Bar ponovno

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

25. sep 2006 9:10

No ja saj nobenega se ne sili, da gleda, zato obstaja magična tipka na tv in na daljincu. Če ti ne paše prešaltaš ali ugasneš pa je. Seveda se spomnim kdo je lani zmagal, pa še prav jezna sem bila, ker sem navijala za drugega kandidata. Mene osebno bar ne moti, gledala ga zadnjič nisem si bom pa gotovo ogledala kakšno oddajo. jade

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

25. sep 2006 9:25

Jaz delim mnenje, absolutno, z mamamio. Itak mi TV dol visi. Mava pa tudi midve pravico povedat svoje mnenje, kljub temu. Lp Dolores

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. sep 2006 9:30

Komunikacijske teorije (začel je Schramm, nadaljevali so pa vsi ostali) segmentirajo občinstvo na naslednji način: - nizek okus 70% občinstva - srednje zahteve okus 25% občinstva - visok okus 5% občinstva In sedaj se mora vsakdo, ki dela neko medijsko stvar (revija, televizija, oglaševanje....) odločiti, kako bo občinstvo nagovarjal. Ena varianta je, da se cilja na srednji segment (in se tako tudi educira nižji segment, to sporočilo pa nekako prežveči tudi zgornjih 5%), druga varianta je, da cilja na nižji segment. Ker je potrebno bistveno manj ustvarjalnega napora za ciljanje na nižji segment kot naredi nekaj znosno inteligentnega za srednji segment, smo napadani s poplavo nižjeintelignetnih medijskih izdelkov. In to je en dolgortrtajen proces, pri katerem se vsem počasi znižujejo kriteriji. Počasi postajajo vse informacije pri nas tako malo rumenkaste. Tudi resni žanri postajajo rumenkasti (mislim, to, da gledamo na TV dnevniku, kako so v eni vasi nekoga umorili....to je ZDA-lokalna-scena nivo) in to ima en dolgorajni učinek na občinstvo (nekako vse več ovc na dveh nogah je v naših krajih) in tudi razmišlja se bolj rumenkasto. Če človek vidi rumenkasto, bo pač težje razločil rzno od plevela (telenovele, reality šovi itd itd) in si bo težje ustvarjal mnenje. In tako bo tudi svojemu najstniku težje povedal, da je ključna beseda šov, medtem ko reality-ja v tem izdelku ni. Še nekaj o realityju: Sama živim zelo blizu lokacij, kjer so snemali lansko zadevo in kjer snemajo letošnjo in se mi v resnici smilijo tako otroci pa tudi njihovi starši, ki sedaj že malo hodijo na popoldanske sprehode tam mimo, "da bodo koga videli" (in pri tem se svetijo očke tako deklicam od 15 let kot tudi njihovim staršem (in to zadnje je hudo!). In si mislim, da bi bilo mnogo bolje za te otroke, če bi jih njihovi starši že kakšno leto prej vpisali na kakšen šport, pa ritmiko, pa plesnih šol je tudi kot solate - skratka na nekaj, kar bi denarnica prenesla - da bi ti otroci do svoje pubertete že imeli kakšen uspeh, da bi se jim skratka dogajalo, dogajalo, dogajalo takrat ko sami nekaj počnejo in ne takrat, ko na TV gledajo reality. Vendelina jr.

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

25. sep 2006 9:35

Dolores, si me prehitela za nekaj minut! Tudi jaz se podpišem pod post vendelinejr in mammemie!Sem že mislila, da je nekaj narobe z mano, ker sem edina, daleč naokoli, ki takšnih oddaj ne gleda. Sem vesela, da nisem izmeček družbe.So pa te oddaje povsod po Evropi in imajo ogromno gledalcev. Seveda pa se vsak sam odloči, ker, kot pravi jade, gumb ni daleč.... Nimam pa nič proti tistim, ki to gledajo, bog ne daj! Živi in pusti živeti Nena Nena-morje

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

25. sep 2006 9:40

Nena, tako je. O okusih se ne razpravlja. Lp Dolores

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

25. sep 2006 10:07

No jaz pa bom na suhem...ne dobimo Pop tv. biba

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

25. sep 2006 10:09

Se podpišem pod razmišljanje mamamie, nena-morje, vendelinejr. Meni so ti šovi brez veze. Vsakemu kar mu paše. Lep pozdrav in veliko se smejte zinka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

25. sep 2006 10:19

Morda sem prej pozabila pripisat - nobenemu nič nočem, jaz sem samo napisala moj osebni pogled na take oddaje, zato zelo uporaljam tisti gumb za preklop na drug program ali za izklop TV, kot je svetovala jade. In se zelo strinjam tudi s tem novim zaoisom vendeline jr, morda zato, ker so mi mediji zelo blizu in kar nekaj vem tudi o tako imenovani psihologiji množic, posledično tudi o ciljanju medijev na določene skupine. Ampak, kot sem že nekaj krat rekla, pod soncem je dovolj prostora za vse nas. Zase pač vem, da si ne želim postati ovca, pa če si nekateri (medijski in politični) oblastniki to še tako zelo želijo. In na srečo je tv sprejemnik tisti aparat, ki bi se mu najlažje in najprej odrekla. Mamamia mamamia

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

25. sep 2006 10:28

mamamia je napisal/a:
Ali da mi mož svetuje, zakaj je moje perilo pretrdo...Naj on skrbi, da je trdo nekaj drugega, ne pa perilo... Mamamia mamamia
hahaha, dobro povedano mamamia... jessy6

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

25. sep 2006 11:44

Hej, jessy6, menda ja. Ker če bo on poskrbel za ono, bom še jaz tudi za perilo, z dobro voljo, jasno, hihihihi.... Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti