21. sep 2008 10:24
Tudi jaz nisem hotela na to temo nič napisati, pa bom vseeno.
9 let sem-smo živeli pri tašči,kljub temu, da sem imela svoje gospodinjstvo nisem imela miru.Ko sem prišla iz službe sem noro hitela pripravljati kosilo do 17 ure ko je prišel mož, ker je potem takoj šel naprej.Otroci seveda jokali, ko so prišli z vrtca bi viseli samo na meni , takrat sem imela dve deklice.Ko je prišel mož domov je tašča VEDNO z nadstropja( mi smo bili spodaj) zaklicala" ali boš jedel......(karkoli je pač bilo)" NIKOLI ali BOSTE , samo ali BOŠ. Vzel je lonec in po stopnicah gor.....Enkrat se ojunačim in vpračam kam greš.Grem po zelje, papriko, golaž karkoli je pač bilo.Ti kar pojdi, samo zložim v kovček in grem, če slučajno ne veš ti kuham jaz... Približno tako. Od takrat ni šel nikoli več po hrano, kljub temu, da je vsak dan znova vabila le njega.
Vedno je vedela kaj imam v hladilniku, najbrž je dopoldan ko sem bila v službi hodila po najinem stanovanju.
Ker mi gre tehnika od rok, sem nekako usposobila najina vrat da so se lahko zaklepala.V hiši je bil pravi.Jaz pa sem vstrajala z zaklepanjem, potem pa se je nekako umirilo, razen tega , da je otrokom govorila kakšno mamico imajo zaradi katerega imam včasih še sedaj težave.
Lotti temeljito se pogovori s svojim partnerjem, Škoda je sicer zveze , ki je lahko dobra, da bi se zaradi tega razdrla.Skupaj postavite meje, gotovo se da namestiti tudi kakšna dodatna vrata , ki bodo pomenila vajino zasebnost.
Če pomislim nazaj bi naredila strašansko napako. če bi se takrat razšla.Šele sedaj ko sva na svojem se prav čutiva in sva si podarila še dva sončka, tako da se imamo res lepo in se imamo radi.
Zberi toliko poguma in se postavi zase pri tem pa si ne pusti da te ranijo.
LP
mizarka