10. jun 2008 21:53
petika, pa ti ja ne misliš resno, da bi jaz kar prvič razkazovala moje vrtnice :) Vprašanje, če se bodo vam zdele v redu, meni pa se za prvič zdijo res lepe :) Bom poslikala... mala pikica
10. jun 2008 21:53
petika, pa ti ja ne misliš resno, da bi jaz kar prvič razkazovala moje vrtnice :) Vprašanje, če se bodo vam zdele v redu, meni pa se za prvič zdijo res lepe :) Bom poslikala... mala pikica
10. jun 2008 22:01
petika, sem zdaj pogledala še enkrat vrtnice od rine. Jaz bi še vseeno počakala s kazanjem mojih :) Bom še malo vadila... mala pikica
11. jun 2008 15:23
imam eno vprašanje: delala bom torto za birmo. Najprej jo bom namazala s perlino maso in margarino (ki se dobi pri Goljatu), potem pa bom čez dala tičino maso. Ampak se bojim da bi bila tičino masa pretežka in bi mi kremo potlačila. Ali se mora tista krema najprej ohladiti da se bo malo strdila? Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k
11. jun 2008 15:28
Fino je, če daš tortico namazano še za nekaj časa v hladilnik. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
11. jun 2008 17:54
ksenjako ali mi lahko poveš , če se pri Goljatu še da kaj dobiti, ali še dela????
sladkajmo se
11. jun 2008 17:58
A lahko jaz povem?Prejšnji teden sem klicla z tičino,pa je rekel,da se on s tem več ne ukvrja in mi dl št.,kjer se jodobi.Glede drugih stvari pa ne vem.Mogočeza kakšne stalne stranke pa tud še kaj naredi. Se opravičujem,ker se vtikam. mesni
11. jun 2008 21:01
Jaz nadaljujem mojo vajo :) Kaj mi lahko katera pove, kako se naredita svaljka, ki se potem prepleteta? Spodaj ob robu torte, da se ne vidi odrezana tičina. Sem poskusila zrolat, pa mi nikakor ne uspe tako enakomerno rolat... Pa še tako dolg mora biti vsak. Pa še nekaj... Če delam dvonadstropno torto, koliko manjša mora biti zgornja, da je lepo videt? Kako pa se potem reže? Se da zgornja dol? Hvala vam! mala pikica
11. jun 2008 21:11
Glede prve zadeve bi ti rekla, vaja dela mojstra - zvaljati čimbolj enakomerna svaljka in ju čimbolj enakomerno preplesti. Če ti ne uspe, lahko zakriješ tudi s trakom tičino mase, ki ga odrežeš z nožem, z enim svaljkom, v katerega potem vtisneš še luknjice, narediš kroglice...
Če delaš dvonadstropno torto, narediš razlike vsaj za 5 cm, oz. odvisno od velikosti. Če imaš premer 20 cm, narediš zgornjo npr. 15 cm.
Razrežeš najprej zgornjo torto, potem pa spodnjo.
matilda
11. jun 2008 22:14
Matilda, hvala! Glede rezanja vem, da najprej razrešež zgornjo :) Mislila sem, če se pred rezanjem vzame dol, da se s pritiskanjem ne pomečka spodnje. Še nekaj me zanima glede rezanja... Kaj nož pred rezanjem pomakate v vodo? Pri torti, ki ni "oblečena" v tičino, jaz vedno nož pomakam v vodo. Kako pa je tukaj? Pa mislite, da bo dvonadstropna torta dovolj za približno 45 ljudi? mala pikica
11. jun 2008 22:44
Najprej razrežeš zgornjo, ki jo pustiš kar na spodnji torti. Zaradi rezanja se nebi smela pomečkati.
Jaz noža nikoli ne pomakam v vodo, ker naredim tudi tako čvrsto kremo, da ne ostaja na nožu.
Dvonadstropna torta bo vsekakor dovolj za 45 ljudi, seveda je odvisno, kako veliki bosta torti. Ne poznam točno kakšne mere morajo biti za tako število ljudi, ampak jaz bi poskusila s 30 in 25 cm, lahko narediš pa tudi malo višji torti, pa narežeš tanjše rezine.
matildaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehova rolada
Hačapuri - gruzijski kruh