Kajenje-prenehanje

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

12. sep 2009 18:58

O, kapo dol! Pogumno, res. Ti si šele morala imeti krizo! Z veseljem bi šla na en dooolg sprehod, pa ne morem, ker me preganjajo roki in bom do torka bolj ali manj cele dneve pred kišto. Od neprestanega sedenja sem še bolj živčna. A si se kaj zredila? Oprosti, ker toliko sprašujem, če sem preveč firbčna, me kar ustavi. RadaJem

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

12. sep 2009 19:08

Ja, sem se, vendar ne zaradi cigaret, pač pa zaradi enih drugih okoliščin sem bila v glavnem cel dan zdoma, ko sem zvečer prišla domov, pa sem se napokala in šla spat. Če ne veš, kam z rokami, si na palčke nareži korenček, jabolka in imej na krožniku zraven sebe. Pa tudi riževi kruhki pomagajo... Pri nas se v stanovanju ni kadilo in me morda tudi zaradi tega ni kaj dosti matralo. Res nisem imela kakšne krize. Če mi pa ne bi tako ogabno smrdeli, bi najbrž že "propušila" ..., ker jih kar dosti mojih bližnjih kadi...ti, ti smrdulje grde Ognjič

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

13. sep 2009 4:21

RadaJem, mučilo te bo, dokler ne boš vseh situacij, ki si jih bila vajena preživljati s cigareto (to so p itak vse), podoživela brez cigarete.

Čestitam ti za odločitev, gotovo ti bo uspelo. Gotovo te bo sprva malo bolela glava, še marsikaj bo narobe, ampak  kar naenkrat ti ne bo več treba razmišlati o tem da je že čas za cigareto pa kam jo greš pokadit.

nola

kozamurnik

sporočila: 2311

13. sep 2009 6:38

Tudi sama sem kadila, pa ne kadim odkar sem zvedela,da bomo dobili novega člana.Tega je kar nekaj let.Nisem se zredila,ampak tudi če bi se, par kg več ne odtehta svobode! Mislim pa da bi prej ali slej vseeno nehala,ker sem po naravi odločna in me je zelo motilo, da se pustim komandirati eni navadni( smrdljivi) cigareti Ne daj se, bo minilo! Ostali člani Kulslo,dajmo ,pomagajmo RadaJem, da bo vztrajala kozamurnik

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8882

13. sep 2009 20:12

Mene je kar sram povedat, kako dolgo...v bistvu bolj ali manj cca 27 let, bljak in fuj .

No, no... kakšne so to besede? Moraš pa priznat, da je to en zelo lep občutek, da ne govorim ko si na morju - zjutraj kavica, pa en cigaret, pa drug cigaret... Mmmm. kakšna uživancija.

Skratka, jutri je 14. september... 14. septembra 2004, ob 11.30 uri sem pokadila zadnjo cigareto. Po dolgih 30-ih letih kajenja so mi na Golniku z glave potegnili ven kadilski ČIP.

Pozdravček!

P.S.  Postavite se ob trafiki in opazujte kdo kupuje cigarete. Od 100 strank, je 85 mladostnikov.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4744

13. sep 2009 20:47

dragička, sem jaz to probala lani na morju (ker mi je bilo tako lepo gledat, kako uživajo ob kavi in čiku...), pa ni šlo, bljak!!! In po ene petih dimih sem ta smrad ugasnila in si šla zdrgnit zobe. Si čisto zares želim, da mi bodo vedno tako smrdeli. Ognjič

ticika  

član od: 6.3.2006

sporočila: 2

16. okt 2009 18:37

Zadnje pol leta non stop gledam tele forume o prenehanju kajenja, ker sem vedno bolj premišljevala v tej smeri, da moram nehat kadit po 15 letih, sploh, ker me je hčera (5 let) prosila, da se nekaj igrava, jaz pa znan stavek: Še enga prižgem pa pridem! zatem pa mi je tko grdo zabrusila: Še enga prižgem, še enga prižgem, zakaj skoz kadiš, a bi rada umrla, pa imela črne zobke?? In tako sem 1. 10. zjutraj, ravno, ko sem prebrala knjigo Končno nekadilci si skuhala še eno kavo in prižgala zadnje dva cigareta. Od takrat ne kadim, kakšnih hujših kriz nimam mi pa zelo pomaga prebiranje forumov. Treba se bo začet malo gibat, ker čutim, da sem popolnoma zarjavela in nimam nobene kondicije. Edino kar mi gre na živce je to, da se ne znam usest in se umirit, non stop nekaj letam okoli, pa z otrokoma.... Kr neki. Čestitke vsem tistih ki ste nehali, in pogum ter voljo vsem tistim, ki to boste storili. lp lp ticika

kozamurnik

sporočila: 2311

17. okt 2009 5:34

Pozdravljena med nami ticika, upam, da ti bo uspelo! Kriza bo minila, le vztrajno in ne obupat , pa bo. Kaj pa Rada Jem? Kako ti gre? kozamurnik

Paninika  

član od: 24.11.2007

sporočila: 13

17. okt 2009 5:52

Jutro.Mir,kava,cigaret...pa še eden...pa... Kmalu bo leto odkar sem spet kadim.Prej dobre štiri nisem.Pa še prej petnajst let sem. Pa si želim nazaj tisto svobodo.Ja,predvsem občutek svobode odtehta vse užitke ob kajenju. Bom tudi jaz ponovno nehala kadit...samo ne morem še danes... Lep dan! Paninika

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

17. okt 2009 7:32

Pred 13 leti je sodelavec slavil v gostilni Abrahama. Kakšnih 50 nas je bilo. Takrat se je še kadilo pred juho, po juhi, po govedini, po pohanju in tu in tam vmes... Po goveji in mlečni gobovi juhici si ga nažgem. Vržem oči na sodelavce in glej ga zlomka...; vsi meni simpatični in dragi ljudje so že prenehali kaditi (ali sploh ne kadijo). In potem pogledam še bolj...kadile smo 4 ženske in 2 moška. Od 50 ljudi. Pa še preštejem "kadilce ki so pred nedavnim prenehali" - 18 moških in 6 žensk! Tega meni ni treba. Na pol prižgan čik sem ugasnila v pepelniku in prenehala. In v času krize sem iskala in opazovala ljudi, ki so kadili. In priznati moram, redko kateri kadilec je bil vreden občudovanja (tako ali drugače). Skratka ugotovila sem, da so kadilci bolj tak-tak.... Po kakšnih sedmih letih sem bila pod hudim stresom in v trenutkih najhujše bolečine, strahu, groze, nemoči in pričakovanju popolnega zloma sem možu rekla: "Daj mi čik". Potegnem ga. Prvi poteg me je zapekel po pljučih, tudi drugi...potem sem začutila omotico. Ljudje, ki so v tistem trenutku v paniki letali okrog mene so postali nekje oddaljeni. Kot da bi se zdrogirala. Da, bilo mi je lažje. In potem še en cigaret in še en...in do jutra sem postala ponovno kadilka. Tri mesece sem kadila kot da bi nikoli ne prenehala kaditi, potem pa me je spet obiskal "angel razuma" in sem odložila. Spet ne kadim. Lepo mi je in srečna sem zaradi tega. Vem pa, kako v trenutku padeš nazaj med kadilce. Mož pa še zmeraj...saj pravi, mu cigaret pač zaenkrat dobro dene, uživa ob kajenju in bo kadil, dokler bo tako. (Sicer ga vsako leto prisilim da gre k zdravniku da ga pregledajo, vendar kaj, ko mu vedno pravijo, da ima močno kapaciteto pljuč, da je vse dobro..., tako da - dokler ni v glavi, je boj proti cigaretam zaman). Vsi ki nehujete - zdržite. Super je biti nekadilec! Od vsega mi je najlepše, da se zjutraj ne zbudim v postelji s tistim groznim lepljivim smrdečim občutkom v ustih... Pred petelinjim zajtrkom si mi pač ni treba umit zob... Na tej firmi delam še danes. Precej ljudi se je menjalo. Stanje kadilcev: 50 zaposlenih kadijo 3 moški in 1 ženska! Desanka Sporočilo je spremenil(a) Desanka dne 17.okt 2009 07:40

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti