20. maj 2010 10:59
Meni ni nikoli bilo jasno, zakaj tašče hočejo tekmovati z snahami katera je boljša, katera več zna, katera bolje skuha, katera ima večjo avtoriteto
!
Zakaj preprosto ne dovolijo, da otroci (sinovi) gredo svojo pot in živijo svoje življenje, one pa, da imajo sinove in vnuk-e/-inje rade, snaho pa, da sprejmejo takšno kot je!
Otroke moraš imeti samo rad in jim pomagati, da se postavijo na svoje noge.
Ne pa jim komandirati, šimfati in predstavljati avtoriteteto, gledati pod prste in iskati napake.
Ko otroci odrastejo, jim je potrebno in nujno pustiti, da gredo svojo pot.
Takrat ste matere svojo nalogo opravile, naučite se uživati življenje (po svoje), seveda v družbi otrok, vnukov; na obiskih, srečanjih, piknikih, obredih, dogodkih, gradnjah, dopustih, rojstvih,....
Kakšen dobronameren, nevsiljiv nasvet ne bo odveč, kakšna urica, da popazite vnučka, morda kakšna druga pomoč.
In otroci, snahe ter vnuki vas bodo imeli radi in spoštovali - vedite, da se boste nekoč postarali in takrat boste VI najbolj potrebovali pomoč in družbo snah, otrok in vnukov. - mnogo tega sem že videla in verjamite mi, ničesar kar storiš drugemu (snahi) slabega se ne pozabi z leti - in na koncu bo morda prav ona skrbela za vas (če bo sploh hotela)!
Videla sem že mnogo slabih tašč, njihovih hudobij - videla pa sem tudi kakšno, čeprav redko, dobro - in tudi take so!
Slišim pa mnogokrat kako starejši govorijo čez mlade, ker ne razumejo današnjega časa, kako je vse drugače kot pred 30 leti - in, da svet se je spremenil,in to zelo.
Mladi pa ne razumejo, kako jim starši ne dovolijo odrasti, živeti in delati po svoje, saj je dandanes vse drugače, pa čeprav vedo, da starši imajo veliko, veliko življenjskih izkušenj za sabo, vendar pa so zdaj drugi časi, druge norme, drugi ideali.
Tiste, ki imate dobre tašče, jih cenite, kajti take so redke kot in dragocene kot zlato.
Yvette