Kajenje-prenehanje

Zvončica  

član od: 20.7.2006

sporočila: 170

8. jan 2007 10:21

Enostavno ne bo, ampak z veliko volje in strašno močjo ter notranjim mirom se v življenju vse premaga. Sama sem nehala kaditi l. 1993 in sicer začelo se je brez planiranja, ampak kot posledica strašne gnojne angine in mi nikoli več ni padlo na pamet, da bi probala kakšno cigareto pa čeprav sem imela zraven strasnega kadilca (mož). In tudi njemu se je, kar naenkrat prižgala luč v glavi in želja, da bi prenehal. Od tega je že 7 let in lahko rečem, da sva oba osvobojena strašne in nezdrave navade. Zato privoščim vsem, ki bi radi prenehali kaditi, veliko sreče in vztrajnosti v tem namenu. Še veliko ljudi okrog vas bo srečnih, čeprav so si eni upali, drugi pa ne podati svoje mnjenje v sistemu: "Kako lahko kadiš, smrdi vsepovsod, pepelniki so polni, uničuješ si zdravje, otroke in starejše imaš okoli sebe, in tako naprej ?!" Pa, veselo na delo in srečno. Zvončica

Lelika  

član od: 24.11.2005

sporočila: 5

26. jan 2007 14:29

No, kakorkoli, jaz sem bila pred 1 letom in pol pri gospodu Darku Ravšu v Poreču in od takrat ne kadim več. Pravtako moj (kadil je po 3 škatle na dan, 20 let, jaz 2 škatle). Šlo je tudi dosti mojih kolegov (od tega jih 14 ne kadi, 3 so propušili). Jaz sem poskušala večkrat nehati, pa nikoli nisem zdržala več kot 1 teden, tako, da rečite kar hočete, meni je pomagal. Od takrat mi tudi na misel več ne pride, da bi prižgala. Sicer sem se zredila za 10 kg, ampak že delam na tem. S tem da se imela grozne krize. Po hipnozi nisem imela nobene. Vrnil se mi je vonj in okus. Vse ima sedaj boljši okus in tudi voham stvari, ki jih prej nisem. Tako, da glede na to za kakšne neumnosti mečemo denar stran, se mi zdi da se to splača poskusiti, pa če pomaga ali ne. Jaz sem bila glede tega totalna nejevernica, šla sem pač na podaljšan vikend na morje in sem šla spotoma še do gospoda Ravša. Ni mi žal niti malo. Sedaj moram prepričati še mojega očeta, da gre tudi. Jaz pravim, da probati ni greh. In res poznam ogromno ljudi, ki jim je g. Ravš pomagal. lp Lelika

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

26. jan 2007 16:45

MAJAA ali ali Nena

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

29. jan 2007 13:43

še vedno ne kadim, čeprav me včasih mika in upam, da bom brez cigaret vztrajala še naprej. sem pa opazila, da imam zdaj še večjo željo po sladkem in si kdaj pa kdaj kakšne piškote in čokolado tudi privoščim. malo sem pridobila na kilaži, samo upam, da bo šlo to dol, ko zopet začnem z orbijem ( zdaj še ni prave volje, je pa vsak dan bolje). lp Maja

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

29. jan 2007 13:48

MAYAA Namesto piškotkov raje kakšno suho figo, slivo ali marelico pa bo kobra 1

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

29. jan 2007 14:55

Super MAJAA, ti kar vztrajaj. Jaz bi rada prepričala moža, da neha, pa pravi, da je to edina stvar, ki si je ne pusti vzeti. Edino v avtu že nekaj let ne kadi več. Nena

miia  

član od: 21.12.2005

sporočila: 791

29. jan 2007 14:58

MAJAA držim pesti, da ti bo ratal. Tudi jaz sem kadila 27 let pa sem pred tremi leti nehala. Bilo je nekaj časa hudo zame, za družinske člane še bolj, ker sem bila tečna pravi mož. Vendar mi je uspelo. Želim ti samo trdno voljo pa bo. miia

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

29. jan 2007 15:11

Maja, čestitam. Vztrajaj, splačalo se bo. Sama, že leta in leta nazaj, sem bila v podobni situaciji. Zmeraj sem imela pred seboj tisto "belo palčko, ki pa me res ne bo imela pod komando". Pa sem zdržala, pa sploh ni bilo tako hudo. Se pa strinjam s kobro1. Namesto piškotov, poseži raje po bolj zdravi hrani, po posušenem sadju, oreških, skuti ... Pa izogibaj se posedanja ob kavici z nekom, ki kadi. Je kar skušnjava tudi to in srečno. Veš kaj, če si prišla že tako daleč, ne odnehaj, tudi samo kakšen dim si ne privošči več. oliva

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

29. jan 2007 15:11

miia, če se mogoče še spominš, koliko časa je pa bilo hudu? MAJAA

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

29. jan 2007 18:35

Majaa!Meni so za željo po hrani zadoščale slane palčke.Količinsko se jih malo poje, a lahko se jih dooolgo je.Ko sem nehala kadit,pa spet začela,pa spet bi rada nehala,pa palčke sem že kupila.....hehe.. ena mš

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti