Kajenje-prenehanje

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

8. mar 2007 15:49

Kadila sem dobrih 46 let, tudi po 1,5 škatlice na dan. Prenehala sem 19. febr. letos, naenkrat, brez kakkršnih koli nikotinskih nadomestil. Če me mika prižgati, se samo spomnim na našega sedanjega ministra za zdravje in njegov boj proti kadilcem in si mislim:" Ne boš me! Zmaga bo moja!"

Osebno menim, da je za pogostost rakavih obolenj nikotin še najmanjši krivec. Večkrat se sprašujem, koliko  prikritih "Černobilov"v raznih oblikah  smo že doživeli......

Lp!

Nelly

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

8. mar 2007 17:16

Za druge bit pameten, ni težko. No, pa sem bila tudi zase. Ne kadim od l. 1993, prej sem pa 2-3 škatle na dan. Na začetku sem si dolga leta vsak dan rekla, danes ne bom, mogoče jutri. Tako je bilo lažje zdržati, kot da bi si rekla nikoli več. Zdaj seveda ni več problem. Namesto, da premišljujete, kako prijetno je kaditi, premišljujte o prednostih nekajenja: obleka, lasje, usta in prostor ne smrdijo, zobje so bolj beli, koža ni presušena, prsti niso rumeni, cigaret nikoli ne zmanjka, nikoli se nervozen ne znajdeš v prostoru, kjer je prepovedano kaditi, nikoli ne zmrzuješ pred vrati ali na balkonu z nujno cigareto v ustih, ne gledajo te kot primitivca, ki nima pojma, ...da ne govorim o zdravju. Pa kako lepo diši v gozdu, na travniku, po dežju ... če nisi prekajen in (smr)duhaš samo sebe! Res vam privoščim izkušnjo bivšega kadilca. Poznamo razliko. Danca

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

8. mar 2007 18:24

Danca LP! fakin712

tejka77  

član od: 27.2.2007

sporočila: 544

8. mar 2007 18:57

Se popolnoma strinjam z Danco!!! Lp tejka77

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

8. mar 2007 20:32

joj danca tole pom pa kar sprintala pa mojmu na povšter dala,...... mogoče, mogoče,...... plopsa

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

8. mar 2007 21:59

Maja če boš tako nadaljevala boš spet aktivno kadila. Iz lastnih izkušenj ti povem, da polovičarstvo ni dobro. Pa brez zamere in naj te volja vodi in ne cigarete.   mamka

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

9. mar 2007 7:30

Draga Maja, sama sem nehala 31. januarja letos. Na mednarodni dan brez cigarete. Strinjam se z mamko. Pomembna je volja. Sama nimam nobenih težav, niti me ne moti cigaretni dim. Tudi jaz sem hotela že večkrat nehati tako, da bi najprej zmanjšala, pa ni šlo. Najprej moraš razčistit v glavi, pa gre. Ne pogrešam cigaret in sem vesela, da sem nehala. Danca je odlično opisala kadilce. Zato - korajžno!!!!!! mai

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

22. avg 2008 16:06

Naj se vam zahvalim za nasvete in želje. Sporočam vam tudi, da je minilo 8 mesecev, kar ne kadim ( po xx poskusih). Res sem si pridelala 13 kg!!!, ampak sem vseeno zadovoljna, da ne kadim. Zdaj delam na tem, da težo izgubim. Pri hrani sem manj pridna, pri rekreaciji pa sem uvedla tek in bi vas prosila, če lahko opišete vaše tekaške začetke. Moji so zelooo počasni. Tečem po planu iz knjige Tek za začetnike, le da jaz drugi teden ponavljam že 2 tedna, pa še 2 bom. Upam, a bom vztrajala. lp MAJAA

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

22. avg 2008 16:48

Bravo MAJAA! Le vzdrži še naprej .Tudi jaz sem dolga leta kadila pa mi je 2 leti nazaj na morju naredilo KLIK in sem prenehala brez obližev in podobnih zadev. Moram povedat, da sem grozno zadovoljna, da ne kadim več. S kilami se pa ne obremenjuj preveč, saj ko boš eno stvar (cigareti) porihtala, boš pa začela z drugo(kilce). Sem zračunala, da takrat ko sem kadila, da sem približno 1 uro časa ZABILA za puhanje škodljivega in smrdljivega dima v zrak. Če pa ta čas namenim za sprehod ali tek ali kar koli že po DIŠEČEM polju travniku ali gozdu, bojo šle pa tudi te kilce dol. In točno to počnem in verjemi, da so občutki zelo dobri. Je pa še vseeno bolje nosit kakšno kilco preveč kot pa si kvarit zdravje in krajšat življenje s cigareti. Se popolnoma strinjam z zapisom Dance. Je zelo dobro napisala.Veliko užitkov v SVEŽEM ZRAKU !!!! linolina

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

22. avg 2008 19:56

Bravo Majaa!!!

Naj še jaz povem svoje. Prvič sem nehal kaditi po desetih letih kajenja, zdržal pol leta, jih enkrat kupil pa začel nazaj...Seveda še bolj kot prej. Čez cca 2 leti sem spet nehal, kar tako, " v tri dni", tega je že dve leti, sedaj ga prižgem ob priliki, to je ene dva na teden, kakšno leto. Me pa po enkrat na mesec, ne vem a je taka luna al kaj, tako prime da bi jih kupil....

Ampak potem bi bil spet na začetku.

peter

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti