17. maj 2010 20:31
Naj še jaz pristavim svoj lonček.Sem tista,ki je pred več kot letom dni pisala kakšne težave imam s taščo,ki mi je nemalokrat grozila tudi s smrtjo.Tako zelo navezana na svojega sina in trdno prepričana,da zanj ni nobena prava.Po tistem sva še enkrat navezali stike in končali za vedno zaradi njenega zlobnega jezika in zato ker je vse moje besede obrnila zlonamerno in jih pripovedovala drugim.Samo primer,ko je bil moj tako zelo prehlajen,da sem mu seveda svetovala naj ostane doma,da se pozdravi a je je rekel,da ima preveč dela v službi in ni šans,da je odsoten pa še pri plači se pozna,če bo na bolniški.Ko sva se slučajno srečale v trgovini,me je povprašala o sinovem zdravju in zakaj seveda ni na bolniški.Povedala sem ji,da ima ogromno dela in da na bolniško noče tudi zato ker bo slabša plača.In kaj je prišlo iz njenih ust?Da ga imam pod nadzorom in ga ne pustim na bolniško,ker bo potem premalo denarja prinesel MENI.
To je bila zares pika na i.
Odločila sem se prekiniti stike,med tem sva si že uredila stanovanje pri moji babici in se imava super.
Med tem časom se je od tašče odselila tudi njena hčer,ker sta se sprli in je zdaj sama.
Moj fant jo seveda obišče 1krat do 2krat mesečno ali po potrebi,če ga kaj potrebuje in tega seveda ne nasprotujem,ker se zavedam,da je kljub temu njegova mama in dokler se midva razumeva(naj dodam,da je zlat fant in me spoštuje)se mi zdi prav,da jo obišče pa naj je kakršnakoli že.
Seveda je zdaj spremenila mnenje o meni in ji je žal predvsem zato ker se je odselila tudi njena hči z otrokom,ampak sem vseeno mnenja,da je boljše tako kot je,da nimava nikakršnih stikov,ker sva si vedno skočili v lase.
Delava na naraščaju in sem bila po prepiru mnenja,da ne bom dovolila,da sploh vidi najinega otroka pa sem vseeno prišla do zaključka,da to ne bi bilo fer do mojega fanta.Ne bom imela proti,ko bo vzel otroka in šel na obisk k svoji mami in mislim,da bom takrat tudi sama morala vzpostaviti stik že zaradi svojega otroka,ki bi se mu zdelo čudno,da nikoli ne obiščem njegove babice.Ampak do takrat je še čas in se zdaj s tem ne bom obremenjavača.Sem pa prepričana,da tako blizu nje kot sem bila,ne bom nikoli,ker tega tudi dopustila ne bom.
Skratka vse se je dobro končalo,ko sva šla na svoje in živiva na svojem.
Tašči sem odpustila,čeprav njenih besed ne bom pozabila.Sem pa vseeno ponosna na fanta,ki je ohranil vez z njo,čeprav je tudi že razmišljal,da bi prekinil vse stike z njo saj je bilo na trenutke nevzdržno tudi zanj.In želim si,da bi moji otroci enako spoštovali mene,seveda do neke mere,tudi,če ne bom hotela razumeti,zakaj so si izbrali to osebo za svojo sopotnico.
Vsekakor pa upam,da bom sprejela tamladga ali tamlado pa kakršnakoli že bosta
LEP POZDRAV VSEM SKUPAJ IN PREDVSEM VAM ŽELIM,DA BI SE RAZUMELI S TAŠČAMI IN TASTI,ČE JE LE MOŽNO IN OHRANJALI Z NJIMI PRISTEN ODNOS.Pri meni to žal ni bilo mogoče,ne trdim pa da bo kdaj drugače.Že to bo dovolj,če se ob srečanju pozdravive in rečeve na hitro kakšno besedo pa magari o vremenu
in mislim,da bo to kar dovolj.Veliko je že,da se s človekom ne gledaš sovražno!
sarin