29. nov 2006 23:31
Nisem gledala današnje oddqje o varuški. ( Gregor pač nima izkušenj z otroki, ki so kot pinkponk žogice. Mogoče mu bo to pomagalo pri kontracepciji.) Sem pa bila pretresena zaradi obiska pri družini, potrebni pomoči.Zdi se mi grozljivo, da so to revščino prikazovali svetu. Saj se mi je zdel režiser nekako takten, vendar je bilo še vedno preveč prepoznavno. Ljudje v stiski pričakujejo pomoč, ki jo plačajo s predstavo za vsega site gledalce. Ena izmed temeljnih pravic v sistemu socialnih pomoči ( upam, da kdo ne razmišlja, da je to komercialna pomoč), je pravica do sramu. Boste rekli, da so privolili. Pod kakimi pogoji. Kamera bi morala biti bolj neosebna, sploh pri otrokih. Odkar sem prvič videla ljudi s paketom RK, se mi zdi revščina, ki si jo prisiljen pokazati,da preživiš, zelo huda zadeva. O občutkih, ko vsi gledajo tvoj paket, o izpostavljanju revnih učencev pred sovrstniki, ko so zbirali oblačila za revno sošolko,so mi pripovedovali prizadeti. Dati pomoč in - nič zahtevati. Če je že potrebno, neprepoznavne posnetke, kjer se ne vidijo obrazi. Nimam pojma o režiji, vendar bi se to dalo. Vsaj jaz bi znala to pokazati drugače. Mene je ta prispevek prizadel, zaradi take nespretnosti. Ne pričakujem, da se z mano strinjate, samo razmišljam in izhajam iz izkušenj, ki jih imam z "otroci manjšega boga". frina