8. mar 2007 11:57
Pozdravljeni...najprej naj vsem zaželim lep dan žena. Jaz sem si danes privoščila solarij (danes ga za nas nudijo zastonj) :), prav tako pa zadnje čase dam več na sebe...savna, nakupi ipd. In zakaj? Ker sem tudi jaz prenehala s kajenjem! No, zadnjo cigareto sem pokadila 14. februarja. Moja zgodbica: Moje kadilsko obdobje je trajalo slabih 10 let, v tem času leto in pol nisem kadila (razen na zabavah), potem pa sem spet zavestno začela, ker mi je to enostavno bil užitek. Od prijateljice, strastne kadilke, sem izvedela da uporablja obliže Nicorette in da ne čuti nobene potrebe po cigaretu...prenehala je s kajenjem. Tako sem odpeketala v lekarno, kupila obliže (škatlica 15 mg doze stane cca.14 €, v škatlici je 7 obližov, kar pomeni da stane obliž toliko kot škatla cigaretov). No, te obliže sem veselo nosila po torbici dober teden..niti povohala jih nisem:) Ko sem odpisala zadnji izpit na faksu, pa sem sklenila in si rekla to je to. Zjutraj sem se vstala, si skuhala kavo in pokadila 2 cigareta. Nalepila obliž (prvih 15 min ful srbi) in prenehala kaditi. Če bi se psihično pripravljala, vem da bi še dolgo odlašala s tem. Garantirano, pomagajo. Jaz sem povprečno skadila škatlo na dan. Ampak, seveda, BREZ VOLJE NE GRE!!! Telesno, fizično ne potrebuješ nikotina, ker ti ga obliži absorbirajo v telo, želja po navadi pa ostane. Tu je potrebna volja. Jaz sem sicer še danes na trenutke tečna, razpoloženje mi res ful niha (svaka čast mojmu fantu), glede kilogramov bom še pa vidla. Se trudim čas nadomestit s športom. Ko sem pred leti nehala kaditi sem se zredila za 10 kg... Naj omenim še da bi naj odvajanje z obliži trajalo 3 mesece. En mesec s po 15 mg, drugi mesec s po 10 mg in zadnji mesec s po 5 mg nikotina..jaz bi se na ta način definitivno spufala...cigaret namreč nisem kupovala v trgovini, ampak večinoma na črnem trgu...Zato sem porabila škatlico obližov 15 mg (s tem da sem vmes 2 dni pavzirala, brez obliža in brez cigareta). Nato sem si kupila kar najbolj blage obliže (5mg)...nisem jih še odprla, ker gre tudi brez njih...Jih moram prodati naprej, res se da, naj bo to vzpodbuda. Mogoče mene podzavestno žene k nekajenju dejstvo da grem čez dva tedna na ginekološki poseg (predrakave spremebe materničnega vratu), a punce, splača se. Ma sem se razgovorila, moram samo še priznati, da če bi bilo po moje, bi še vedno kadila, meni je ta navada enostavno všeč...ampak se ne splača...zdravje, zobje, otroci, okolica, narava, čistost kože...upam da mi zares uspe še naprej..in da bom čez 2 leti spet tu pisala in pametovala zakaj ne kadit! Pa radi se imejte!!! Lep dan
Majuscka