Ticino masa

Springrl  

član od: 8.4.2007

sporočila: 51

9. jun 2008 10:53

Veliko šol naredi ob koncu vsem učencem majice na katerih so kot nekakšen logotip (ki si ga seveda sami domislijo) in podpisi... Mogoče bi lahko na torto to naredila (če imajo seveda) in pa če jih ni preveč tudi prerisala/oblikovala njihove podpise... Torta bi bila vsekakor unikatna in njihova No to je ena izmed možnih idej (če mi še kaj pade na pamet napišem ). Ne bi pa delala kakšne preveč resne torte, ker je valeta vseeno dan namenjen predvsem sprostitvi in druženju (vsaj po mojem mnenju)... Springrl

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. jun 2008 12:06

Jaz tudi mislim, da bi bilo zadetek v polno s tistim oblatom-hostijo (slika razreda npr., ali slika šole ali kaj podobnega). S sliko greš v Pekarno Vrhnika v Črnuče in ti natisnejo na jedilni oblat. Položiš na smetanasto podlago in okoli okrasiš. S tičino pa najprej poskusi za kak domači RD, potem pa kaj širše. Atina

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

9. jun 2008 20:43

Saj bi blo super,sm sem iz NM pa mi je kar od rok.Je pa dobra idej ,če bi imela začrke isklesovat, bi njihova imena napisala. Sem pa nekje zasledila nekaj o kopirnju na prozorno folijo.A mislite če bi njihovo sliko dala kopirat na navdno folijo,pol pa sam gor nalimala ,da je to sploh izvedljivo? A se sploh da kopirat na ffolijo? PROSIM NUJNO MI SVETUJTE KER GRE ZARES mesni

Springrl  

9. jun 2008 21:12

Na folijo? Še nikoli slišala... Ampak pomoje to potem ne bi bilo užitno in dat dol preden se začne jesti bi pa izgledalo čudno... Če boš naredila slikco (kar se tudi meni zdi, da bi bilo super) je verjetno boljše da jo narediš kar normalno Če že delaš imena pa daj njihove podpise (ne le imen)... naj se podpišejo na list ali plastično vrečko, to daš nato na tičino maso in greš zelo na rahlo še enkrat čez njihove črte (toliko da se na tičini vidi rahel odtis), odmakneš vrečko in po črtah pobarvaš ali kako drugače oblikuješ bolj vidne podpise. Tičino maso že imaš? Springrl

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

9. jun 2008 21:31

Sliko daš v kuverto, zraven tvoj naslov in tel. št. in pošlješ na naslov pekarne vrhnika. Hostijo ti pošljejo na dom.

Tudi jaz mislim, da bi lahko naredila torto s smetano, saj je tičino masa kar draga, z vidika okusa pa nič posebnega, tako da 15 - letniki ne bojo ravno dol padali zaradi torte, s katero se boš toliko "matrala", da jo oblečeš v maso. Važno je, da je torta "kul".

Če imaš kaj smisla za risanje (ali pa prosiš koga iz razreda), lahko narišete tudi njihove smešne karikature in jih skopirate na hostijo, okoli slike potem nabrizgaš okvir kot za sliko, še letnica, pa bo torta prav izvirna.

matilda

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

9. jun 2008 21:35

Matilda o okusu tične smo že razglabljali,jaz jo doma skirvam ker jo mami in brat jesta kot kruh Se pa tudi meni zdi ideja od springrl supe.Čeprav bi bil naš logo bolj zakompliciran... Ne pozabi pokazat slikce ;) Roncolino

mesni  

10. jun 2008 11:22

Tičino dobim v četrtek,mi jo pošlje gospa Tanja na dom (vsaj upam).To s podpisi je dobra ideja,bom probala tud to ,ker bomm delala dve eno za licitacijo eno pa za razrez. Ja,folijo bi potem v kuhni, stran od oči dala dol.S čim naj pišem po tičini da bo najbolj enostvno in n a hitrem dosegu rok? Glede hostije sem pa verjetno prepozna ker rabim v petek.Bom drugo leto prej poskrbela. MUČO hvala pa še kej napište mesni

Springrl  

10. jun 2008 14:21

Najboljše se mi zdi, da pišeš kar z obarvano masleno kremo ali čokolado (ampak te ne moreš obarvati)... O boš pa tudi tičino dobila v zadnjem hipu... Mogoče lahko, če si si zamislila kakšne posebne okraske za po vrhu (še posebej če so 3D npr. rožice), to že prej poskušaš oblikovati s plastelinom da ti bo šlo potem s tičino hitreje... Springrl

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. jun 2008 14:26

Se ne strinjam s tem, da se čokolade ne da obarvati, z belo gre čisto brez problemov, moji srčki so bili prav krvavo rdeči.

Loni Makaroni

mesni  

10. jun 2008 15:01

Loni,kakšno čokolado pa si imela?Imam precej jedilnih barv v prahu,pa misliš,da se bi lepo obarvala? mesni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti