A ste za rekreacijo...?

mandeljcek  

član od: 22.7.2006

sporočila: 66

8. sep 2006 13:16

mene pa zanima kje tečete ljubljančanke? lp! mandeljček

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

8. sep 2006 13:33

Jaz sem takrat živela na obrobju ljubljane in sem imela do PSTja lepo ne preveč prometno potko in tekla po njej do PSTja, potem pa do Koseškega bajerja in nazaj, recimo, za krajšo razdaljo, sicer pa po PSTju (Pot spominov in tovarištva), je res fajn, ker ni nobenih mopedov in podobnega, pa ni asfaltna, ampak s peskom in si ne uničuješ tako zelo kolen. Mislim, da je ta najbolj priljubljena, sploh del med trnovim in koseškim bajerjem, ki je cca 8km in če greš parkrat maš kar dovolj tudi za daljši trening. Sicer pa je zelo primeren tudi Mostec (vznožje Rožnika), v bistvu tečeš bolj ali manj okoli njega, ali pa malo bolj gor,če imaš rajši bolj zahtevne proge. Tekaške proge so tam tudi označene, z različnimi barvami za različne dolžine in strmine. Seveda je primeren tudi dobri stari Tivoli, samo malo počasnejši tempo moraš imet ob lepem vremenu, da ne zbiješ kake mamice z vozičkom ali povoziš kakega malčka, ki se je sredi ceste premislil, v kateri konec bo hodil:) Nekateri tečejo tudi na Grad, Rožnik ali Golovec, ampak to je pa vse bolj v klanec, malo bojl zahtevno... Dobiš pa moč, pa da ni skoz isto... Spomladi je organiziran študentski tek na Grad, če katero zanima, naj se mi pridruži, jaz grem vsako leto, čeprav sicer ne tečem. Nekateri tudi na stadionu, je ves čas odprt, vsaj tisti v Šiški, mislim da na Kodeljevem prav tako, lahko tečeš tudi ponoči. PS: jaz sem dostikrat tekla kar od fanta do mene, recimočeprav teren ni primeren za tečt, saj je v večini sam asfalt in na dobršnjem delu ni bilo pločnikov, ampak tako sem združila trening in to, da sem itak morala prit iz enega konca na drugega:) Ali pa od stanovanja, kjer sva zdaj in sva kaj delala, nazaj tja, kjer sem takrat živela. Tako ne izgubljaš časa s prevozi, ker jih kar vključiš v trening, tudi v službo dostikrat ali pa iz službe, če vam služba to omogoča (beri: ima tuš:). Včasih je boljše tečt za prevoz, ker si potem motiviran, ker tja itak moraš prit, nimaš kaj, ne moreš it po bližnici ipd, hehe:) Veri

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

8. sep 2006 20:17

Evo, da se pohvalim: za mano je 2. teden, torej sem doslej šla že 6x! VAU, bravo jaz! Ma resno, to je točno 6x več kot v zadnjih ... khm letih. Sem zelo zdelana, tista minuta pa pol je dooolga da ni za verjet. Malo cvikam, kako če bit naslednji teden. Bomo videli, ne? smrketa

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

8. sep 2006 20:22

MAJAA: veliiiiko napako delate s tekom na stadionu. No, bolje to kot da sploh ne bi šli, ampak a veste kako pravim jaz? "Ti krogi so ubitačni!" Besede moje mame! Loviš lastni rep, nikamor ne prideš, nimaš jasnega cilja ... Fuj, kuporja bom stoprocentno tekla veliko slabše na stadionu kot bi ga pa na polju ali v gozdu! Tam te zamoti kakšen sprehajalec, razbije ti monotonost teka, že samo s tem, da zasopihaš tisti dober dan in potem kakšno minutko razmišljaš o tem in se tako zamotiš. In potem se zgodi nekaj drugega in se spet malo zamotiš. Ne vem no, jaz bi vam odsvetovala stadion. In to 10 krogov!!! Ufff ... jaz jih pretečem pet pa se mi že meša (kupor). Ampak kar tako naprej, zelo zelo pohvalno, da ste se teka sploh lotili!!! :) Vso srečo še naprej, na stadionu ali ne! Muffsy Sporočilo je spremenil(a) Muffsy dne 08. sep 2006 20:43:25

JERIKA  

član od: 21.10.2005

sporočila: 10

9. sep 2006 16:38

Bravo Stasafrank. Na našem hribu sva najprej začeli teči s sosedo, nato se nama je pridružila še tretja soseda, pa moj mož in občasno hči. Vsak dan nas je več. Če nas je več, ti tudi ni tako nerodno pred drugimi pogledi. Sicer pa smo za sedaj (začetna vnema!) zmenjeni za vsako jutro ob 6. uri. Takrat še večina sosedov spi (le psi ne!!!). Do sedaj tečemo 10 dni. In kaj je tako vabljivo, da se nam pridružujejo novi "tekači"? POČUTJE, ENERGIJA, ki ti jo tek da! To pravi celo moj mož, ki ni prav preveč športen. Že prej sem kar veliko kolesarila, a sem šla vedno popoldne. Mislim, da je prav jutro tisto, ki pritegne. Res je težko vstati in narediti prvih nekaj metrov. A počutje se kar stopnjuje na boljše. In tako pridem ravno pravi čas domov (pribl. čez 35 minut), da prebudim moje tri otroke in jih odpeljem ob 7 in pol v šolo. Opazujem zaspane obraze. Jaz pa vem, da sem že nekaj naredila zase. JERIKA

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

14. sep 2006 8:16

To temo sem spremljala z velikim zanimanjem, ker tudi sama rekreacijsko tečem že od srednje šole (v OŠ sem bila na 600m vedno zadnja!). Imam pa en problem s tekom. Ko se temperature spustijo toliko nizko, kot so nekje sedaj (okrog 18 stopinj in manj), me pri teku začne dušiti, kasneje pa še cel dan pokašljujem in izkašljujem. Drugače nimam astme in nikoli nisem zbolela za kakšnim bronhitisom ali pljučnico. Sem mislila, da pozimi ni običaj ljudem laufat okrog, ampak ko berem tole temo in tudi ko vidim svojega dragega, ko je laufat začel letos in že načrtuje, kje si bo kupil zimsko opremo za tek, vidim, da se to očitno da. Ima še katera podoben problem in mogoče tudi rešitev? LP, piščanec

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. sep 2006 8:49

ne vem, moja sestra je šla prav na tečaj jogginga in so jih tam učili pravilno dihati. Sre ti splača vprašati koga iz foha, pa da te vidi, kako dihaš, ker meni je eden rekel, da vsak po svoje in se ne da narediti posplošitev. Nekaj časa sem se prav trudila, da vdihnem skozi nosi in samo izdihnem skozi usta, potem se pa kar navadiš. Dokler spet ne pozabiš. Pozimi se mi vdihavanje skozi nos res obnese. Loni Makaroni

smrketa  

član od: 21.3.2005

sporočila: 261

14. sep 2006 9:06

http://www.sportosplet.net/index.php Tole je link do tekaškega foruma - mogoče bodo tu znali svetovati kaj več! smrketa Sporočilo je spremenil(a) smrketa dne 14. sep 2006 09:07:22

Pesnica  

član od: 11.1.2006

sporočila: 259

16. sep 2006 22:48

Piščanec, pa si prepričana, da nimaš astme? Je čisto možno, da bi jo imela, pa ti napad sproži samo telesni napor in/ali nižja temperatura. Sicer nisem strokovnjak, ampak to, da naslednji dan izkašljuješ je že podobno astmi. Mogoče pa ne bi bilo slabo iti na testiranje. Mislim, da bi bilo koristno dihati skozi nos, če le zmoreš. V nosu so dlačice, ki zrak segrejejo, preden pride do pljuč. Jaz ne morem dihati skozi nos, ker pri teku spominjam na staro lokomotivo, vem pa, da bi bilo to koristno. Pesnica

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

17. sep 2006 9:28

Majaa, nekaj ti svetujem. Ne teči več po štadionu, ker ti bo postalo duhomorno. Če moraš vedeti koliko si pretekla naredi tako kot sem naredila jaz. Vzela sem kolo (s števcem) in šla po eni kolovozni poti ter jo izmerila. Zdaj vedno vem koliko pretečem. Drugače pa kar se zadihanosti tiče, boš pa videla, da bo vsak dan bolje in tudi kar se pulza tiče. Vendar moraš biti potrpežljiva. Lahko ponazorim, kaj dela dolgotrajna vadba. Jaz se zelo intenzivno s športom ukvarjam (šele) zadnji dve leti, fant pa že celo življenje. Pri vsaki dolgotrajnejši vadbi ima fant povprečni utrip za 15-20 utripov na minuto manj od mene. Moj nasvet: če je le možnost, raje vadba zunaj kot notri. Svež zrak te zbistri in tudi zelo zdrav je. Lp, polona

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti