21. maj 2010 12:45
Jooooj, Vanjič, zakaj si me spomnila na tisto bljuvotino od teksta....teeeeeeeebe vidim v njej/koooooooo gledam ji v očiiiiii/ in oporosti miiiiiiiiiii/če bom nekoč odšeeeeeeel.... Totalno mi je padel libido Drugače pa ne vem za noben primer, kjer bi bili trije v postelji, s tem, da je eden od njih tašča. Ker upanje umre zadnje, upam da je bilo tisto bolj figurativno izrečeno, da materialna resnica ni bila tako eksplicitna, ker Jokaste pa fizično res ne rabimo v postelji, Ojdip zadošča. Po drugi strani pa moram priznati, da sem že slišala za situacije, ko je sin spal pri svoji mami, ko je npr. ta oddovela in potem so se ta bedtime druženja kar vlekla iz dneva v tedne in iz tedna v mesec..... In so me take zgodbe vedno malo presunile, ampak nekako se mi zdi, da za tak odnos, ko sta mati in sin v zakonski postelji, da je preprosto preveč enostavno čisto vse naprtiti emocionalno nepotešeni materi in emocionalno nezrelemu mlajšemu moškemu. Za kaj takega vedno rabiš trikotnik in sicer zadnji kot tvori ženska, ki se je borila in iskala in lovila in ne-vem-kaj-še vse točno tega moškega. Pa je dobila, še preden ga je ujela (ma što god to znalilo, ali "neplanirana" nosečnost ali pa je toliko časa najedala, da se je poročil), verjetno maso sporočil o tem, da je ta moški emocionalno nezrel. Samo jih je ignorirala. ker je bil njen smoter dobiti točno njega (iz vrste razlogov, pametnih med njimi verjetno ni bilo veliko). Namenoma in nenamenoma. Če nečesa NOČEŠ videti, potem s stalnim obračanjem pogleda vstran čez nekaj časa res nič ne vidiš in to do točke, da ne prepoznaš, tudi če gledaš. Slijep pored zdravih očiju, tako temu rečejo na Balkanu in boljše oznake ni. Tako da, taki trije so v osnovi res najboljši par. Morda tega niso vedeli, ampak v življenju človek vedno dobi točno to, kar išče. Ker nikjer ne piše, da ljudje točno vemo, kar smo iskali in zato nam včasih ni všeč podoba tistega, kar smo našli. Vendelina jr.