoma zadimljenih, za gasilstvo zrelih sindikalnih zabavah so pa kar cvetele.
Enigma.
Cigaretni dim seveda zavoham, ko se kadilci poslovijo pač prezračim.
Mnogo manj me moti kot zatohlost ozkosrčnosti, ki jo je dosti težje pregnati.
nola
15. feb 2009 11:56
Nola se podpišem pod tole ursa40Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčna torta
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko