Ticino masa

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

6. jan 2009 21:03

hvala matilda bom res kupila še kakšno aromo, verjetno kar od vanilije, da bo bolj okusno. hvala za nasvet. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

6. jan 2009 21:15

Jaz torto prelijem s čokolado, potem pa dan gor tičino.

Nam je tako boljše. Ker ima potem tičina okus po čokoladi .

MM

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

11. jan 2009 14:19

Čao, no, sem tole spraševala že v komentarjih v albumih, samo vseeno še tule napišem, ker se v bistvu tiče okraševanja s tičino in tudi bolj verjetno je, da boste opazile. Zanima me, kaj dodate tičini, da se tako sveti, kot npr. Jade-jina torta s pingvinčki? Je to dodatek tičini, takšna barva ali kakšen spray? In seveda, kje se to dobi. Efekt je namreč krasen in ker bom v pomladanskem času pekla več tort, bi mi to zelo prav prišlo. Drugo vprašanje pa je za morsko medvedko - tista zlata barva, ki je uporabljena za napise (MPEG, torta od otrok...), v kakšni embalaži je? Oziroma, na kakšen način ali kako naj vprašam, je to svinčnik ali nanašaš s čopičem....? In seveda tudi, kje se dobi. No, tole me res zanima in se zelo priporočam za odgovore. Pa še enkrat - vaše torte so fenomenalne! Priznam, da prav vsake toliko prečekiram albume, še posebej nekaj določenih cukerpekaric, in potem sem par dni čist nora in samo to fantaziram. Res, umetnice ste nekatere! Saj tudi ostale, ki s(m)o navdušenke nad okraševanjem, smo čisto super, ni nič za rečt. Samo nekatere - no, to je pa že umetnost. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

11. jan 2009 14:42

Ojla.

Ti lahko jaz povem... stana.r ima sprej za torte z Amerike (stana, če ni tako, me popravi, prosim).

Jaz sem podoben sprej kupila na Brnčičevi. Imam modrega (meni ni nič posebnega) in še enega - na deklaraciji piše barvilo v pršilu (srebrna). Ta pa je kar fajn. Ampak nikaaaaaaar ga ne uporabljaj v stanovanju. Če ga boš kupila, pojdi torto špricat na dvorišče. Jaz sem špricala v kuhinji, pa so bile v dnevni sobi omare bleščeče. Saj v božičnem času je prav lepo

Zlato bavo pa imam ravno tako iz Brnčičeve. Je v mali plastični posodici z belim pokrovčkom. Zlate barve. MALO jo razredčim z vodo. Na moji torti piše MEPI . Napisala pa sem s tankim čopičem.

 

Zadnje čase pa se poslužujem baru v gelu. Se z nijmi super riše. Prinesla pa mi jih je ena super članica s Sve i Svašta.

 

Mislim, da sem ti odgovorila.

 

Pozdravček.

MM

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

11. jan 2009 16:46

Čao, uf, hvala za tako hiter odgovor. Torej, tisti sprej potem rabiš vsak drugačne barve in s tem tudi pobarvaš tičino? Ti pa verjamem, da se potem vse sveti, ker pršila so ponavadi vsa takšna, da je pobarvano še vse naokoli in to precej na daleč. Sploh kakšne bleščice. Pa vseeno, iz Amerike bi ga težko dobila, bom pa v P.Vrhnika poskusila. Za zlato barvo sem pa tudi že dobila ponudbo, hvala za nasvet in sori , ker sem čisto zgrešila pri napisu na torti, ampak sem tako na pamet pisala in mi je to v glavo šinlo. Sori še enkrat, ker sem nekoga prekstila. Ampak torta je pa tista v modri kobinaciji z zlato barvo zelo lepa. Hvala še enkrat in lp! Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

11. jan 2009 16:56

Anomis: jaz torto celo naredim in potem posprajam.

Tukaj sem uporabila moder sprej:

http://www.kulinarika.net/fotografija.asp?ID=MKxrKJyy8v

Sem sicer mislila, da se bo svetilo, pa se ni.

 

Pri tej torti pa sem izrezala "morje", ga posprejala s srebrnim sprejem in prilepila na torto:

http://www.kulinarika.net/fotografija.asp?ID=u57yn51G1y

Isto sem naredila pri tej torti:

http://www.kulinarika.net/fotografija.asp?ID=E1M9HKLKDI

 

Sicer sem pa bolj gorenjske sorte (pa nisem z Gorenjske) in te spreje blaaaaaazno šparam. Čeprav še sama ne vem zakaj?

 

 

 

 

MM

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

11. jan 2009 17:09

Čao, uf, to pa je hitrost . Sem hotla še popravt svoj post in še neki vprašat, pa si me že prehitela. Še tole sem firbčna - vidim, da kar precej rišeš po tortah in to je meni res zelo zelo lepo. Najbrž pri tem uporabljaš barve v prahu, raztopljene v alkoholu? So to prav jedilne barve ali bi šlo to tudi z barvami za pirhe, če se ne packajo oz. razlivajo preveč? No, tole s sprejem mi je vsekakor zelo všeč in bom poskusila. Da pa šparaš, pa verjamem, ker če spomnim tistih sprejčkov iz P.V. niti niso tako poceni. Sem tudi jaz bolj šparone sorte, tičino tko na tanko zvaljam, da kar hudo. Portem se pa preveč vse čez vidi in vsakič sklenem, da naslednjič bom pa večji kos odrezala, ampak zgodba je vedno ista. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

11. jan 2009 17:26

He he. Pa še nekaj škrtih mojstric poznam .

Tisto moje drevo sem risala z barvami v gelu. Prinesla mi jih je ena članica iz Sve i Svašta. Ker so zelo goste, sem čopič najprej pomičila v vodo, potem v barvo... in je šlo kar lepo.

Lako pa seveda rišeš tudi z barvami v prahu.

Sem pa tudi že s tekočimi nekaj risala (črte po spidermanu) . Ker so pretekoče, sem dodala malo jedilnega škoba. Pa je kar šlo.

 

MM

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

11. jan 2009 18:12

Anomis, tole je ta pearl sprej:

http://www.cakecraftshop.co.uk/shop/7/225/472/index.htm

Dobila sem ga iz Anglije, vendar mislim, da ga po pošti ne pošiljajo (če se motim, naj me kdo popravi prosim). Na slikah se sicer niti ne vidi tako lepo, je pa v živo resnično lep efekt. V Pekarni Vrhnika ga nimajo

stana

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

11. jan 2009 18:17

Čao, o, škoda. Jah nič, bom že našla kako zadevo, da se bodo torte malo svetile. mi je tak efekt res zelo všeč, še posebej, ker valjam tičino na škrobu in je zadeva res zelo mat na pogled. Bom pa s kakim prahom mal pokombinirala, al pa s kakim barvnim sprejom. Bo že. Hvala vsem za pojasnila! Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti