Kaj pravite na ta članek ?

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

8. okt 2006 9:35

Se bom vzdržala mnenja. Mislim pa, da si odprla novo boljišče tako kot jaz z "zatiranjem kadilcev". alexis

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

8. okt 2006 9:41

mislim, da ne, smo zreli ljudje , to je bilo objavljeno v javnem mediju, torej to ni provokacija, ampak, življenje. lp Petra 1 p.s. dokler se ne zgodi komu od nas...........vezano tudi na sojenje duhovnikoma iz SLOi Sporočilo je spremenil(a) Petra 1 dne 08. okt 2006 09:44:04

ursa40  

član od: 28.4.2005

sporočila: 610

8. okt 2006 10:21

Ja tole s cerkvijo.....hja ne morem biti popolnoma nepristranska .Pa vendar.... vrana vrani ne izkoplje oči!!!!!!!!!!!!! Radi in lepo se imejte! ursa40

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

8. okt 2006 10:34

V Sloveniji je prijavljenih, v letu dni, okoli deset spolnih zlorab otrok s strani duhovnikov, oziroma približno toliko jih je prijavljenih policiji. Ker je znano, kolikšna so "siva polja" pri različnih oblikah zlorab (od drog do spolnih zlorab, posilstev, nasilja drugačnih oblik...), torej neprijavljenih, nam je lahko jasno, koliko otrok mora prestajati peklenske stiske. Tisti, ki smo se na kakršen koli način, zaradi dela, ki ga opravljamo, srečali s takšnimi primeri, vemo, da če enemu otroku pomagamo rešiti stisko, smo naredili veliko. In kako zelo hudo je otrokom, ki jih zlorabljajo tisti, ki naj bi jih varovali, jim nudili varno zavetje in jih učili vsemu dobremu, pa jih namesto tega zlorabljajo. Mene je groza, pa najsi gre za starše, duhovnike, učitelje ali kogar koli drugega, ki zlorablja otrokovo zapuanje za vsoje najbolj nizkotne potrebe. Mamamia mamamia

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

8. okt 2006 11:49

Ko gre za pedofilijo, me spreleti srh. V našem kraju smo imeli pedofila, senilnega starca, ki je živel 100 metrov od naše hiše...in tudi sanjalo se nam ni, kaj se za njegovimi vrati dogaja... No, zdaj je za rešetkami, samo več kot par let itak ne bo sedel. V bistvu je šel lepo v dom za ostarele. ne vem, kakšna kazen bi bila primerna za takšne nizkotneže, se pa čedalje bolj nagibam k temu, da so mi telesne kazni (ala Singapur) čedalje bolj normalne. To je po moje edini način, da takšnega človeka spraviš v strah in si dejanja ne upa ponoviti. Saj vidimo, kam smo prišli s "človeka vrednimi" kaznimi... Palico v roke, pa gas!!! jasna

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

8. okt 2006 11:54

Mislim, da si tak osebek ne zasluži več živeti. Sodne kazni so pa itak tako smešne, da ti gre na bruhanje, ko prebereš kako malo je vredno uničeno otroštvo in naprej življenje, par let za zapahi. Sramota za sodstvo. jade

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

8. okt 2006 13:21

te vrste zločin mi je popolnoma nerazumljiv in do skrajnosti nagnusen. Vedno sem se spraševala, kakšen človek lahko stori kaj takega. Celo zelo majhnemu otroku. Bojim pa se, da je tega mnogo več, da vidimo le vrh ledene gore. Ne morem si pomagati, a sumljivo se mi zdi že to, da so fotomodeli in manekenke čedalje mlajši, da so "brez oblik", otroškega videza. Kot bi šlo za eno legalno fotografiranje otrok.Tudi kreatorji (predvsem geji) nočejo žensk z boki in joški - baje na njih cunje ne visijo dobro. Le za koga ustvarjajo potem? Že večkrat so se pojavile zahteve za ostrejše kazni, a bolj pomembno bi bilo, da bi jih izrekali. Kaj pomaga, če je zagrožena kazen n.pr. od 2-10 let, če pa strorilec dobi pol leta pogojno? Zdi se, da je v naši kulturi zasidrano mnenje, da je otrok last nekoga - stvar, na katerega se ni treba kaj dosti ozirati (bo že prerasel). Ko v kasnejših letih pride do velikih travm pri žrtvah, se pa z njimi itak spopadajo same. Katoliške cerkve spremenili ne bomo, se pa sprašujem od kod toliko sovraštva in gnusa do spolnosti v njej.Iz nečesa, kar je popolnoma naravno in celo nujno za obstoj se je naredil velik greh, o tem se na veliko govori in obsoja - rezultat je pa tak kot pri vsaki prepovedi - obsedenost, deviacije. Škoda. Lisa

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

8. okt 2006 15:06

To samo potrjuje dejstvo, da so cerkvi kot instituciji kakor je zasnovana danes, dnevi šteti. Gre za veliko prelomnico, cerkev se ruši v temeljih, to je bilo že napovedano v starih vedah. Seeda, to še ne bo jutri, a začenja se.Leto 2000 je bilo prelomno. Cerkev je že zdavnaj obrnila hrbet (pravemu) Bogu. Skupaj jo drži e še tradicija, absolutizem, strah, podpora oblasti in ..denar. Duhovniki so čisto navadni zemljani in celibat ni smiseln. Če bi imeli družine in otroke, bi bilo gotovo drugače. Jaz sem svoje otroke izpisala od verouka, ker je župnik delil klofute in otroke ustrahoval. Vseeno pa jih učim, da Bog vendarle obstaja, le da je v vsakem od nas, da je ljubeč, da ni le v cerkvi kot jih je učil župnik.Da se ga naj naučijo začutiti in komunicirati z njim in...da ni potreben noben posrednik !

Bogomira  

član od: 30.12.2005

sporočila: 182

8. okt 2006 15:10

Že tako sem ZELO ZELO proti ,da se otroka telesno kaznuje,če pa je še spolno zlorabljen pa ostanem brez besed.Absolutno imamo pri nas premale kazni.Ko pa berem vse več zlorabljanja v cerkvah mi niti malo ni žal ,da moji otroci ne hodijo k verouku itak jih polovica hodi zato ker jih prisilijo starši,otrok bi si moral sam izbrati svoje dejavnosti bodisi ali hodijo v cerkev ali se ukvarjajo z športom ali se učijo tujih jezikov itd... .Kakšno vero bo ubral moj otrok nevem pa vendar naj si jo izbere po svoji volji.Kar se pa tiče duhovnikov so tudi ljudje,pa naj si izberejo za svoje spolne užitke takšnega partnerja,ki izrazi željo ne OTROK.Vemo da je cerkev leglo pedofilije nevem pa zakaj se nič ne ukrene.To da so župniki zelo šolani,še ne pomeni da imajo v glavah vse porihtano,nasprotno kaj oni vedo kaj je družina kaj vzgoja otrok,če nimajo družin in otrok iz knjig se neda učiti ,učiš se sproti in spoznavaš vrednote družinskega živlenja.Če bog je tako kot trdijo zakaj jih ne kaznuje sam zakaj vse to mirno prenaša zakaj. LP Bogomira Bogomira

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

8. okt 2006 18:17

Ena taka "lušna" zgodbica na to temo, ki mi jo je povedala kolegica, njej pa mamica od ene punčke, ki je obiskovala verouk (to se je zgodilo pred parimi leti): Verouk je učil nek gospod, po poklicu teolog, drugače pa vrl družinski oče s kar velikim številom otrok (mislim da ima 4), ta glavna "faca" na vseh sestankih, piknikih... Po pripovedovanjih baje kar malce "sluzast". No, da nadaljujem: Otroci so pri verouku in ati od omenjene punčke jo pride čakat na dvorišče - vrata zaklenjena, soba zatemnjena - ne duha ne sluha o tem, da bi se v učilnici dogajal verouk. Ati gre domov in ko hčerka kasneje pride, jo vpraša, zakaj se je izmislila da imajo verouk, če je bil on tam in ni bilo nikjer nikogar. In hčerka pove, da so imeli zatemnjeno zato, ker so se igrali slepe miši - najbrž ni treba posebej povedati, da je bil slepa miš omenjeni teolog. Starša nato deklico sprašujeta kaj se zgodi, ko slepa miš ujame kakšnega od učencev in tamala boječe reče: "Ne vem, ker se vedno tako dobro skrijem da me nikoli ne najde." Kako so kasneje ukrepali ne vem, vesela bi bila če bi bil ta primer eden redkih, a se bojim da ni. ivonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti