Kajenje-prenehanje

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4336

10. sep 2008 18:51

Jaz sem nehala kaditi pred kakimi sedemnajstimi ali osemnajstimi leti, mož pa eno leto pred mano. Zanimivo je, da ob tem nisva imela popolnoma nobenih težav - nisva bila nič bolj tečna, kot običajno, ponoč nisva po zraku mlatila z rokami, jaz imam preveč kil že od nekdaj, on se pa tudi ni nič zredil itd itd...

Nisem pa sama sebi mogla verjeti, ko me je pred par dnevi prijelo, da bi jaz kar enega pokadila -pojma nimam od kod ta preblisk - in da ne bi bilo kakih podobnih skušnjav tudi v bodoče, tega seveda nisem storila in je tako najbolj prav.

rrr

zala36  

član od: 8.9.2008

sporočila: 65

17. dec 2008 11:06

moram vam sporočiti, da je že eno leto mimo kar ne kadim. počutim se ok, edino kilogrami mi delajo težave, saj se je na že preveliko podlago nabralo še dodatnik 15 kg. zdaj se trudim, da bi to oklestila. svetujem vsem kadilcem,naj nehajo kadit. jaz sem zelo zadovoljna, sploh mi več na pamet ne pride, da bi spet postala suženj cigaretom, kot sem to bila . saj sem proti koncu pokadila skoraj 2 škatlici cigaret. lpm zala36

tejch  

član od: 27.3.2008

sporočila: 141

8. jan 2009 20:19

Jutri bo natanko eno leto odkar sem zadovoljna nekadilka :) Počutim se super, razlog za to pa je tudi več časa namenjenega športu, saj sem bila v skrbeh, da bi se zredila. Pazila sem, da sem jedla le glavne obroke, brez prigrizkov in le kak piškot na dan. Čokolade nisem jedla. Posledično se nisem zredila niti za kilogram. tejch

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

8. jan 2009 20:37

Bravo!

Kyara

strippy  

član od: 18.11.2008

sporočila: 283

8. jan 2009 20:40

tejch je napisal/a:
Jutri bo natanko eno leto odkar sem zadovoljna nekadilka :) Počutim se super, razlog za to pa je tudi več časa namenjenega športu, saj sem bila v skrbeh, da bi se zredila. Pazila sem, da sem jedla le glavne obroke, brez prigrizkov in le kak piškot na dan. Čokolade nisem jedla. Posledično se nisem zredila niti za kilogram. tejch

strippy

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

8. jan 2009 22:17

Zaslužiš vso pohvalo, ni kaj. Je še kdo korajžen, bomo navijali in držali pesti. lp Vesna

karlinka  

član od: 1.2.2008

sporočila: 181

8. jan 2009 23:49

Tudi jaz sem že skoraj deset mesecev med nekadilci, pa še vedno komaj verjamem, da je to res. Pokadila sem škatlo in pol na dan. Zasvojena sem bila tako, da sem raje kadila kot jedla. Priznam pa, da sem imela pomoč, brez katere najbrž ne bi zmogla. Če zadeve ne bi doživela sama, ne bi verjela, da kaj takega lahko deluje. Čeprav mi je bilo kajenje strašen užitek in cigereta najboljši poobedek, nikoli več ne nameravam kaditi. Upam samo, da se bom slejkoprej uspela znebiti nekaj kilogramov, ki sem jih pridobila kljub prizadevanju, da se to ne bi zgodilo. Veliko uspeha vsem, ki si prizadevate rešiti svojih odvisnosti! karlinka

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

9. jan 2009 5:13

karlinka je napisal/a:
Priznam pa, da sem imela pomoč, brez katere najbrž ne bi zmogla. karlinka

Kakšno pomoč pa?

Lep dan in veliko se smejte

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. jan 2009 6:58

Čestitke vsem, ki ste zbrale toliko volje, da ste nehale.

Ravno par dni nazaj sem na TVS gledala zanimivo oddajo o uspešnih in neuspešnih poskusih odvajanja in kako je to težko. Zato sem še manj razumela Svetlano Makarovič, ki je za par let uspešno prenehala kaditi, ko se je zato odločila, potem pa kot trdi kar tako spet začela, ne iz potrebe, ampak ker se je tako odločila .  Upam, da z vama ne bo tako.

Cila

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

9. jan 2009 8:41

S kajenjem sem zaključil 15. aprila 2008. torej bo kmalu 9 mesecev od tega. Kadil sem dolgo, dolgo, bil sem strasten kadilec in v kajenju sem res užival. Vmes sem enkrat prekinil za dobra 3 leta ,potem pa sem spet začel. Vzrok da sem tokrat nehal so bile manjše zdravstvene težave, ki pa so bile bolj pogojene z mojim delom, stresom in načinom življenja. Seveda sem vesel, da vztrajam, čeprav mi cigareti še vedno dišijo. Ta hip bi prižgal pa ne eno ampak tri cigarete hkrati ampak potem pomislim, da vztrajam že kar dolgo, pa ta želja mine. Seveda sem na račun nekajenja pridobil nekja kil ttrenutno sem ukvarjam z njimi in se jih skušam znebiti tako da bom do poletja fit. Tako da, splača se vztrajati in se odvaditi te slabe a neverjetno sladke razvade. LP hedonist

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti